OPINII  »  EDITORIAL

Istvan Kovacs pe lista neagră!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 23 februarie 2024 15:25 / Actualizat vineri, 23 februarie 2024 15:25

Cei din Sf. Gheorghe chiar au de ce să fie supărați pe Istvan Kovacs după ce acesta a comis o sumedenie de erori împotriva lui Sepsi la eșecul de 1-3 cu Universitatea Craiova.

Deși se bucură de prețuire pe plan internațional, probă că i s-a încredințat recent duelul Inter Milano-Atletico Madrid din "optimile" UEFA Champions League și că va fi singurul "central" român la Euro 2024, Istvan Kovacs a prins o zi nefastă pe 4 februarie. Când a dezavantajat-o flagrant pe Sepsi.

Cum nu i-a acordat acesteia două lovituri de la 11 metri, una indiscutabilă, ba i-a și iertat pe R. Silva și pe Mitriță de eliminare, furia covăsnenilor s-a justificat pe deplin. În consecință, n-a contrariat deloc nota 1, extrem de rară, cu care GSP a taxat prestația sub orice critică a arbitrului din Carei.

Gafele lui de la Sf. Gheorghe, greu de scuzat și imposibil de acceptat, au venit să demonstreze că, din păcate, mai greșesc și arbitrii de top. Că și ei sunt oameni, nu mașini. Regretabil e că uneori greșesc chiar foarte tare și atunci dau meciurile peste cap. La strică.

Istvan Kovacs pe lista neagră!
Istvan Kovacs

În ciuda faptului că patronul lui Sepsi e de etnie maghiară ca și I. Kovacs, Laszlo Dioszegi nu s-a sfiit să ceară oficial Comisiei Centrale a Arbitrilor, în scris, să nu-l mai delege pe Kovacs la nicio partidă a echipei pe care o finanțează. Cu alte cuvinte, l-a recuzat.

Să admitem că reacția respectivă, cât de temperamentală, poate fi înțeleasă. Măcar în parte. Deoarece așa au considerat normal Dioszegi și anturajul lui să protesteze împotriva uneia ori a unor nedreptăți. Civilizat, dar ferm.

Oricât de solidari am fi cu ei, și suntem, trebuie spus că nu în acest mod se vor rezolva lucrurile și se va pune ordine în arbitraj. Nu-i nici regulamentar, iar logic nici atât, ca solicitarea covăsnenilor să fie aprobată.

Întrucât, dac-ar fi, CCA ar crea un precedent periculos și, la fel de grav, va constata că alte și alte cluburi, poate chiar toate!, vor proceda ca Sepsi și vor include pe lista neagră, de neagreați, unul sau mai mulți cavaleri ai fluierului. CCA dispune de suficiente instrumente pentru a-i sancționa pe arbitrii ieșiți în decor.

Mă voi rezuma la un exemplu, menționând că Poli Iași ar avea suficiente motive să nu mai vrea să-l revadă pe Horia Mladinovici. Pe considerentul că acesta, la 1-2 cu Petrolul pe "Ilie Oană", a închis ochii la intrarea grosolană a lui Papp la Ispas și nu l-a eliminat pe fundașul ploieștean.

Socotind că faza s-a petrecut în minutul 21, e de presupus că meciul ar fi căpătat alt curs și s-ar fi încheiat cu alt scor în cazul în care Petrolul ar fi rămas devreme în 10, nu?


Comentarii (41)
bozo76
bozo76  •  25 Februarie 2024, 05:24

Nu sunt de acotd cu articolul. Diosegi a transmis cca ca nu mai accepta arbitrul acesta. Diosegi nu isi propune sa rezolve problema arbitrajului romanesc. Ca nu e platit pt asta si nu se pricepe! ! ! Nu sunt de acord cu articolul.

Dobermannul
Dobermannul  •  24 Februarie 2024, 20:10
Postat de valentindragobete pe 23 Februarie 2024, 18:13

Nu haha, nea limba de lemn nu-i suporter U, el este cu chefereaua de dânci și kovaci, d-aia încearcă să-l pe spele pe caricatura asta de "albitru" !

Adica e cu ... (nu spun cine ca ma baneaza) ca in tinerete.

Dobermannul
Dobermannul  •  24 Februarie 2024, 19:57
Postat de xv478Gv pe 24 Februarie 2024, 16:25

DUTE BA LA PENSIE,NU VEZI CA SCRII CA IN ANII 70-80.

Normal, dragostea dintai nu se uita niciodata.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează