OPINII  »  EDITORIAL

Greșeli răsplătite!

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2022 15:13 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2022 15:23

După ce Cătălin Popa a încurcat rău meciul Rapid-CFR din etapa 16, pe parcursul căruia i-a oferit Rapidului un penalty discutabil și unul inexistent, nu ne-am închipuit că vom asista curând la un arbitraj și mai prost. Din păcate, ne-am înșelat. Duminică, la Mioveni-CFR, Horia Mladinovici a comis câteva erori de nescuzat, el refuzându-i campioanei două lovituri de la 11 metri și anulându-i aiurea un gol.

Chiar mai mult. În minutul 67, la 0-0, sesizat fiind din camera VAR că Garutti i-a luat piciorul lui Yeboah în careu, fault evident, fără dubii, Mladinovici s-a dus să revadă faza la monitor, doar că n-a indicat penalty-ul cuvenit, ci a rămas la decizia, stupefiantă, de a lăsa jocul să continue!

Pe bună dreptate, fostul mare arbitru Adrian Porumboiu s-a indignat la Pro Arena: "Îi rupe piciorul, îl lovește pe jucătorul de la CFR și tu nu dai penalty! Te uiți pe video. N-ai cum să nu vezi faza respectivă. Nici nu ai ce să comentezi. Dacă o comentezi, te faci de râs. Ori nu vezi bine, ori nu ești bun. Sunt lucruri atât de simple, faci de rușine VAR-ul, dar și arbitrajul din prima ligă". Ar mai fi ceva de adăugat?

Greșeli răsplătite!

Șansa lui Mladinovici, s-o numim așa, a constat în aceea că, deși cu o prestație dezamăgitoare, CFR a reușit să înscrie în final și să câștige. Altfel, lui Horia Mladinovici i s-ar fi imputat și mai vocal neacordarea unui penalty pentru clujeni, Janga tras vizibil în careu de Iacob, ca și anularea golului marcat de Bârligea după ce, ignorând semnalizarea tușierului Marius Marchidanu, "centralul" îl validase! Adevărat spectacol, nu-i așa?, suită de erori.

Revenind la Cătălin Popa, însuși șeful CCA a recunoscut că acesta a greșit grav la a doua lovitură de la 11 metri fluierată în favoarea Rapidului, în urma căreia trupa lui Mutu a obținut cele 3 puncte. Oricât s-a străduit să-l apere pe arbitrul piteștean, chiar măsluind realitatea, până și Kyros Vassaras a renunțat să-l mai scoată basma curată. A trebui să admită, neputincios, că "A judecat incorect".

Întrucât se poate spune că Popa a influențat rezultatul consemnat în Giulești, ba a și viciat acel 2-1 pentru gazde (fără a diminua meritele bucureștenilor), era de așteptat ca el să fie oprit de la delegări vreo 3-4 etape. Chiar mai multe. Să aibă timp să reflecteze, să-și pună ordine în gânduri.

Iată însă că la CCA, oricât de mari, de flagrante, greșelile se răsplătesc, nu se sancționează! Ca atare, Popa a stat pe tușă un singur meci, iar în etapa 18 a fost trimis arbitru VAR la UTA-Voluntari, ca să nu-și iasă din mână și, firește, să rateze baremul de 3.000 de lei!

Altădată, erijându-se în avocatul arbitrilor, de regulă, lipsit de argumente, Vassaras ne-a luat de fraieri. Ne-a subestimat. De data asta, grăbindu-se să-l delege pe Popa, grecul a mers și mai departe. A dovedit că nu-i pasă de opinia iubitorilor fotbalului, pe care i-a sfidat.

De amintit însă că Popa e președintele AJF Argeș. Deci om al sistemului, cu drept de vot la FRF, om ce trebuie tratat cu mănuși, cu grijă. Ținut aproape, nu deranjat și, cu atât mai puțin, supărat. Iar Vassaras, și el actor în aceeași piesă, își știe bine rolul.


Comentarii (34)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  16 Noiembrie 2022, 12:48
Postat de daniaania pe 16 Noiembrie 2022, 11:04

Amice ești praf de tot, CFR este in Primăvara Europeană este singura echipă din liga ce a reușit ceva, restul de care spui sau făcut de rușine.

,, Amice,, tu ești praf !!! CFR este in primăvara europeană pentru că a beneficiat de erorile din Romania !! Daca Craiova beneficia de privilegiile CFR ,ea putea sa fie in primăvara europeană !!! CFR a pierdut cate tururi preliminare iar Craiova cate ?

daniaania
daniaania  •  16 Noiembrie 2022, 11:04
Postat de Mat114 pe 15 Noiembrie 2022, 17:54

Cum sa nu... Cfr trebuie ajutat, cum sa nu.... Ce daca au furat ultima ediție de campionat. Trebuie să fie ajutați... Cum e posibil sa nu fure cfr toate meciurile? Nu e posibil asa ceva....

Amice ești praf de tot, CFR este in Primăvara Europeană este singura echipă din liga ce a reușit ceva, restul de care spui sau făcut de rușine.

daniaania
daniaania  •  16 Noiembrie 2022, 10:56

Inclusiv antrenorul și președintele de la CFR au spus că dacă îi de dat ceva sa se dea daca nu nu , că de aceea este VAR. Nu știu dacă aceste arbitraje sunt greșite sau voite cu Rapid și Mioveni dar este prea de tot, să fim sinceri. Felicitări pentru ce ați scris.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează