OPINII  »  EDITORIAL

Iar ne grăbim?!

Articol de - Publicat marti, 26 aprilie 2022 16:34 / Actualizat marti, 26 aprilie 2022 19:38

Să-mi fie cu iertare, dar nu cred că Farul i-a dat meciul lui FCSB la acest 0-4. Că nașul Hagi și finul Becali au bătut palma, cunoașteți povestea, un întreg folclor. Fără să neg că întâlniri mai vechi dintre echipele celor doi au trezit suspiciuni, n-aș zice că partida de luni s-ar încadra în categoria respectivă. Și dacă Farul ar fi dat meciul, îl dădea chiar rușinos, la scor de maidan?!

Mai degrabă consider că, prinzând-o pe Farul într-o zi nefastă, ba și lipsită de titularii din atac, FCSB n-a iertat-o. A făcut instrucție cu ea. Miza de a câștiga din nou titlul după 2015 trebuie că a mobilizat la maximum formația din Berceni.

De presupus că l-a înviorat și pe Florinel Coman, schimbându-l în bine, ambiționându-l, și pe atacantul ce abia a împlinit 24 de ani pe 10 aprilie. Autor al assist-ului din care Olaru a înscris pentru 2-0, Fl. Coman a scos și penalty-ul în urma căruia Fl. Tănase a ridicat scorul la 3-0.

După faptă, și răsplată. Plasându-l printre remarcații confruntării, GSP l-a notat pe Florinel cu 7. Dintre cei 32 de jucători folosiți la Ovidiu, doar Fl. Tănase (9) și Olaru (8) au primit note mari.

Iar ne grăbim?!

Părerea mea e că trebuie să ne bucure come-back-ul lui Coman, unul care s-a cam lăsat așteptat. Într-adevăr, accidentat în mod repetat, acesta s-a văzut nevoit să absenteze de pe gazon vreme îndelungată, între septembrie și decembrie 2020, apoi din martie în iulie și din august în decembrie 2021, luni în șir!

Din păcate, la revenire n-a mai sedus, n-a mai convins. Dimpotrivă, reținut, chiar temător, și-a pierdut locul în echipă, marea speranță, cu 4 prezențe în națională, ajungând pe banca de rezerve! Uneori nici acolo, ci doar în tribună!

Viitorul lui părea pus sub semnul întrebării. Incert. Ca o dovadă greu de contestat că Gigi Becali s-a pripit numindu-l pe Florinel "Mbappe de România" și umflându-se în pene că-l va vinde cu o sumă astronomică. Încă o socoteală greșită a latifundiarului, altfel un negustor de succes.

Luni, Fl. Coman a fost alt jucător în cele 75 de minute petrecute pe teren ("Apoi s-a sufocat", conform lui Toni Petrea). Dar și alt om. Cândva plin de el, cu nasul pe sus, nu i-a căzut rangul să meargă la Gică Hagi și să-l îmbrățișeze. Dar și să afirme, respectuos, că "E cel mai mare antrenor... O declarație a dumnealui mi-a schimbat creierul".

Frumos din partea lui, jos pălăria! Pe de altă parte însă, s-au și auzit voci cum că Florinel ar fi o soluție pentru naționala lui Edi Iordănescu. În principiu, e de discutat, de ce nu? Dar oare nu-i prea repede, riscant, după numai o repriză de fotbal strălucitor?

Haideți să avem răbdare! Să-i permitem lui Florinel Coman să demonstreze că merită, să nu punem căruța înaintea cailor! Să nu ne grăbim ca Gigi Becali când îl evalua pe "Mbappe de România" la 50 de milioane de euro! Ne-am păcălit o dată și tot nu ne învățăm minte?!


Comentarii (21)
5215176555225672
Danut Pintilie  •  28 Aprilie 2022, 11:16

Acest articol e unul tendențios......dă meciul are toate ingredientele din perioada cooperativistă a fotbalului românesc. Nu e singura dată când o fac și nu e un accident nefericit. Din păcate Hagi este lipsit de caracter și un antrenor mediocru fără vreo realizare notabilă. Să îi fie rușine că se pretează la asemenea chestii!.

574076216426494
Viorel Pavel  •  27 Aprilie 2022, 12:51

Referitor la grabă : Credeţi că mă grăbesc dacă spun că Rareş Ilie, Iovan Markovic şi Horatiu Moldovan vor fi titularii de "maine" ai echipei nationale ?

torque07
torque07  •  27 Aprilie 2022, 09:45

"Mai degrabă consider că, prinzând-o pe Farul într-o zi nefastă, ba și lipsită de titularii din atac, FCSB n-a iertat-o." Lasati atacul ca nu acolo a fost problema. Ci in aparare. Faptul ca fundasii constanteni stateau ca la un meci intre prieteni pe camp la tara la primul gol sa zicem ca se poate trece cu vederea, faptul ca fundasul i-a tot cautat glezna lui Coman pana a reusit in sfarsit sa-l puna jos in careu...sa zicem ca a fost intamplare. Si dupa multe meciuri decente sa zicem ca Aioani a avut un moment de neluciditate si a dat rau in minge. Dar va rog nea Ovi explicati faza din banda stanga cand De Nojer asteapta practic sa ajunga Coman din spate sa poata simula ceva. O interventie, o greseala. Avea 3m avantaj. Nu putea naste absolut nimic. Fundasul lateral a incetinit, i-a permis lui Coman sa ajunga la minge si nu a facut nimic decat sa stea acolo sa-l sara fcsb-istul sa para ca e bun Coman. Prea de tot. Prea cusuta cu ata alba cum se zice. De ce sa se tranteasca meciul cu 4-0? Tocmai ce ati explicat dvs in articol. Mbape din nou in forma!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează