OPINII  »  EDITORIAL

Nu trageți în campioni!

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 15:48 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 15:57

Să convenim că, terminând 0-0 la Erevan cu armenii de la Piunik, Deac et Comp. au dezamăgit. Așteptam mai mult de la aceștia. Un fotbal deschis, direct, coerent și, în orice caz, productiv. Deși în deplasare, clujenii au condus meciul, mai ales în prima repriză, după cum tot ei au ratat și ocaziile mai clare. Au avut și o bară.

Cum n-au izbutit să înscrie, am rămas toți cu sentimentul de neîmplinire. În raport cu scorul și, în egală măsură, cu prestația campioanei noastre. Una, cum s-o numesc?, cețoasă, greoaie, parcă împiedicată.

Salvată însă, fie și în parte, de rezultat, acest 0-0 ce conferă formației din Gruia prima șansă de calificare. Grație valorii superioare, din păcate, insuficient fructificată la Erevan, normal ar fi ca Dan Petrescu și echipa lui să continue cursa în UCL.

Pentru evoluția ștearsă de marți, tehnicianul are unele circumstanțe atenuante. Sezonul fiind abia la început, CFR a acuzat lipsa ritmului. Întrucât a abordat întâlnirea cu 4 jucători noi sau mai rar solicitați în stagiunea precedentă, Kolinger, Cvek, Mistrati și Roger, "Bursucul" se poate apăra prin aceea că, renunțând la 13 fotbaliști și aducând 6, îi mai trebuie timp pentru reglaje. Pentru omogenizare. Cerere legitimă, nu?

Petrescu se mai confruntă cu o problemă. În momentul în care CFR se află în fața unui program de-a dreptul infernal, cu 7 meciuri oficiale în 21 de zile!, el e obligat să fie foarte atent, vigilent, la folosirea jucătorilor. Să-i ruleze în așa fel încât să-i mențină în formă. Cine-și imaginează că asemenea treabă e simplă se înșală.

Logic, prestația "feroviarilor" de la Erevan a nemulțumit. În consecință, repet că "Bursucul" și elevii săi chiar merită dojeniți. Dar nu și puși la zid, ca să se tragă în ei din toate pozițiile, să li se reproșeze, uneori cu răutate, că s-au făcut de râs! Nu, asta nu, e prea mult!

Nu trageți în campioni!

De spus că, într-adevăr, CFR a trăit o umilință în 2018, când a eliminat-o anonima Dudelange după 0-2 în Luxemburg și 2-3 în România. Atunci da, s-a făcut de râs. Nu însă și acum, când poate îndrepta lucrurile și sperăm că va reuși. Pentru că se reprezintă pe ea, dar și țara.

Ce nu înțeleg, ori mai degrabă nu aprob, e "cruciada" dezlănțuită, în special în mediul online, împotriva lui Petrescu, căruia i se reproșează ce greșește și ce nu! Unii suporteri, preponderent ai adversarilor, întâi și întâi ai FCSB, se simt vexați de succesele lui și-l privesc ca pe vinovatul de serviciu, cel dintâi responsabil de declinul fotbalului tricolor. Frustrarea unora e mare, iar invidia nu-i mai mică!

De acord că DP a supralicitat posibilitățile lui Piunik. Dar și așa cred că s-a mers prea departe cu criticile. Cu căutatul petelor în soare. Nu pretinde nimeni, iar eu nici atât, că el nu exagerează. Ba da, din plin. Nu trebuie însă omis că ultimele dispute dintre România și Armenia s-au încheiat, cu Rădoi pe banca noastră, 2-3 la Erevan și 1-0 la București, deci strâns. La mustață.

Ca să ștergi pe jos cu Petrescu, antrenor care a câștigat 5 campionate, trebuie să ai autoritate, nume. Puțini sunt cei care au și nu aceștia sar la gâtul "Bursucului". 


Comentarii (19)
Papalaga
Papalaga  •  07 Iulie 2022, 04:19

Inainte *** pe Petrescu si CFR luati de vedeti ce performante a avut nationala in ultimii 5 ani de cand ei castiga titlul cam fara rival Niciun rezultat, nea Ovidiule ? La mai mare...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

satyricon
satyricon  •  07 Iulie 2022, 01:38

Este deranjant faptul ca va folosiți de autoritatea datorată vârstei pentru a scrie articole doar în funcție de simpatiile și antipatiile pe care le aveți. Obiectivitate jurnalistica nu mai aveți demult! Dacă altă echipă făcea un astfel de rezultat, ar fi fost mitraliată din toate pozițiile. Au fost rezultate proaste sau calificări pierdute din cauză de COVID și nu s-au scris articole despre circumstanțele atenuante.

Dobermannul
Dobermannul  •  06 Iulie 2022, 21:20

Generalizarea tipului de succes al CFR-ului e inamicul numarul unu al fotbalului romanesc. Un joc urat care goneste oamenii de pe stadioane si din fata televizoarelor, un antrenor conflictual din ce in ce mai izolat de colegii lui, o cumetrie politica cu conducerea FRF sursa a aranjamentelor de culise distruge climatul competitional din fotbalul romanesc pas cu pas.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează