OPINII  »  EDITORIAL

N-am avea nicio scuză!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 13 noiembrie 2023 14:32 / Actualizat luni, 13 noiembrie 2023 14:35

Comentatorii israelieni apreciază că acest 0-1 de la Priștina constituie cel mai slab meci al naționalei lor din preliminariile pentru Euro 2024 după 0-3 cu Elveția, eșec suferit în martie curent la Geneva. Probabil că au dreptate din moment ce elevii lui Alon Hazan n-au arătat nimic duminică seara. Chiar nimic.

Cu excepția a vreo 20 de minute din final, când au pus presiune și au forțat fără succes egalarea, oaspeții au fost dominați copios de kosovari. Mobilizați la maximum, dispuși la efort și la sacrificiu, aceștia au făcut legea și au câștigat pe merit.

Și, element important, s-au adaptat mai repede la condițiile partidei, ploaie și o suprafață de joc pe alocuri impracticabilă. Orezărie. Pe care presa din Tel Aviv n-a scăpat prilejul să dea vina. Măcar o parte din ea. Nici nu se terminase bine meciul că site-ul One, dintre cele mai frecventate în "Țara Sfântă", a titrat "Împotmoliți în noroi!".

N-o să le iau eu apărarea învinșilor din Kosovo. Nu-i treaba mea. Dar nu mi se pare de neglijat ideea conform căreia FIFA și UEFA ar trebui să fie mai exigente și să interzică să se joace pe asemenea arături.

Exceptându-l pe Glazer, portarul cu pașaport românesc al Stelei Roșii Belgrad, niciuna dintre vedetele israeliene n-a ieșit în evidență. Deși se aștepta mult de la Gloukh, mijlocașul ofensiv de 19 ani al lui Salzburg, cotat la 10 milioane de euro, ca și de la veteranul Zahavi (36), golgheterul reîntors în lot după un an, povestea cu dormitul singur în cameră. Ambii au dezamăgit.

Primul parcă s-a ascuns pe flancul stâng și s-a pierdut în driblinguri, iar celălalt și-a creat doar o ocazie clară de gol, ratată în minutul 77. Cam puțin pentru a scoate un rezultat bun, foarte puțin.

Până sâmbătă, când îi vor întâlni pe "tricolori" la Felcsut, 45 de kilometri de Budapesta, pe stadionul Academiei Pușkaș și lângă casa premierului maghiar Viktor Orban, israelienii îi vor avea adversari tot acolo, miercuri, pe elvețieni. 

N-am avea nicio scuză!
Lotul României

Misiunea lor se anunță cu atât mai complicată cu cât selecționerul Hazan nu va putea conta pe Abada (Celtic), indisponibil de ceva vreme, dar nici, mai nou, pe Revivo (Maccabi TA) și pe Jehezkel (Antalyaspor)! Cel dintâi a fost eliminat la Priștina în prelungiri, celălalt a părăsit terenul accidentat, iar recuperarea lui e incertă.

Impresia de echipă modestă, anonimă, lăsată de Gloukh et Co. duminică l-a determinat pe legendarul Helmut Duckadam să afirme la DigiSport că "N-am avea nicio scuză să nu-i batem pe israelieni!".

De acord, subscriu. Sub rezerva că, admiteți locul comun, fiecare meci e alt meci. Trebuie să avem încredere, nu fără a fi vigilenți. Calificarea se vede cu ochiul liber, dar încă n-am obținut-o!


Comentarii (20)
moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  16 Noiembrie 2023, 15:36
Postat de cita pe 16 Noiembrie 2023, 15:17

Nu cumva după degetul mijlociu? :) :) :)

Asta rămâne de văzut. La final.

cita
cita  •  16 Noiembrie 2023, 15:17
Postat de moshu_shukaru pe 14 Noiembrie 2023, 15:32

„Calificarea se vede cu ochiul liber, dar încă n-am obținut-o!” ... Practic, se ascunde după degetul arătător!

Nu cumva după degetul mijlociu? :) :) :)

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  14 Noiembrie 2023, 15:32

„Calificarea se vede cu ochiul liber, dar încă n-am obținut-o!” ... Practic, se ascunde după degetul arătător!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează