OPINII  »  EDITORIAL

Misiune imposibilă?

Articol de - Publicat marti, 14 februarie 2023 14:51 / Actualizat marti, 14 februarie 2023 15:18

"Dubla" cu Lazio din play-off-ul Conference League, meciul tur programat joi la Roma, n-o prinde prea bine pe CFR. Tocmai învinsă în două partide consecutive, ba și de către contracandidate la titlu, formația clujeană își linge rănile după ce a pierdut șefia clasamentului. Deși rămasă în cursa pentru victoria finală, ea nu mai e favorită certă.

Dan Petrescu are de rezolvat multe probleme în Gruia. Linia de mijloc se chinuie și construiește mai rar, din care pricină în atac ajung din ce în ce mai puține mingi. Iar apărarea vișinie, cândva o fortăreață păzită strașnic, cedează tot mai des. Iată de ce există temeri, măcar în parte justificate, că misiunea campioanei noastre de a se întoarce zâmbitoare de la Roma e una dintre cele mai dificile.

Adevărat e însă, ceea ce ar trebui să-i încurajeze pe fanii CFR-ului, că nici Lazio nu traversează o perioadă roz. Nici ea nu stă pe cai mari. Cu numai 9 puncte luate în ultimele 8 etape de Serie A!, trupa pregătită de Maurizio Sarri a căzut pe poziția 6. În afara zonei de UCL, din care se califică ocupantele locurilor 1-4.

Misiune imposibilă?
Dan Petrescu. Foto: Imago

"Mesa sună prost", recunoștea deunăzi Gazzetta dello Sport, reputatul ziar apreciind, asemenea întregii prese peninsulare, că regresul din campionat, numit de italieni "La frenata" (nu-i nimic de tradus), "Îl obligă pe Sarri să reevalueze Conference League și, pe cale de consecință, să-i acorde o atenție maximă".

În sensul în care Lazio și-ar propune chiar să câștige CL, visând să repete traseul glorios din 1999 când gruparea albiceleste a cucerit singurele ei trofee continentale, Cupa Cupelor și Supercupa Europei.

Atât că, de acord?, una e să-ți propui și cu totul altceva să și reușești. Drum lung între ele.

Ce-ar însemna această schimbare de atitudine, de abordare? Concret, dând credit Gazzettei, că "Împotriva Clujului vor apărea unele modificări în formație, dar substanțial va fi în teren un Lazio veritabil. Nu foarte diferit de cel aliniat în campionat". Avertisment clar pentru CFR, nu-i așa?

Dacă joi nu va putea evolua, contractură musculară, internaționalul Alessio Romagnoli, ex-Milan, 28 de ani, 12A, pe care-l va substitui în linia de fund spaniolul Patric, se anunță ca sigură prezența în garnitura de start a vedetei Ciro Immobile, 32 de ani, 55 de selecții. Cel mai bun marcator din istoria lui Lazio, cu 190 de goluri în 7 sezoane, acesta a suferit 4 accidentări în cursul actualei stagiuni, de aceea a și înscris doar de 8 ori în 1.548 de minute, departe de randamentul său obișnuit. Conference League îi oferă însă șansa să iasă din criză, "Europa l-ar debloca pe Ciro!", iar el va căuta să n-o rateze. Un pericol în plus pentru Camora et Comp.

Cum se scontează și pe titularizarea altor doi atacanți de clasă, italianul Mattia Zaccagni și brazilianul Felipe Anderson, și ei cu câte 8 goluri, rezultă că pe CFR o așteaptă o misiune dintre cele mai complicate pe "Olimpico". Unii o consideră de-a dreptul imposibilă, dar să sperăm că respectivii se înșală.


Comentarii (17)
stefanitaii
stefanitaii  •  16 Februarie 2023, 23:23

nea Ovi, ce aveti, domle cu Marian Iancu asta, chiar a ramas Gazeta in primul deceniu al secolului? va meritati soarta cu presa voastra

conicor2008
conicor2008  •  15 Februarie 2023, 20:52

Vad ca ii cunoasteti destul de bine pe "campionii" danceni ... scuze! clujeni! deh ... .Ne puteti spune daca figurile "Burca-Luft Epic-Tavaleala-cerseala penalrty" si "Yuri-batut de vant-tavaleala a la Neymar" intra si in programul international al "campioanei". Promit ca voi urmari meciul daca raspunsul va fi afirmativ! Altfel n-are nici un rost ... Danut-pinalty oricum va plange la sfarsit, explicandu-ne cum "am avut penalty, chiar doua, ba nu! 3!, dar ne-a dat albitru'"! Mari succesuri!

Luxurya
Luxurya  •  15 Februarie 2023, 13:47

Nea Ovi, mă bucur pentru faptul că ați fost alături de Bogdan Socol, colegul vostru de breaslă, și pentru că ați scris (n-a scris nimeni nimic aici!) un articol despre el! "NEA OVI"!, pe bune?! În fine, de atâta atenție să vă bucurați și voi când veți deceda! În rest, Becali și alte *** în ***! "Nouă ne pasă de sport!" Ce glumă sinistră ! Ce penibili!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close