Comentarii (22)
1198649370199221
Dumitru Florin  •  29 Septembrie 2021, 18:05

Adrian Cojocaru (FC Arges - Chindia) - 4 Horatiu Fesnic (Botosani - FCU Craiova) - 4 Sorin Costreie (Farul - Mioveni) - 5 Horia Mladinovici (UTA - CFR) - 6 Andrei Chivulete (FCSB - Clinceni) - 6 Asadar, cinci meciuri din noua, stricate total sau partial de arbitri. S-a consumat si se va mai consuma multa... tastatura pe necesitatea introducerii VAR. Corect, e nevoie de asa ceva pentru a nu se permite influientarea unui rezultat de o decizie grav gresita a unui arbitru (desi sunt multe exemple in care si VAR-ul a dat "cu eroare", ca doar in fata monitoarelor tot arbitri/oameni sunt!). Problema de fond insa, alta pare a fi. Si cand zic asta ma gandesc ca VAR-ul e un fel de... de stilist (frizer cum i se spunea inainte). Intra arbitrul pe teren ciufulit, cu parul valvoi, ii cade bretonul pe ochi si fluiera ce i s-a parut ca vede sau nu fluiera ca n-a vazut. Intervine atunci VAR, ii face freza, ii da si cu fixativ ca sa nu-i mai cada bretonul si gata, e multumit si Dan Petrescu, si Sumudica sau MM... Dar, in aceste conditii, cand rezultatul meciului nu a fost influientat de... bretonul arbitrului, nota 4 sau 5 este schimbata in 7?!? Oare reparatiile VAR-ului face din Chivulete, Barsan sau Fesnic un arbitru mai bun??? Inainte de VAR nu ar fi cazul ca arbitri sa fie mai bine scoliti, nu ar fi cazul ca aceia care gafeaza din etapa in etapa sa lase locul liber, sa-si schimbe meseria (ma rog, hobby-ul, ca toti declara ca s-au facut arbitri din... dragoste fata de fenome

cosmin1
cosmin1  •  28 Septembrie 2021, 14:23

Am si eu o intrebare pt gsp. Nu le iau apararea arbitrilor, dupa parerea mea sunt in medie cam la acelasi nivel cu campionatul (slab spre ft slab). As vrea doar sa stiu cine si cu ce competenta in arbitraj acorda notele arbitrilor in gazeta. Cat despre articole, mi-as dori ca fiecare jurnalist sa scrie despre domeniul in care se pricepe. In fotbal trebuiesc facute diferente intre parte tactica, antrenorat, arbitraj, management etc. Nimeni nu e expert in toate domeniile si cred ca cel mai bine e sa ne dam cu parerea doar acolo unde ne pricepem, altfel exista riscul de a te face de ras sau de a induce in eroare cititorii /ascultatorii.

cita
cita  •  28 Septembrie 2021, 13:51

Gata, am citit mai atent si DA, va rog acceptati scuzele mele ca am inteles gresit sensul titlului! Si anume: e vorba de invitatia (nerostita, indirecta) la violenta pe teren, in timpul jocului, deci nu se refera la suporteri ci la jucatori! :) Dar eu cred ca nu e facuta din cinism/sadism, ci mai degraba din "occidentalizare" a arbitrului, sa fie si el precum colegii britanici care-s recunoscuti ca lasa jocul putin mai "liber" si tolereaza "datul la gioale" mai mult decat ceilalti europeni, din ce-mi aduc aminte.

cita
cita  •  28 Septembrie 2021, 13:21

Mai citesc, multumesc de sfat. La o prima lectura in ziua publicarii chiar nu intelegeam asta, iar titlul spunea altceva, provocator :)

1560202554068009
Victor Ioan Ihnatiuc  •  28 Septembrie 2021, 09:52
Postat de cita pe 27 Septembrie 2021, 16:34

Daca inteleg bine sensul titlului, vreti sa ne spuneti ca arbitrul ia o decizie gresita, voit, cu scopul de a infuria spectatorii? Ca sa devina viloenti? Daca e asa, cred ca trebuie sa mearga la control multi arbitrii care fac asta. Daca totusi nu asta ati vrut sa spuneti, anume ca decizia a fost luata voit cu un scop precis de a infuria masele, nu prea stiu ce sa mai inteleg, sincer.

Citește și articolu nu doar titlul.Dacă nici atunci nu înțelegi e grav ***))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1doru
1doru  •  28 Septembrie 2021, 00:07
Postat de reteleanu pe 27 Septembrie 2021, 16:28

rapidul si farul sunt dezavantajate sistematic de cand au inceput sa conteze. la arad, iarasi nu este ceva care tine de un anume arbitru: jocul dur este tolerat fara probleme in fiecare meci. deci exista anumite directii de arbitraj. vreau sa spun ca parca unele echipe sunt dorite componentele celor 2 grupe valorice ale campionatului.

Interesant, cotul aplicat de Moraes ce merita? In mod normal trebuia rosu si 4-5 etape de supendare.

jean_gabin
jean_gabin  •  27 Septembrie 2021, 23:19

Dle Ioanitoaia va rog sa scrieti un articol ca sa o imbarbatati pe Dinamo sa iasa din cosmarul pe care il traieste. A murit spiritul unei echipe nu de mult demna.

birdibel
birdibel  •  27 Septembrie 2021, 22:59

Introducerea VARul va rezolva unele din problemele arbitrajului, dar nu pe toate. VARul va corecta multe din strambaciunile arbitrilor prosti, dar arbitrii corupți vor găsi cai să-și facă de cap și sa vicieze rezultate.

birdibel
birdibel  •  27 Septembrie 2021, 22:58

Introducerea VARul va rezolva unele din problemele arbitrajului, dar nu pe toate. VARul va corecta multe din strambaciunile arbitrilor prosti, dar arbitrii corupți vor găsi cai să-și facă de cap și sa vicieze rezultate.

dodo001
dodo001  •  27 Septembrie 2021, 21:13

Hai sa nu facem pe mironositele, cand jucam in Europa nu orice atingere se sanctioneaza.

  • 1
  • 2
  • 3
Comentează