OPINII  »  EDITORIAL

Legal, dar și moral?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 12 decembrie 2023 13:27 / Actualizat marti, 12 decembrie 2023 14:14

Pentru că Gigi Becali nu știe să tacă, am aflat că FCSB a rezolvat transferurile lui Baba Alhassan și Luis Phelipe, unul mijlocaș central ghanez de 23 de ani venit de la Hermannstadt, celălalt atacant stânga brazilian de 22 de la Poli Iași. 

Ambii au semnat în aceste zile, latifundiarul angajându-se să plătească 600.000, respectiv 200.000 de euro. Totodată, va ceda și ceva procente, până la 20%, în eventualitatea plecării celor doi.

Deoarece au mai rămas de disputat doar două etape în 2023, a mirat viteza cu care s-a mișcat FCSB. Asta și din pricină că noile achiziții roș-albastre reprezintă promisiuni, nu certitudini. 

Conform monitorizării Wyscout, care contabilizează parametrii jucătorilor, goluri, assisturi, dueluri câștigate, pase reușite etc, ghanezul e abia al 11-lea din SuperLigă pe postul său. La rându-i, brazilianul ocupă un loc mai sus, e pe 10. Modești, ei n-au dezamăgit, dar nici n-au sedus.

Atât pe o poziție, cât și pe cealaltă, vicecampioana posedă fotbaliști mai bine cotați. Dacă Musi, împrumutat la Petrolul, e la 19 ani numărul 7 pe lista atacanților laterali, Olaru e chiar liderul mijlocașilor centrali din SuperLigă. 

Și-atunci, se pune întrebarea, logică, de unde până unde atâta grabă pentru perfectarea transferurilor menționate când ele se puteau parafa în tihnă pe perioada pauzei de iarnă?

Cel mai simplu răspuns e acela că Baba și Luis i-au plăcut lui Becali. Care când vrea să ia un jucător, chiar îl ia și nu se uită la bani. Are toane, dar nu și, cum se zice, arici la buzunar. Plus că exista riscul, cât de serios?, să apară concurenți pe piață, moment în care prețul oricăruia dintre cei doi putea crește peste noapte.

Legal, dar și moral?!
Gigi Becali

Când căutam o explicație plauzibilă pentru rapiditatea cu care a acționat gruparea din Berceni, ce-am observat? Că ea mai are de susținut în acest final de an două partide, întâi cu Sibiul lui Alhassan și apoi, în ultima etapă din 2023, cu Iașiul lui Phelipe, ca să vezi coincidență!

Altfel spus, Gigi Becali a încheiat transferurile amintite în ajunul meciurilor directe. Situație în care fotbaliștii aduși fie nu vor juca, dacă s-a stipulat asta în contract, fie o vor face în așa fel încât, de înțeles, să nu încurce planurile viitoarei echipe.

Cât e de corectă o asemenea tranzacție, de fair, în raport cu contracandidatele FCSB la titlu poate judeca oricine. Gestul e legal deoarece nu încalcă nicio normă, niciun regulament, dar e și moral? Mai degrabă nu, așa-i?


Comentarii (46)
bl0catu
bl0catu  •  02 Ianuarie 2024, 22:06
Postat de Str82HeIL pe 13 Decembrie 2023, 09:35

Prietene articolul asta nu are nici o legatura cu Steaua. Este vb de echipa din Berceni dupa cum bine si scrie in articol.

Nu înțeleg ei ce le spui! Când mergi la meci între Gheorghe și Vasile și tu ții cu Ion tot meciul, ca știi tu mai bine ca Ion ca el e Gheorghe... ce sa pricepi din ce spune lumea?

dodo001
dodo001  •  15 Decembrie 2023, 07:20
Postat de florar pe 13 Decembrie 2023, 12:17

Proba de moralitate care miroase mai rau decat varza stricata a la Cluj !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

florar
florar  •  13 Decembrie 2023, 12:17
Postat de dodo001 pe 13 Decembrie 2023, 07:51

Balgradean a semnat in perioada de transferuri din iarna cand era in iltimele 6 luni de contract. Era atributul jucatorului "daca dorea el" sa anunte clubul cu care a semnat

Proba de moralitate care miroase mai rau decat varza stricata a la Cluj !!!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează