OPINII  »  EDITORIAL

Păpușa lui Becali

Articol de - Publicat luni, 06 martie 2023 16:12 / Actualizat luni, 06 martie 2023 17:10

Se poate spune că, bătând-o pe FCSB cu 3-1, UTA i-a dat o lecție vicecampioanei, venită la Arad ca favorită certă în fața penultimei clasate. Înainte de orice, o lecție de încredere în forțele proprii și de curaj. Iar meritele „Bătrânei Doamne" sunt cu atât mai mari cu cât meciul de duminică a prins-o pe picior greșit, cu numeroși absenți. Fără Hoxhallari, Chindriș, Vukcevici și R. Benzar, cărora li s-au adăugat, accidentați și schimbați în timpul întâlnirii, Benga și Otele! Jumătate de echipă, nu?

Ca atare, nu s-a mirat nimeni că FCSB a reușit să egaleze repede după autogolul lui Tamm de Cascadorii râsului, să preia controlul și să rateze câteva ocazii. Părea că nu-i decât o problemă de timp, ba încă scurt, ca ea să se desprindă pe tabelă și, confirmând pronosticurile, să învingă.

Atât că a apărut în repriza secundă, inexplicabil!, fără Edjouma, în lipsa căruia jocul s-a tăiat. Mai activi și mai inspirați, bătăioșii Batha, Cascini și Ubbink au câștigat duelul de la centrul terenului. Odată cu el, și partida, încă o probă că elanul și entuziasmul atârnă uneori mai greu decât valoarea. Pe care degeaba pretinzi că o ai dacă n-o și arăți. N-o și etalezi.

Afirmație potrivită duminică pentru Oct. Popescu, Miculescu și Cordea, inexistenți. Chiar și pentru căpitanul Olaru, deloc în apele sale, dezorientat. Singurul care s-a zbătut de la oaspeți, însă ca peștele pe uscat, a fost Fl. Coman, în evidentă revenire de formă.

Păpușa lui Becali
UTA - FCSB a fost cel mai atractic duel al rundei / foto: Raed Krishan

UTA a învins grație angajamentului și dăruirii, împinse până la eroism. Alt avantaj al ei a constat în faptul că a avut antrenor pe bancă. Spre lauda lui, Balint a gestionat inteligent meciul. De partea cealaltă, nu se știe exact cine și de ce a decis substituirea lui Edjouma, atenție, desemnat în ajun jucătorul lunii februarie în Gazeta Sporturilor! Slăbind mijlocul formației, schimbarea francezului cu Cordea chiar a îngropat-o pe FCSB. A lăsat-o fără suflu, a vlăguit-o.

De presupus că nu Mihai Pintilii din tribună ori Lucian Filip de pe margine a hotărât scoaterea lui Edjouma, ci însuși Gigi Becali din sufragerie. De la televizor. O dată în plus "filozofia" (îmi cer scuze!) patronului cum că "E echipa mea și fac ce vreau cu ea" s-a dovedit neprofesionistă. Melodie falsă. Câtă vreme Becali nu va înțelege că regulile, bune sau rele, trebuie respectate, va continua să dărâme cu o mână ce a construit cu cealaltă. Aici se înscrie și prevederea regulamentară privind obligația antrenorilor principali din L1 de a poseda licență PRO.

De-acum lucrurile se vor încurca și mai tare pentru FCSB. Vicecampioana nu va mai putea recurge la un antrenor-paravan, gen Strizu, întrucât CEx a stabilit deunăzi că un tehnician ce-și închiriază licența PRO pentru ca în spatele diplomei lui să antreneze altul va fi drastic amendat, dar și suspendat 2 ani! Deci se va interzice joaca de-a licența.

De văzut dacă și cine-și va mai asuma riscul de a interpreta rolul păpușii lui Becali în condițiile în care pare puțin probabil ca acesta să renunțe la jucăria lui. Puțin probabil ori chiar exclus, ce ziceți?


Comentarii (45)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  09 Martie 2023, 09:26
Postat de Dobermannul pe 08 Martie 2023, 11:14

Hopa un nou articol cu titlul: "Numele lui Gigi Becali, folosit într-o escrocherie!" Ca n-are treaba Becali cu escrocheria nu conteaza titlul isi face treaba il asociaza pe Becali cu o noua escrocherie.

Îl folosesc pe raul national să mai facă niște bănuți...Că e imoral ce contează ? Banii contează !!! Și nu o demonstrează acum raul national...

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  08 Martie 2023, 18:46
Postat de parpalache pe 08 Martie 2023, 10:11

Ce sa vada?!Ca nu i-a dat galben lui Olaru-nici pentru hențul intenționat,nici pentru faultul din spate- comis in minutul 62?!Dar ca lui Rareș Pop ii daduse galben - pentru ca a indraznit sa-l deposedeze-printr-o„intrare”din spate-pe plângaciosul„Tavi”?!

Ce a făcut mă Pop când a luat galben ??? Tu știi ce înseamnă ,,deposedare,, ?

Dobermannul
Dobermannul  •  08 Martie 2023, 11:14

Hopa un nou articol cu titlul: "Numele lui Gigi Becali, folosit într-o escrocherie!" Ca n-are treaba Becali cu escrocheria nu conteaza titlul isi face treaba il asociaza pe Becali cu o noua escrocherie.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează