OPINII  »  EDITORIAL

Germania ajutată?!

Articol de - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 14:46 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 15:46

Duelul cu Spania din grupa E a Mondialelor se anunța foarte important pentru Germania în condițiile în care, de-a dreptul șocant, ea cedase în partida inaugurală a turneului din Qatar, 1-2 cu Japonia. 

Foarte important, nu și decisiv deoarece, și dac-ar fi plecat iarăși steagul și n-ar fi strâns niciun punct, Mannschaftul tot ar fi păstrat o șansă de calificare.

Situația nu s-a modificat foarte tare nici după acest 1-1 consemnat duminică seara. În sensul în care Germania continuă să aibă nevoie de victorie în confruntarea cu Costa Rica, dar îi mai trebuie și ca Spania să nu piardă la Japonia. 

În acest caz, posibil, dar improbabil, de succese ale Japoniei și Germaniei, Furia Roja va pierde locul 1, nu însă și calificarea. Ea va merge mai departe grație golaverajului, scorului-fluviu realizat în disputa cu Costa Rica.

Singura versiune în care Spania ar ieși din joc ar fi ca ea să mănânce bătaie de la Japonia, iar Germania de la Costa Rica. Greu de crezut însă că se va întâmpla așa, formațiile europene fiind considerate favorite. Prin valoare, tradiție, palmares etc.

Rezultatul direct dintre ele s-a interpretat în fel și chip, ba s-a și speculat. Unii au apreciat, majoritatea, că echipele s-au temut una de cealaltă și, ca atare, nu s-au expus. Dar și în ideea că egalul era menit să le mențină în cursă pe amândouă. Și-atunci, de ce să se aventureze să riște inutil?

Alții însă au pretins, să zicem insinuat, că ibericii, care au condus pe tabelă din minutul 62 până în 83, au avut meciul în mână. Dar n-au știut ori chiar n-au vrut să insiste. De parcă și-ar fi propus să ajute.

Germania ajutată?!
Spania - Germania 1-1 Foto: GettyImages

Autorii variantei respective, mai degrabă fantezistă, vizează schimbările efectuate de Luis Enrique după 1-0, una singură justificată (Morata în locul lui F. Torres) și 3 lipsite de logică: Gavi, Asensio și Jordi Alba substituiți cu Koke, N. Williams și Balde. De ce să umbli la ceva care funcționează, mutările amintite scăzând vizibil randamentul echipei?!

Între altele, aceiași invocă scena din finalul partidei, când selecționerii Luis Enrique și Hansi Flick s-au îmbrățișat ca vechi prieteni, încântați că se revăd! Imaginea cu „Lucho” luându-l pe după gât pe omologul său și parcă felicitându-l că a izbutut egalarea a devenit repede virală. 

Pasămite, mesajul ei ar fi că Luis Enrique s-a bucurat de rămânerea Germaniei în cursa calificării!

Opinia generală e că, fără să strălucească, Furia Roja a jucat totuși mai mult (65% posesie) și mai bine. Uneori însă, impresia unora, la alibi, nu destul de hotărât cât să câștige. Iar asta pentru că nici n-ar fi vrut!

Personal, mă îndoiesc. Nu-mi închipui, nu mi se pare realist, ca Spania să nu fi dorit, având prilejul, să scape de un adversar capabil să pună oricui probleme în fazele superioare ale Mondialelor. Oricui, deci inclusiv Spaniei.


Comentarii (22)
jean_gabin
jean_gabin  •  29 Noiembrie 2022, 15:11

Borabora si tu chiar crezi ca, Costa Rica avea ce sa caute la mondiale cand Italia de pilda a ramas pe dinafara? De ce sa caute pentruca a batut o saracie de echipa la fel de mare ca ea? Chiar este de ras cand unul ca tine ii da lectii Dlui Ioanitoaia.

Floron
Floron  •  29 Noiembrie 2022, 11:26
Postat de Macondo pe 28 Noiembrie 2022, 22:08

Nu cred ca la acest nivel își permite careva sa mai facă aranjamente. Poate doar pe plaiurile dâmbovițene. Numai mentalitate noastră balcanica nu poate să înțeleagă ca putem fi adversari pe teren și apoi prieteni în afara lui. Spania a fost superioara per ansamblu dar la 1-0 a făcut pasul înapoi cu gândul de a conserva rezultatul dar nu i-a ieșit. Nemții au profitat și au egalat apoi au închis meciul.

De ce in minutul 96 la ultima faza de joc un atacant SANE alege sa iasa cu mingea din teren ,avand o pozitie foarte buna de sut? Sa nu zic faza iminenta de gol dar orice atacant macar suta din pozitita aceea. A fost un cheahlaul-bistrita de toata jena.

borabora
borabora  •  28 Noiembrie 2022, 23:02

Nea Ovidiu lasa-ne te rog. Dupa ce ti-ai dat cu parerea ca echipa Costa Rica nu avea ce sa caute la Mondial acum ne spui banalitati , de bun simt in lumea civilizata, unde participarea la un Campionat Mondial presupune corectitudine si fair play. Poate pe la Giurgiu, de unde e si Gino *** ce conduce Liga , se putea aranja ceva Duceti-va dragilor sa nu va mai vad si aud, mai lasati-i pe altii mai capabili sa va ia loculm , vremea voastra a cam trecut !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează