OPINII  »  EDITORIAL

O mizerie

Articol de - Publicat joi, 19 mai 2022 15:52 / Actualizat joi, 19 mai 2022 15:54

Asumându-mi riscul de a fi atacat din nou de fanii FCSB, cei mai numeroși din fotbalul nostru, repet că formația din Gruia merita să câștige titlul. Din mai multe considerente, pe care nu mă îndoiesc că fanii respectivi le vor ignora. Asemenea suporterilor oricărei alte echipe, și ei memorează numai ce le convine. Și când susții altceva, le devii automat dușman.

Ca atare, nu-i impresionează că CFR a condus da capo al fine Liga 1. Nici că înaintea ultimei etape, ea a strâns 95 de puncte, în vreme ce contracandidata din Berceni va aduna, dacă-și va adjudeca duelul direct de duminică, maximum 87. Nu exagera prea tare Burcă mirându-se că „FCSB a fost pe primul loc 20 de minute și voia titlul?!”. Nu ăsta a fost adevărul?

Pe de altă parte, intră în discuție ofsaidurile lui Cr. Costin și Boateng. Chiar intră. Ba și umbresc triumful CFR-ului, deși n-ar trebui, opinie mai largă, să-l pună sub semnul întrebării. Spre edificare, iată părerea lui Marius Avram, arbitru internațional timp de 11 ani, până când, în decembrie 2020, Vassaras l-a scos de pe lista FIFA ca să promoveze niște piloși.

După FCSB-Voluntari, Avram nota în ProSport: „Fază foarte grea, la limită, pentru care acum asistenții sunt instruiți să dea credit atacului, dar care ar fi fost judecată de arbitrii din cabina VAR cu ofsaid! Pentru genul acesta de fază, imposibil de judecat de ochiul uman, a fost inventat VAR-ul”. Qed.

Cum CFR a luat totuși titlul pe bune, o contribuție deosebită, marcantă, i se cuvine recunoscută antrenorului Dan Petrescu. Într-adevăr, echipa lui n-a etalat cel mai frumos fotbal. Dar l-a practicat pe cel mai eficient. Întrucât pe „Bursuc” l-a interesat să câștige, nu să impresioneze, el și-a atins scopul. Detaliul că a obținut al cincilea titlu consecutiv cu CFR și al șaselea din cariera de tehnician exclude varianta norocului. A întâmplării, a conjuncturii.

E însă regretabil faptul, de blamat, că în noaptea de după succesul cu Universitatea Craiova, Petrescu n-a reacționat în clipa în care, la petrecerea găzduită de un restaurant clujean de lux, asistența a înjurat-o ca la ușa cortului pe FCSB! Pe fond muzical, s-a scandal, oribil, „Cine ține cu Steaua / Să-i f...m familia!”.

O mizerie
Petrecerea celor de la CFR Cluj s-a terminat cu o serie de înjurături oribile la adresa Stelei

Se pare că Petrescu n-a scandat. Nu se vede pe imaginile care-l surprind cu spatele. A mirat însă, ba a și deranjat, că tocmai el, care a crescut în Ghencea de la 10 ani și a rămas acolo 14, nu i-a oprit pe ceilalți (prezenți și câțiva ultrași!) să se manifeste huliganic.

Unii i-au acordat circumstanțe atenuante, nu și scuze. La chef te mai ia valul. Nu participă numai călugări și academicieni, dar și așa era de așteptat ca „Bursucul” să aibă altă atitudine. Logic că Duckadam și Balint nu l-au aprobat pe fostul lor coechipier, primul numind momentul „o mizerie”!

Să convenim că Petrescu a greșit. Grav, deoarece el știe, ca noi toți, că majoritatea fanilor FCSB (Steaua) sunt oameni serioși, cu scaun la cap. Care nu meritau și nu merită să fie jigniți.

Fără să fac din țânțar armăsar, căci unii mai scapă hățurile când beau, dacă era cineva care să-i insulte pe suporterii FCSB, Dan Petrescu trebuia să fie ultimul dintre ei. Din păcate, n-a fost.


Comentarii (41)
anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  20 Mai 2022, 12:05
Postat de 007claudiu pe 20 Mai 2022, 11:27

Cu asemenea atitudine nicio echipa din România nu va avansa în fazele preliminarii din cupele europene. Acolo dacă ne aruncam pe jos, credeți ca ne da cineva ceva, sau dacă ne ating ușor, chiar și în careu, credeți ca primim penalty?

Eu stiu ca CFR s a dat mare victima a arbitrilor in Europa!Stiu ca de CFR a ras europenii cand au bagat cotonogeli...Daca vrei iti reimprospatez memoria...Si sa vorbesti tu de echipa sustinuta de suporteri ?

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  20 Mai 2022, 12:03
Postat de 007claudiu pe 20 Mai 2022, 11:27

Cu asemenea atitudine nicio echipa din România nu va avansa în fazele preliminarii din cupele europene. Acolo dacă ne aruncam pe jos, credeți ca ne da cineva ceva, sau dacă ne ating ușor, chiar și în careu, credeți ca primim penalty?

Pai ai uitat ce penaltyuri inventa pentru voi Kovacs...?Nici nu mai tin minte de cand Steaua nu a mai avut penalty cu CFR.. Planici a fost facut KO de Arlauskis si nimic...Camora este lovit de minge in mana si nimic...Penalty s a dat la Miron ca ...nimic !

007claudiu
007claudiu  •  20 Mai 2022, 11:39
Postat de anticenzuralasport pe 19 Mai 2022, 17:30

Nu-mi vine să cred ce citesc !!! Cică dacă CFR a condus tot campionatul este o campioana corecta ! Pai mai directoare,Becali când a condus majoritatea etapelor dar nu a câștigat titlul cum a fost ??? Să amintesc eu...???Ați scris atunci că Steaua era campioana deși nu a câștigat...? De unde,toată presa tot împotriva lui Becali !Și să ascultăm părerea lui Avram fratele arbitrului care a greșit și acum nu a lui Porumboiu dau Crăciunescu ?Cumva pentru că astia au spus că tușierul Avram trebuia să vadă că de asta este arbitru ? Avram nu este frățiorul care nu l a văzut pe Camora in spatele lui Gustavo la executarea acelui penalty care și ala a decis un campionat ? Nu este arbitrul crescut de Dinamo potrivit GSP ???Și cum GSP a făcut zeci de reportaje cu mingea văzută de voi în aur dar acum nici o poza corecta nu puteți publica ? Pai poza de la articolul trecut are un unghi insultător...dar tot ați publicat o !!! --- V-am cerut să scrieți despre jignirile făcute de ceferiști la adresa familiilor noastre nu să-l albiti pe Petrescu !!! GSP a făcut un articol cu Dan Petrescu dar desigur nu au avut curajul sa l intrebe pe antrenor de acele înjurături ! Auzi ,nu se vede dacă Petrescu a înjurat ? Asta-i problema jurnalistului ! Petrea era întrebat de m Becali meci de meci dar Petrescu nu a putut fi întrebat despre înjurarea familiilor de steliști,de ce nu joacă Chipciu sau Costache...Cred că și Becali ar fi mai independent jurnalistic...

Cam mult te strofoci tu pentru acel ***! Orientează-te și tu, susține o echipa cu stadion, suporteri și performante. Anul viitor intra Steaua București în Liga 1, efervescenta, meciuri, stare de spirit, nimic forțat, doar realitate bro.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează