OPINII  »  EDITORIAL

Fl. Tănase n-a mințit!

Articol de - Publicat marti, 19 iulie 2022 16:16 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 19:29

Asistând la startul poticnit al CFR-ului, care a pierdut Supercupa, a fost aproape neverosimil eliminată din calificările UCL de un adversar oarecare și a salvat in extremis victoria din duelul cu Rapid, rivalii de la FCSB, oamenii lui Gigi Becali, și-au frecat mâinile în speranța că, după 7 ani de așteptare, le va veni și lor rândul să îmbrace tricourile de campioni.

Numai că egalul consemnat duminică pe Arena Națională, 1-1 cu nou-promovata U Cluj, altfel o echipă organizată minuțios și foarte sigură pe ea, lipsită de complexe, le-a încurcat socotelile. Le-a frânt elanul și, în stilul zgomotos al casei, a pornit iureșul.

Deranjat de scor, dar și de comportarea băieților lui Toni Petrea, Becali a luat foc. A șters pe jos cu Sorin Șerban, cu Olaru și chiar cu Octavian Popescu, cel care „are deprinderile lui Neymar”. 

Mai tare s-a legat însă de Fl. Tănase, căpitanul formației și golgheterul ultimelor două ediții de campionat. Ba și, element de remarcat, unul dintre favoriții săi, cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1, cu 30.000 de euro lunar.

Latifundiarul s-a rățoit la el nu pentru că „Tase” ar fi dezamăgit în duelul cu „șepcile roșii”. Nu, acesta a scos și transformat penalty-ul din care FCSB a restabilit egalitatea și a primit în GSP cea mai mare notă acordată duminică seara unui bucureștean, 7.

Fl. Tănase n-a mințit!
Tănase, 27 de ani, e cel mai vechi fotbalist din actualul lot al FCSB-ului, a venit la echipă în urmă cu 6 ani

Pe Becali l-a înfuriat una din declarațiile date de Fl. Tănase, cum că „Lotul pe care-l avem nu este atât de numeros pe cât ar trebui să fie. Multă lume spune de lotul nostru, dar avem mulți copii. Să fim realiști, nu e cel mai bun lot la FCSB. Suntem puțini”.

Probabil că Florin ar fi făcut mai bine, ar fi stat mai liniștit, dac-ar fi tăcut. Dacă și-ar fi adus aminte că la FCSB nu se trezește nimeni vorbind neîntrebat. Nici măcar căpitanul. 

Logic că, șocat de o asemenea intervenție, Gigi s-a simțit provocat și s-a grăbit să riposteze: „N-ați văzut, Tănase e și patron, și antrenor, zice că nu avem lot! Joacă, bă, fotbal! Dacă tu nu joci nimic în prima repriză, cum poți da vina pe alții?!”. 

Reacție exagerată în condițiile în care cel repudiat de patron a fost cel mai bun. Insistent, inspirat, productiv.

Poate că Florin, cât e el de căpitan și de golgheter, s-a expus. Chiar și-a depășit statutul. A uitat că la trupa din Berceni nu-i treaba fotbaliștilor să aibă păreri și, încă mai riscant, să le exprime public.

Pe de altă parte, cel ajuns brusc persona non grata n-a mințit. A spus adevărul. Asta și numai în ideea că, prin comparație cu situația de la CFR, bugetul rezervat salariilor jucătorilor e sensibil mai mic la FCSB, circa 250.000 de euro lunar față de 370.000, în scădere în Gruia de la peste 500.000. 

În consecință, cum lotul lui Petrea cuprinde mai multe promisiuni decât certitudini, mă refer (printre alții) la Haruț, Pantea, Lixandru, Pandele, Ciuciulete, I. Stoica, Dumiter ori Chirițoiu, reiese că Fl. Tănase nu prea poate fi contrazis.

În contextul în care A. Vlad, „Messi al portarilor”, n-a mai apărat din luna martie, iar Florinel Coman, „Mbappe de România”, a înscris ultima oară în iulie 2021!, Gigi Becali se face vinovat că le-a cântat în strună unora care n-au confirmat. El i-a învățat prost, inclusiv cu bani fără număr, el trebuie să-i dezvețe.


Comentarii (24)
cita
cita  •  21 Iulie 2022, 11:23

Uite că i-a crescut valoarea de vânzare după declarația asta, ia bani frumoși pe el nenea Gigi. Toată lumea mulțumită intr-un final. :)

Dobermannul
Dobermannul  •  20 Iulie 2022, 19:09
Postat de Moshu pe 20 Iulie 2022, 11:14

"...e treaba lui sa-i dezvete"...mnda...si treba jurnalistilor ar fi sa-l dezvete pe becali sa mai faca prostii si apoi sa dea vina pe altii !Mai "sariti-l din schema" si gasiti-va alte subiecte,ca sunt slava Domnului...dar deh....e mai simplu sa umpleti paginile cu prostiile lui jiji !

Chestie de rating.

niros_67
niros_67  •  20 Iulie 2022, 16:20
Postat de rav410wrc pe 19 Iulie 2022, 16:37

Corect, la fcsb numa' ciobandante nea JJ spune lucruri "inteligente" si se "pricepe" la mai toate ... Supusii, pardon angajatii, au "dreptul" sa faca ciocu' mic, dc vor sa-si vada leafa intrata pe card, luna de luna ... Ei sunt ca un fel de bugetari, care se prefac ca presteaza ceva, ca sa-si justifice banutzii si bineinteles, trebuie sa fie cu mare bagare de seama, sa nu aiba discutii in contradictoriu cu cel care "semneaza" statele de plata :(((

Nu ar fi mai bine sa-ti vezi tu de Mesar al tau, nu de alta dar sunteti in toaleta rau de tot dupa cum ati inceput. Daca avea de spus ceva Tanase care apropo nu prea joaca nimic doar se arunca pe jos trebuia sa mearga la palat cu jalba-n bat cum a mai mers si alta data.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează