OPINII  »  EDITORIAL

Fumigenele lui Vassaras

Articol de - Publicat marti, 14 decembrie 2021 14:22 / Actualizat marti, 14 decembrie 2021 15:48

Surprinzător, dar președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a catadicsit să coboare din turnul de fildeș  și a ținut luni o conferință de presă de două ore. Din păcate, au fost două ore pierdute! Deoarece Kyros Vassaras a vorbit vrute și nevrute, numai despre ce trebuia nu.

Ne-am așteptat ca grecul să explice din ce cauze arbitrajul românesc e în pasă neagră. Chiar în criză. De ce cavalerii fluierului din Liga 1, cu excepția (opinia mea) lui Hațegan, Kovacs și, parțial, Feșnic, se întrec în gafe. Și nu mă refer aici la faze interpretabile, controversate, cât la cele clare, în care deciziile eronate sar în ochi și indignează. 

Totodată, am fi dorit să aflăm și cum de, în ciuda unor erori repetate și grave, purtătorii de ecusoane nu-s trași pe dreapta, ci sunt delegați imediat. Ca să strice alte meciuri, să vicieze alte rezultate și, în final, să falsifice clasamentul.

Ei bine, n-am aflat nimic din toate acestea! Una că Vassaras și-a însoțit discursul de secvențe în care subalternii lui au procedat regulamentar. Alta, și mai gogonată, că a încercat să ne convingă că necazurile "fluierașilor" ar avea două surse. Deoarece jucătorii români simulează, cel mai des Fl. Tănase și A. Ivan. Dar și pentru că foștii mari arbitri, gen Crăciunescu, Porumboiu ori Balaj, tot critică pe micile ecrane, în loc să se fi alăturat CCA și să sprijine.

Regret s-o spun, dar grecul minte. În funcție din iulie 2014, el ar fi trebuit să știe, sigur știe, că atunci când s-au retras, Crăciunescu și Balaj au cerut în scris să rămână în sistem. Să ajute în calitate de membri în CCA, de observatori, să se implice. Deși s-au scurs mulți ani, ei n-au primit nici până azi un răspuns, fie și un refuz! Ușor de ghicit de ce. Ca să nu existe urme, dovezi. 

Fumigenele lui Vassaras

Uitând că treaba lui e arbitrajul, pentru care e plătit, KV (altfel un teoretician redutabil, Cezarului ce i se cuvine!) a dus discuția în alte direcții, urechindu-i pe fotbaliști și bătându-le obrazul comentatorilor TV. Practic, s-a căznit să mute mortul de pe Edgar Quinet pe Academiei, să lanseze fumigene ca să pară el și cei din echipa lui cât mai puțin vinovați de ce se întâmplă.

Totuși, într-un moment de sinceritate, a recunoscut că, având domiciliul la Salonic, în nordul Greciei, e obligat de contractul cu FRF să petreacă la București măcar 10 zile pe lună. Atât că el, sacrificându-se, stă mai multe, iar în restul timpului se deplasează când la FIFA, când la UEFA. Grea și viața asta, mereu pe drumuri, permanent prin avioane!

În regulă, dacă omul își respectă contractul, ce să-i reproșezi în afara aroganței? Ca o curiozitate însă, dacă trebuie să stea în România numai o treime dintr-o lună, oare încasează și o treime din salariu ori îl ia întreg?!

Iar, să-mi fie iertat, la Zurich și la Nyon ce mai caută? A făcut parte din comisia europeană de arbitri, dar nu mai face. De presupus că merge la Nyon ca să-l viziteze pe Theodore Theodoridis, din 2016 secretar general UEFA, nimeni altul decât compatriotul care i-a botezat fiul în 2009, pe Antonis.

Așa mai venim de-acasă. Înțelegem că Vassaras se bucură de uși deschise la UEFA pe bază de cumetrie. Dar și de ce Burleanu, interesat să aibă intrare la Nyon, îl lasă pe grec să ducă de râpă arbitrajul românesc. O mână o spală pe cealaltă, nu? 


Comentarii (16)
zorrozabal
zorrozabal  •  15 Decembrie 2021, 14:56

Domnule Ioanitoaia!De ce nu scrieti nici un cuvintel de,,,„vicele”de la CCA?Adica Deaconu,fostul arbitru bricheta(de trista amintire pentru Rapid),iar mai inainte(de a fi arbitru),fostul magazioner al echipei lui Becali?!***?Cum se face ca arbitrii „gresesc”in mod flagrant si cu o frecventa care a devenit...normalitate,numai in favoarea echipei cuviosului din Pipera?Si aici nu e vorba numai de penalty-uri inventate!E vorba mai ales de acel „arbitraj pervers-cand arbitrul intimideaza cu cartonase adversarii fcsb (transformandu-i in„insotitori”respectuosi)si inchide ochii la deposedarile prin fault-urmate de contraatacuri- sau la pozitiile de offsaid ale„perlelor de la fcsb!Chiar dv,ziceti ca Vassaras ala e„afara”si la propriu si la figurat!Iar atunci nu cumva de arbitrajul scandalos pro fcsb e vinovat si„vicele”Deaconu*** de la CCA?!Vad ca nu sunteti de acord ca Vassaras dezaproba comentatorii sportivi!Inseamna ca nu l-ati auzit niciodata transmitzand meciurile pe Ionutz Anghelutza-de la DIGI SPORT1-transformandu-se in...ARBITRU TV!!!Cum striga el„penalty”-inainte sa fluiere arbitrul,de cele mai multe ori fara temei!Si cum„cere”el cartonase:”Ia sa vedem culoarea cartonasului”!Si cat de partinitor este el?Adica de un fcsb-ism gretzos?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  15 Decembrie 2021, 14:21

spuneam ca romanii sint in pozitia de capra. servili si smecheri in marea majoritate. certificate false la cei cu dare de mina , pe vremuri fureau curent la greu folosind trick-uri cu contorul din apartament. dar si statul iti baga aer in loc de gaz nu? asa si acum cu acest grec care este tinut pentru ca a facut lobby pentru arbitrii romani sa iasa in "lume." nu asa. avem arbitrii buni si nu trebie sa plaesti o suma imensa pentru un individ care mai este si arogant si se vede de la o posta ca ne considera papuasi. afara? simplu si puneti arbitrii care au fost buni in romania. risti sa devi penibil si parte la problema draga FRF>.. ridicol ce se intimpla in romania ajunsa o tara ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bumm
bumm  •  15 Decembrie 2021, 12:22

Totusi, de ce arbitreaza asa de rau? Sunt corupti (primesc foloase necuvenite, sa arbitreze partinitor)? Sunt slabi pregatiti? Sunt partinitori fara sa primeasca mita? Sunt santajatI? Chiar sunt curios de parerea domnului Ioanitoaia, si a altor gazetari, consumatori de fotbal.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează