OPINII  »  EDITORIAL

Între penibil și lamentabil

Articol de - Publicat marti, 22 februarie 2022 15:52 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 15:59

Dacă victoria Argeșului la Ovidiu a complicat calculele pentru play-off, în privința luptei la titlu lucrurile par clare. Ori chiar sunt. Aceasta se va da între CFR și singura ei urmăritoare reală, FCSB, aflată la 8 puncte în urma echipei clujene. Cât o fi fotbalul de imprevizibil, e greu de crezut, utopic, că o a treia formație ar putea încurca socotelile celor două.

În ultima etapă, niciuna dintre fruntașe n-a convins. Surprinzător, FCSB a trebuit să se mulțumească la Mioveni cu 1-1, în timp ce, o zi mai târziu, CFR a învins-o la limită și oarecum norocos pe Rapid în Gruia. Cu șansă, deoarece Rapid a condus meciul după pauză și l-a dominat uneori categoric, golul de 2-1 al gazdelor venind abia în minutul 84. Ba și împotriva cursului jocului.

Întrucât combatantele și-au împărțit reprizele, părea logic să-și împartă și punctele. Probabil că Rapid ar fi meritat un rezultat de egalitate, atât că, vorbă veche, fotbalul nu-i după merite. E după goluri.

În ciuda izbânzii care a dus-o din nou pe CFR la diferență de 8 puncte, Dan Petrescu a tunat și a fulgerat. Specialitatea casei, nu?, stilul obișnuit al „Bursucului”. Acuzând prestația elevilor săi din a doua jumătate, acesta a explodat: „Au fost penibili! Așa nu avem nicio șansă la titlu sau la Europa!”.

Corect, CFR n-a încântat. S-a chinuit, a suferit. Pe de altă parte însă, era de așteptat, legitim, ca obținerea victoriei și distanțarea de FCSB să mai îndulcească exprimarea lui DP. Totuși, fără a fi cinic, scopul scuză mijloacele. Iar Deac, Graovac et Comp. și-au atins scopul duminică.

Se știe că Petrescu obișnuiește să vadă primejdii și capcane unde nu sunt. Că-i place să ridice tonul și să îngroașe nuanțele. Din care motiv, fostul director sportiv din Gruia, Daniel Stanciu, l-a luat peste picior într-o recentă emisiune TV: „Petrescu încearcă să facă bine, dar face rău în momentul în care spune că pierde campionatul. Jucătorilor le intră asta în cap dacă le-o spui la infinit”.

Între penibil și lamentabil
Dan Petrescu

Conform unei păreri mai largi, împărtășită și de Mihai Stoica, „Bursucul” joacă teatru. Tot tânguindu-se și inventând pericole, el caută să-și biciuiască băieții. Să-i monteze. Vorbim despre o tehnică, despre o strategie care a reușit până acum. De presupus că va reuși în continuare, de vreme ce același Stoica anticipează că „O să rezolve cazurile. Dan o să-și amenințe jucătorii, iar ei își vor da viața pentru el”. De acord. Sub rezerva că metoda respectivă, manevra, riscă să se transforme în bumerang.

La rându-i, și MM Stoica s-a arătat dezamăgit de evoluția propriei echipe. „Petrescu a zis că nu mai sunt ce-au fost, dar nici noi nu suntem ce-aș vrea eu”, a mărturisit managerul general al grupării din Berceni. Care a rezumat prestația de la Mioveni cu ”Noi ne-am prezentat slab. E lamentabil ce-am făcut”.

Așadar, după declarațiile oficialilor lor, liderul a fost penibil, iar secondanta lui lamentabilă. Situație în care, nu vă supărați!, ce-ar trebui să le cerem celorlalte competitoare, echipelor din pluton?! Nu-i așa că s-ar impune să fim mândri de asemenea campionat, să le urăm șefilor Federației și Ligii să doarmă liniștiți, ca nu cumva să intre la idei și să se îngrijoreze?!

Citește și:

Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Superliga
Plecare-șoc de la Rapid » Jucătorul dat afară după doar un an în Giulești
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?
Campionate
Meci ȘOCANT în Ungaria » Aveau nevoie de 41-0 ca să ia titlul în ultima etapă. Cât crezi că s-a terminat?
A început curățenia » Sabău a dat afară 4 jucători de la U Cluj
Superliga
A început curățenia » Sabău a dat afară 4 jucători de la U Cluj

Comentarii (23)
brotberuf
brotberuf  •  23 Februarie 2022, 17:36

Trist, monser, ai ajuns sa il citezi pe MM. Pe timpuri scriai la Flacara for a reason.

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  23 Februarie 2022, 08:10

nu poti sa te aperi folosind muntii pentru ca s-ar putea si ei sa te tradeze. nu poti gindi un fotbal ca acest dan petrescu dar nici ca hagi. unul joac a la rezultat pragmatic si urit . altul v rea sa fie ca barcelona si se avinta lasind satuul fara ciini. trebuie nitzcai scoala. trebuie o minte analitica sa fi flexibil sa te adaptezi dupa sadversar sa ai solutii nu " pina in 30 de metri." hagi? il vedeati cum urla pe teren? fereasca Dumnezeu sa mai fi fost un copil prin preajma. tensiunile de acolo modul dictatorial de conduce pe c ind spunea cindva "ce ba e banii vostri? e banii nostri" il face sa se mire inca de ce sinele de tramvai sint paralele. v ad ca presa care vineaza totul de teama prea "cumpatatului" hagi nu l-au atins la v orbele " o sa stam de v orb a" unde terim il propunea antrenor prin turcia si totul dupa refuzul nationalei. sinteti presa lui hagi? va este teama sa il contrati ca nu mai vine sa v a spuna bazaconiile lui? nu a inventat el fotbalul acest participant alaturi de asa zisa generatie de aur. c um s-ar numi generatia lui beckembauer? ia ginditi-va... am avut alti sportivi din handbal, atletism, polo, v olei chiar ce ne-au adus satisfactii si cupe. sincer ma bucur ca nu a venit hagi si petrescu la nationala. era o tragedie... mai bine cu barbugiul de piturca care mai si risca... in rest sper sa intimpini in liniste si pace Pastele domnule Boloni. sansa te-a ajutat sa nu vi aici in c oruptia si nemernicia de p

117850983907825
Mircea Ordean  •  23 Februarie 2022, 06:54

Eu unul nu cred ca fotbalul românesc trebuie sa meargă (mai) bine, doar pentru ca o dorim noi. Intervin decisiv altele, între care, decisiv, mentalitatea locului, în aceste prime decenii de mileniu 3.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează