OPINII  »  EDITORIAL

Mână întinsă lui Dinamo!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 16 mai 2024 15:52 / Actualizat joi, 16 mai 2024 16:34

Cine a văzut faza o va uita greu deoarece ea a fost cu adevărat horror. Pe 14 aprilie, în minutul 29 al meciului Dinamo - Poli Iași, Josue Homawoo, fundașul "câinilor roșii", s-a năpustit asupra lui Luca Mihai, pe care l-a lovit violent cu capul în ceafă.

Intrare necontrolată în urma căreia tânărul mijlocaș al lui Poli a trebuit dus la spital direct de pe teren. Cum medicii i-au depistat mai multe mici fracturi craniene în zona urechii, a rămas internat timp de o săptămână.

Mihai nu și-a revenit complet nici azi. Continuă să sufere. Să acuze amețeli, i se înfundă urechea dreaptă și uneori vede dublu cu ochiul de pe aceeași parte. Doctorii apreciază că abia în vreo 3-4 săptămâni se va vindeca, așa că-i urăm sănătate și de aici!

Homawoo n-a suportat însă nicio consecință. A scăpat ușor și pentru că, de necrezut, "centralul" partidei, reputatul Ovidiu Hațegan, n-a sesizat pe moment dimensiunile agresiunii și, măsură pe care o va regreta ulterior și va recunoaște public că a greșit, i-a arătat togolezului numai cartonașul galben! Când acesta trebuia sancționat nu cu unul roșu, ci cu două!

Mână întinsă lui Dinamo!

Iată însă că, înaintea barajului cu Csikszereda, Dinamo reclamă serioase probleme de efectiv. În special pe linia de fund, din care vor lipsi Velkovski, accidentat, și Patriche, suspendat după eliminarea din întâlnirea cu UTA.

Întrucât exista pericolul să-l piardă și pe Homawoo, contra căruia Iașiul depusese acțiune la FRF, clubul din Ștefan cel Mare s-a adresat celui din Copou cu rugămintea de a renunța la solicitarea de pedepsire a lui Homawoo. Un fel de, să fiu iertat, eu ți-am făcut un rău, ce-ar fi să-mi faci tu un bine?!

Șefii lui Poli au convenit ca hotărârea să fie luată chiar de Luca Mihai, care n-a stat prea mult pe gânduri și a decis retragerea acțiunii. În ciuda faptului că Homawoo n-a catadicsit nici măcar să-i dea un telefon! Nu neapărat pentru a-și cere scuze, doar ca să se intereseze de starea celui pe care l-a băgat în spital.

Dincolo de modul în care și-a motivat Mihai poziția, "Dinamo e un club mare, de tradiție și trebuie să-și apere șansele pe gazon", s-ar recomanda, corect?, să insist asupra atitudinii mijlocașului ce va împlini pe 11 octombrie 21 de ani. Asta în ideea că pe mine, oare numai pe mine?, gestul lui de domn, elegant, m-a impresionat. Am descoperit un tânăr cu comportare de om matur și de bun-simț.

L-aș remarca și deoarece sunt puțini cei dispuși să înțeleagă că se poate răspunde la rău cu bine. Tipi ce lasă să treacă de la ei și refuză să plătească polițe, să se răzbune. Nu-s puțini, ci foarte puțini. Iar Luca Mihai e, spre lauda lui, unul dintre ei. Jos pălăria!

Citește și:

„O observație dureroasă” » Presa din Belgia a dat ALERTA înainte de meciul cu România: „Suntem singurii”
Euro 2024
„O observație dureroasă” » Presa din Belgia a dat ALERTA înainte de meciul cu România: „Suntem singurii”
Belgia - România, meciul pentru optimile EURO 2024 » Forțele de ordine sunt în alertă! Primele imagini de la stadion
Nationala
Belgia - România, meciul pentru optimile EURO 2024 » Forțele de ordine sunt în alertă! Primele imagini de la stadion
O nouă plecare de la FCSB. Charalambous nu l-a mai vrut » „Ne despărțim, dar rămâneți în sufletul meu”
Superliga
O nouă plecare de la FCSB. Charalambous nu l-a mai vrut » „Ne despărțim, dar rămâneți în sufletul meu”

Comentarii (49)
In_my_opinion
In_my_opinion  •  18 Mai 2024, 13:32

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Dobermannul
Dobermannul  •  18 Mai 2024, 13:07
Postat de Final_Judge pe 17 Mai 2024, 09:30

Luca Mihai e dinamovist. Asta este explictia :) si se gandeste si baiatul ca, mai ales la ce efectiv praf are Dinamo, sunt sanse mari ca chiar din acest mercato sau din urmtorul sa ajunga la DInamo. Nu mai fiti naivi, haide :)

Exact ... sangele apa nu se face. Sunt cateva sute de mii de militieni vechi si noi, cateva sute de mii de securisti vechi si noi ca sa nu mai vorbim de rudele lor. Asa ca ce spui tu ca e caine rosu e foarte probabil.

dragan
dragan  •  18 Mai 2024, 09:12

se poate raspunde la raul facut cu bine? onorificule, la raul pe care-l faceti voi, gsp-istii- zilnic-si Bunul Dumnezeu intoarce privirea- probabil, asa ati ajuns sa va raspundeti singuri, intre voi!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează