OPINII  »  EDITORIAL

O rușine de arbitri!

Articol de - Publicat luni, 13 februarie 2023 15:24 / Actualizat luni, 13 februarie 2023 15:46

FCSB a învins cu 2-1 la Voluntari la capătul unui meci pe care, cu excepția ultimelor minute, l-a controlat autoritar. Reducând din handicap abia în minutul 90, ilfovenii le-au pus probleme adversarilor doar în final. S-au trezit însă prea târziu. 

Roș-albaștrii au câștigat pe merit, fără dubii. Totodată, dominând și ratând numeroase ocazii, ei au dovedit din nou, confirmare a succesului din Gruia, că alcătuiesc cea mai în formă echipă a acestui început de sezon.

Un singur moment a umbrit victoria obținută duminică de Olaru et Comp. Cel din minutul 82, în care Edjouma, autorul ambelor goluri și, normal, eroul serii, a fost iertat de eliminare. Mijlocașul bucureștenilor trebuia trimis la cabine deoarece l-a lovit grosolan pe Armaș în figură. 

Pur și simplu, s-a năpustit asupra acestuia cu piciorul întins, atac aerian ce a periclitat integritatea corporală a victimei. De altfel, intervenția lui Edjouma i-a lăsat lui Armaș urme vizibile de crampoane pe obraz și pe umăr.

„Atac periculos, cartonaș roșu indiscutabil!”, a apreciat expertul TV Ion Crăciunescu. La rându-i, prezent în studioul DigiSport, Marius Avram a numit intervenția francezului „una dintre cele mai clare lovituri nedate de când avem sistemul VAR”. De acord.

O rușine de arbitri!
Igor Armaș (35 de ani), stoperul ilfovenilor faultat aseară brutal de Malcom Edjouma (26, mijlocaș central)

Surprinzător e însă că Radu Petrescu, la experiența lui de purtător al ecusonului FIFA din 2012, n-a sesizat intrarea criminală a francezului! Ca atare, nici n-a sancționat-o, cum s-ar fi cuvenit, cu eliminare. Ceea ce i-ar fi creat FCSB-ului dificultăți în plus în finalul confruntării de la Voluntari. 

Dar și, cum Edjouma n-ar fi scăpat de suspendare, în întâlnirea cu Universitatea Craiova din etapa viitoare. Logic că, îngăduitor cu Edjouma, Radu Petrescu a primit nota 4 în GSP.

Și mai greu de crezut, aproape neverosimil, e că Marian Barbu, și el FIFA, dar din 2020, când Vassaras i-a forțat promovarea, nu l-a atenționat pe Petrescu din camera VAR. Nu l-a tras de mânecă, să meargă la monitor să analizeze faza și să ia unica decizie ce se impunea, eliminarea! Singura regulamentară.

Să ne întoarcem nițel în timp și să ne reamintim că nu demult, mai exact pe 27 ianuarie, Barbu din teren și Petrescu de la VAR s-au făcut de râs, în roluri inversate, la partida U Cluj - Rapid, încheiată 0-0. 

Ambii au închis ochii la faultul violent comis de Onea asupra lui Oancea în minutul 66, „sanie” ce-ar fi trebuit să atragă, obligatoriu, cartonașul roșu. Eroare în urma căreia „centralul” Barbu s-a ales cu 3 în Gazetă.

Rezultă că Petrescu și Barbu, siamezii greșelii, o rușine de arbitri, fie nu știu meserie, fie nu vor să comunice. Ori, și mai grav, se acoperă unul pe celălalt. Concluzia e însă la îndemâna oricui, ei nu mai trebuie delegați împreună! 

Atât că Vassaras, în loc să-i tragă pe dreapta sau măcar să-i despartă, va continua să-i cultive pe cei doi ca să mai strice băieții și alte meciuri! Dar și ca să ne convingă el, cooperativa Munca în zadar, că arbitrajul pe care-l păstorește e cel mai cel. Sublim.

Așa șef, așa arbitri și, din pricina lor, tot mai multe partide cu scoruri stabilite de cavalerii fluierului. Precum și cel de la UTA - Botoșani din etapa 25. Scoruri influențate de arbitri ori chiar viciate. Gafe ce rămân însă, ca la noi la nimeni, fără consecințe.


Comentarii (50)
jean_gabin
jean_gabin  •  14 Februarie 2023, 15:01

username nu ai fost destul de atent. Daca erai ai fi observat ca nu Edjouma l-a lovit pe Armas ci Armas l a a lovit pe Edjouma . Dupa care moldoveanul a luat un cui si s-a zgariat singur pe fata si pe umar ca sa le faca probleme fanilor bercenari.

rapid_forever_1923
rapid_forever_1923  •  14 Februarie 2023, 14:44

Nea Ovidiu, care sanie si care roșu la Onea?...vârsta a început să facă feste memoriei...:)

CraioveanuM
CraioveanuM  •  14 Februarie 2023, 13:22

O rușine ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează