OPINII  »  EDITORIAL

Pacea de la Cluj

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2022 16:17 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 16:26

Dan Petrescu a aruncat primul piatra. Iritat că unii spectatori i-au cerut demisia după eșecul cu Sivasspor, „Bursucul” a socotit că nu-i apreciat la justa lui valoare și a anunțat că intenționează să se despartă de CFR. Surprinzător, cel mai galonat tehnician din Superligă n-a înțeles un lucru simplu. Că nimeni, indiferent de domeniu, nu se mai bucură azi de unanimitate. Că oricine poate fi contestat.

Publicul de pe „Dr. Rădulescu” a înghițit în sec, răbdător, cât timp echipa favorită a jucat anost, dar a învins. Când au apărut însă înfrângerile, deja 3 în campionat din 9 meciuri!, aceeași asistență a început să fluiere și să solicite concedierea antrenorului. Dar a-ți imagina, cum pare să fi sugerat Petrescu, că tocmai Ioan Varga, principalul investitor, i-a montat pe spectatori împotriva sa e fără rost. Fără sens. O aiureală.

Poate că s-ar fi cuvenit ca Varga să-l apere mai des, să încerce să-l protejeze chiar, dar cum să fi procedat? Gura lumii e slobodă și imposibil de închis.

Receptând declarația lui Petrescu ca o amenințare, dacă nu și ca un afront, Varga a ripostat dur, însă argumentat. De pildă, i-a reproșat tehnicianului ratarea obiectivului, care a constat în atingerea grupelor de UCL, măcar de EL, nu de Conference League. Nereușită ce-a afectat reputația CFR-ului, după cum a subțiat și vistieria clubului cu cele mai mari cheltuieli din L1.

Supărat și din pricină că Petrescu a renunțat peste noapte la câțiva jucători pentru a căror aducere, costisitoare, el însuși pledase și insistase, patronul a lăsat totuși o ușă deschisă. Deși aspru cu „Bursucul”, Varga a precizat că „Nu e cazul de divorț”. Clar, nu?

Pacea de la Cluj
Nelu Varga, patron CFR Cluj, alături de antrenorul Dan Petrescu

S-a zvonit însă că, spre a nu fi prins descoperit de eventualul abandon al lui SuperDan, Varga l-a contactat în Spania pe Cosmin Contra, în prezent liber. Miercuri seara, m-am întreținut câteva minute cu Contra, de la care am aflat că, într-adevăr, a primit un telefon în numele CFR-ului. Nu de la Varga și nici de la președintele Balaj, de la cineva care s-a recomandat a fi din anturajul echipei.

Interlocutorul l-a întrebat dacă nu l-ar tenta s-o preia pe CFR. „Nu câtă vreme are antrenor, ba încă unul excelent”, a răspuns Contra. Atât și nimic în plus. Nici vorbă să se fi negociat un contract. Cu atât mai puțin, să se fi discutat despre bani.

Spre dezamăgirea celor interesați să fie iureș la CFR, bănuiți cine i-ar purta sâmbetele campioanei și de ce, apele par liniștite în Gruia. Printr-un comunicat oficial emis după o întrevedere „bazată pe maturitate și respect”, clubul a informat că, în pofida speculațiilor și a diverselor interpretări, cei doi au ajuns la un modus vivendi și au decis să continue colaborarea.

Personal, nu m-am îndoit că acesta va fi deznodământul. Că, pe de-o parte, Varga nu dorește îndepărtarea lui Petrescu, operațiune care l-ar costa 400.000 de euro (nu că nu i-ar avea). Pe de alta, că nici SuperDan nu vrea să plece de la CFR, de care e legat încă 2 ani. Personal, nu cred în numeroasele oferte venite din Anglia, fie ele și din eșalonul secund.

Numai că, ambii fiind pietre tari, bărbați cu personalitate, orgolioși, oricând e posibil să iasă scântei între ei. Tocmai de aceea merită urmărit cât va dura pacea de la Cluj.


Comentarii (32)
danglumetu
danglumetu  •  26 Septembrie 2022, 14:47

anost si mediocru, in ton cu toate celelalte de o vreme incoace! mai fa, bre, o pauza, asa, mai lunga!

dinamo100
dinamo100  •  24 Septembrie 2022, 15:40

Povesti! Doar clauza de 400.000 euro il tine pe Petrescu in scaun! Ruptura exista, a confirmat si Balaj, doar ca DP s-a agatat cu indarjire de pozitie cu ajutorul "clauzei", iar Varga a dat inapoi. Pe moment.

666piturca
666piturca  •  23 Septembrie 2022, 21:06
Postat de maradona79 pe 23 Septembrie 2022, 10:15

Caviarul si vodka s-au terminat.

Nu s-au terminat, doar ca trebuie sa treci Podul. Cum "care Pod"?

Vezi toate comentariile (32)
Comentează