OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

I-a trecut glonțul pe la ureche!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat sambata, 20 ianuarie 2024 15:01 / Actualizat sambata, 20 ianuarie 2024 15:24

Vineri seara, Rapid a învins-o pe FCU Craiova in extremis, asta după ce părea să fi ratat startul stagiunii. Pentru că oltenii au condus cu 3-1 până în minutul 74, în care Rrahmani a transformat penalty-ul ce le-a deschis vișiniilor drumul spre o izbândă în care puțini mai credeau. Deoarece 3 sferturi din timp formația din Bănie jucase mai simplu și mai direct, fusese mai periculoasă.

Antrenorul Craiovei n-a greșit în clipa în care a reclamat că penalty-ul amintit a schimbat soarta partidei. Apropo, e de neînțeles cum Chivulete a avut nevoie de 6 minute în camera VAR spre a-și da seama că fundașul elvețian Lacroix a blocat balonul cu cotul și și-a mărit astfel suprafața corpului. Henț indiscutabil.

E ceea ce, trimis târziu la monitor să analizeze faza, "centralul" Feșnic a sesizat în 30 de secunde și a indicat 11 metri. Rrahmani a înscris fără emoții, iar golul lui a declanșat iureșul gazdelor, remontada datorată și unor tribune furibunde, obișnuite să supună adversarul unei presiuni sufocante. Sigur că formularea "publicul e al 12-lea jucător" nu-i decât un clișeu. În Giulești e însă realitate.

Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - FCU Craiova / foto Raed Krishan (GSP)
+41 FOTO

Costantino a greșit însă flagrant, nepermis, atunci când, la 3-1, și-a imaginat că băieții lui au închis conturile. Că au câștigat meciul. Grăbindu-se să-i înlocuiască pe Bauza și Baeten, cei mai în vervă dintre craioveni, primul cu două assist-uri, celălalt marcator pentru 2-1, tehnicianul italian le-a oferit, evident neintenționat, o mână de ajutor gazdelor. Pe care acestea n-au refuzat-o.

Inexplicabil, Costantino a renunțat la 2 jucători capabili să țină de minge și să rupă ritmul giuleștenilor. Nu degeaba a luat foc Mititelu, doar că nu era cazul să-și critice antrenorul în auzul tuturor și să-l îndemne să demisioneze! Și dacă-s justificate, și erau, asemenea reproșuri se fac între patru ochi, nu la televizor.

Practic, o să-mi pun în cap fanii vișinii, mai degrabă a pierdut întâlnirea FCU Craiova, care a avut-o în mână, decât a câștigat-o Rapid. Într-adevăr, revenind spectaculos, elevii lui Bergodi au dovedit sânge rece. Tărie de caracter, moral. Implicit, ei au răsplătit eforturile financiare ale clubului care în această iarnă a investit cel mai mult în transferuri, 1,7 milioane de euro. Și când va încasa 800.000 pe portarul Moldovan de la Atletico Madrid, Rapid tot va rămâne fruntașă la capitolul respectiv. Dan Șucu a promis și și-a respectat cuvântul.

În ciuda acestei izbânzi reconfortante, în Grant mai e mult de lucru. Nimic surprinzător în condițiile în care, aducând câțiva jucători noi, Djokovic, Hasani, Krasniqi, Burmaz, echipa încă se caută. Prezintă însă avantajul de a beneficia nu doar de un "11" solid, ci și de o bancă de rezerve redutabilă. Care chiar a făcut diferența vineri. În seara în care, introduși pe parcurs, Funsho, Al. Albu și Burmaz, acesta cu golul victoriei, chiar și El Sawy s-au ridicat la înălțimea dorită. Pot deveni oricând titulari.

Când cei abia veniți se vor adapta și se vor încadra în strategia lui Bergodi, ba va reintra și Petrila, Rapid va fi în situația de a emite pretenții mai mari. Logic, timpul ar trebui să-i fie aliat, atât că de la Rapid te poți aștepta oricând la orice. Farmecul vieții, nu?


Comentarii (36)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  21 Ianuarie 2024, 20:53

Uitați va la meciurile din Spania ! Televiziunile cat timp așteaptă VAR da reluări nu imagini cu tribunele,arbitrii sau jucătorii...Se vede unde este mânăria...

Dobermannul
Dobermannul  •  21 Ianuarie 2024, 13:36
Postat de valentindragobete pe 21 Ianuarie 2024, 07:18

Ai dreptate, un "editorial" lemnos din anii '70, toamna! Săracul atât poate, nedumerirea este de ce nu-l lasă la pensie !?

Pai cum sa-l piarda lasandu-l la pensie cand e atat de bun la ... abureala?

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  21 Ianuarie 2024, 13:03
Postat de lefter_popescu pe 20 Ianuarie 2024, 23:42

Amice, linisteste-te puțin , citește cu calm si nu te grăbi. Ca sa-l poți filma pe fundas ( ca sa-i fie văzut pieptul , fata , mâinile- cotul ascuțit care-i mărește suprafata) cat și rapidistul văzut din (putin lateral ) spate când șutează, numai camera ( stanga) din spatele porții Rapidului a putut-o face.( mărind imaginea cât a fost necesar) .. si noroc ca ea a funcționat inaintea căderii întregului sistem VAR . Timpul s-a pierdut pt ca nu a mai funcționat sistemul în timp ce se încerca darea fazelor înapoi pt a vedea,dacă cumva, a fost vreun offside. Personal nu înțeleg ce te-a deranjat dacă în final s-a luat decizia corecta. Ai văzut meciul din fata televizorului ? Pt jucători cât și pt cei din stadion , intr-adevar , a fost un mare disconfort , inghetand pt ca sistemul VAR nu este unul performant. Din 12 camere au functionat doar 7 sau 8.

Că de obicei ești pe lângă...Trebuiau analizate toate secvențele video filmate de fiecare camera in funcțiune !! Să iei de buna tocmai și numai camera din spatele celeilalte porți când se recunoaște funcționarea mai multor camere ? Pai trebuia derulată faza de când mingea a intrat in posesia Rapidului oltene...Putea sa fie o problema care preceda hentul ...pe înțelesul tau ...cum s a anulat golul lui Coman ...sau cum s a salvat oltenii tai de eliminare pentru un ofsayd inventat de Hațegan...Concluzia...Tv . trebuie sa prezinte la toate meciurile reluări la camerele care ridică semnalul video...ca la Cluj - foștii deținători de drepturi tv.!!!Și sigur că la meciul de luni ...

Vezi toate comentariile (36)
Comentează