OPINII  »  EDITORIAL

Hei, ăștia nu mai obosesc?!

Articol de - Publicat vineri, 11 noiembrie 2022 14:26 / Actualizat vineri, 11 noiembrie 2022 14:28

Analizând evoluțiile din grupele Cupei României, întrecere transformată de FRF într-una fistichie, putem considera că formația secundă a CFR-ului s-a dovedit mai activă, mai inspirată, decât cea a FCSB-ului. Sigur că nu-i logic să compari mere cu pere. Dar rezervele din Gruia au arătat mai bine decât cele din Berceni.

Nu că primele, în ciuda unui final furibund, cu 4 goluri marcate Dumbrăviței după minutul 80, ar fi rupt gura târgului. N-au sedus. Mai degrabă au dezamăgit celelalte. 

Din rândul cărora Fl. Coman și Miculescu, pentru care s-au plătit bani grei, au continuat să caute ceva și să nu găsească. După cum Bg. Rusu, Dulca și chiar Radaslavescu tot întârzie să convingă. Parcă refuză să devină certitudini. Poate că se întâmplă așa și din pricină că echipa n-are antrenor. Dar ăsta-i alt subiect.

În măsura în care, călcând pe urmele Farului, numărul 1 în materie, FCSB a introdus câțiva tineri, Ciobanu (16 ani!), Musi și Vlad Tudor, fiul fostului mare arbitru, CFR a folosit, stilul lui Dan Petrescu, jucători cu CV. Versați, cu experiență. În frunte cu Deac și cu Hoban, decarul de vârstă al SuperLigii, mijlocaș care pe 27 decembrie va împlini 40 de ani!

Cu toate astea, Petrescu a declarat după meciul cu Dumbrăvița că n-ar vrea ca Hoban să se retragă: „CFR mai are încă nevoie de el”. Fără îndoială că mai are, căci Hoban e un model de profesionism. De seriozitate, perseverență și devotament.

La fel și Deac, cel care, deși va face 37 de ani în februarie, insistă să intre în toate partidele, fie ele disputate și cu adversari slabi. Nu concepe să stea pe bancă sau la televizor cât timp e apt de joc. 

Așa se explică și faptul că, prezent de 415 ori în tricoul alb-vișiniu al campioanei, Deac a reușit 81 de goluri și 93 de assist-uri, jos pălăria!

Hei, ăștia nu mai obosesc?!
Ciprian Deac

Scriam recent că prin fața lui Deac și a lui Camora, alt veteran, n-ar trebui să treacă nimeni în Gruia. Să nu le zică nici măcar „Dă-te mai încolo!”. Lângă ei ar merita adăugat și Hoban, care nu pare nici el să obosească vreodată!

Spre deosebire de ce se petrecea în urmă cu un deceniu, două, constatăm că media de vârstă a fotbaliștilor de top a crescut. Se vede cu ochiul liber. Altădată, puțini rezistau la nivel înalt după 30 de ani. Sau rămâneau mai mult de plăcere, să se distreze. În afara performanței.

Vremurile s-au schimbat. Astăzi, Messi (născut 24 iunie 1987) și Cr. Ronaldo (5 februarie 1985) continuă să fie la mare preț. Iar Benzema, care va sărbători și el 35 pe 19 decembrie, a doua zi după finala CM din Qatar, tocmai ce-a fost încoronat jucătorul sezonului 2021-2022 în Champions League și a primit Balonul de Aur. Cine n-are bătrâni să-și cumpere, așa-i?

Și un exemplu de ultimă oră: în lotul Braziliei anunțat de Tite pentru Qatar figurează, pe o listă de 26, Dani Alves (UNAM Mexico) de 39 de ani și Thiago Silva (Chelsea) de 38! 

Cu ei și cu alți 9 de 30 de ani sau de peste, Selecao speră să câștige, fix după două decenii, titlul suprem. Care ar fi al șaselea din istorie.


Comentarii (26)
Flocea
Flocea  •  13 Noiembrie 2022, 13:34

Academic titlul tau... Demn de un ziarist cu pretentii..., mai degraba un titlu aruncat la... misto. Ca si autorul, mistocar din ala batranesc

Dobermannul
Dobermannul  •  13 Noiembrie 2022, 11:18

Unu din doi consumatori de fotbal tine cu FCSB iar al doilea e obligatoriu anti... Asa ca orice despre FCSB fac rating si GSP s-a orientat.

Flocea
Flocea  •  13 Noiembrie 2022, 07:03
Postat de jean_gabin pe 12 Noiembrie 2022, 14:27

Dobermane si eu cred ca ai o intelegere gresita a lucrurilor. Cine sa comenteze un transfer ori alt transfer daca nu ziaristii? Ei cu ce sa se ocupe? Iar cand transferurile se asociaza cu sume importante cerintele sunt si mai mari. Si sunt sigur ca Dl Ioanitoaia nu poate dormi de grija lui Becali si a banilor lui. Sunt prea buni prieteni cei doi ca sa nu se arate foarte interesat.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close