OPINII  »  CFR CLUJ

Mintea de pe urmă

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 21 august 2022 14:53 / Actualizat duminica, 21 august 2022 14:59

Mai știți cât l-am ironizat pe Dan Petrescu când reclama că echipa din Gruia joacă prea mult și solicita amânarea unor partide de campionat? L-am făcut cu ou și cu oțet. Că e plângăcios, că îi place să se vaite și să se victimizeze, că exagerează, că e obsedat etc, etc.

S-a dovedit însă că „Bursucul” nu vorbea degeaba. Avea dreptate, chiar Gazeta demonstrând joi, pe 18 august, că numai 7 formații de pe continent au susținut câte 9 meciuri în decursul ultimei luni, între ele figurând CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.

Cum cele din urmă au simțit pe propria piele ce înseamnă să joci în ritmul joi-duminică-joi, Dan Petrescu n-a rămas singur. După turul play-off-ului, i s-au alăturat și reprezentanții celorlalte grupări angajate mai departe în Conference League.

Aceștia au cerut fiecare în stilul său. Gigi Becali nu s-a sfiit să-l amenințe pe președintele Ligii Profesioniste, dar a atras atenția, corect, că "Dacă nu ajuți aceste echipe (n.a. cu amânarea), nu ajuți fotbalul românesc". La rându-i, Sorin Cârțu a cerut "Lăsați-ne să fim proaspeți! Beer Sheva nu mai joacă nimic până joia viitoare, după care ne prind și ne iau de buni". Din nou corect.

Mintea de pe urmă
Dan Petrescu. Foto: Imago

În sfârșit, pentru că paharul risca să dea pe dinafară, cluburile au fost auzite și li s-a îndeplinit dorința. S-a decis ca întâlnirile celor 3 "europene" din cadrul etapei 6, fixate inițial pentru duminică, 21 august, să fie amânate și împinse spre finele lui septembrie.

Părerea mea e că, deși contează mai puțin, nu LPF și FRF au cedat. Nici Gino Iorgulescu, nici Răzvan Burleanu, ci omul care conduce de fapt fotbalul nostru. Adică Orlando Nicoară, directorul firmei eAD, deținătoarea drepturilor TV pentru această competiție pompos numită Superligă. 

Firma respectivă ține în viață campionatul, deci Nicoară își poate impune punctul de vedere. Care trebuie să fie însă unul realist, folositor întrecerii, e de discutat pe această temă mai amplu.

În toată povestea am însă o nedumerire și mă îndoiesc că-s singurul. Mă întreb de ce a fost nevoie să se aștepte până când, exceptând-o pe CFR, egală cu Maribor în Slovenia, FCSB și CSU Craiova au ajuns outsideri din favoriți în condițiile în care, din păcate, ele n-au reușit să fructifice avantajul terenului propriu?! Chiar dacă, nu-i un compliment, FCSB nu merita să piardă o partidă pe care a dominat-o cap-coadă.

Luată mai devreme, de ce nu înaintea fazei de play-off măcar în privința campioanei?, decizia amânării le-ar fi folosit mai tare celor 3, nu credeți? De acord că e mai bine și mai târziu decât niciodată. Nu cumva însă, haideți să batem în lemn!, mintea românului să fi venit prea târziu!


Comentarii (15)
iulianiancu
iulianiancu  •  22 August 2022, 14:26

Maestre, anul trecut cluburile nu le-au permis jucătorilor să participe la JO de la Tokyo pe motiv că sînt mai importante cupele europene.După cum bine știți, doar CFR s-a calificat în grupele Conference League, Craiova și FCSB fiind eliminate de niște forțe din Albania și Kazahstan. Anul acesta ne așteaptă noi confruntări care, vor fi abordate de echipe odihnite și dornice de luptă.Să sperăm că va ieși bine!

gilos
gilos  •  22 August 2022, 10:56

Daca Nicoara si firmele de pariuri conduc fotbalul romanesc, atunci Gino Iorgulescu si toata gasca de trepadusii de la LPF ar fi cazul sa fie pusi pe liber, sa-si dea demisiile, pt ca oricum taie frunze la caini pe lefe banoase. Cum ajuta ei fotbalul romanesc ? Mai mult incurca...

FCUCraiova
FCUCraiova  •  22 August 2022, 08:41

Bun au fost amanate aceste meciuri , acum sa vedem caté echipe se califica si daca nu se califica ce scuze vor gasii, ça nu mai pot zice ça au jucat in aceasta saptamana

Vezi toate comentariile (15)
Comentează