OPINII  »  EDITORIAL

Parcă altă campioană!

Articol de - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 15:38 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 15:40

După 0-2 cu Rapid, CFR Cluj a cedat, 0-1, și în fața lui AZ Alkmaar, din care cauză, fără victorie în 3 meciuri din grupa de Conference League, se află pe ultimul loc. Cu șanse minime de a continua cursa continentală.

Acum, sinceri fiind, era de așteptat ca AZ să învingă. Logic, cât timp unul singur dintre componenții săi, fundașul Wijndal de 21 de ani, e cotat la 15 milioane de euro, cam jumătate din valoarea de piață a întregului lot clujean! Nu era însă de așteptat ca formația din Gruia să înceapă atât de prost partida, sub orice critică. Să ia repede gol și să sufere toată repriza 1.

Într-adevăr, CFR s-a trezit după pauză. A dat tonul și ritmul, grație cărora putea chiar să egaleze. Din păcate, s-a dovedit prea târziu și AZ, să fim corecți!, a câștigat pe merit. Echipa olandeză a fost mai bună. Nu întâmplător ea conduce autoritar în clasamentul grupei.

Eșecul de joi seara e încă un indiciu că trupa lui Dan Petrescu traversează, admitea însuși antrenorul ei, o criză de formă. Deși lider în Liga 1, ba și cu 6 puncte avans, CFR nu se regăsește și e uneori de nerecunoscut. Aceeași și totuși alta.

Parcă altă campioană!
CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1 Foto: IMAGO

Dintr-o echipă pragmatică și organizată militărește, pregătită să speculeze cea mai mică greșeală a adversarului, a devenit una previzibilă, ușor de citit. Lipsită de viteză și de explozie, incapabilă să mai surprindă, ea parcă a uitat să mai joace!

Greu de spus cine-i vinovat pentru acest declin. Pentru această pasă neagră. Desigur, fotbaliștii prinși într-o zi nefastă, precum Cr. Manea, Bordeianu ori Culio în disputa cu AZ. De asemenea, nou-veniții, în frunte cu Alibec, care întârzie să se acomodeze. Implicit, să confirme.

E vina acestora, dar și, înțelegeți ce vreau să zic?, a celor lăsați să plece. Absențele lui Arlauskis, Vinicius și Djokovici, în special ale lor, se resimt atât în randamentul campioanei, cât și în starea ei de spirit. În atmosfera din vestiar, în încrederea în forțele proprii.

Pare să fie, ori chiar e, și vina lui Dan Petrescu. Nu-i exclus ca, sătul de atâtea critici și ironii că formația lui joacă numai la rezultat, nu și pentru spectacol, "Bursucul" să-și fi propus să schimbe partitura. Stilul. Și încă să bâjbâie, să caute lumina.

Era însă de preferat, opinie mai largă printre fani, acel Petrescu războinic și permanent pus pe harță, obsedat că-l fură arbitrii, celui de azi, blazat și parcă împăcat cu înfrângerile.

Personal, mă îndoiesc că el va fi înlocuit. Va fi păstrat, și nu pentru că, mazilindu-l acum, Varga ar trebui să-i plătească o căruță de bani. Nu despre asta e vorba, căci are balta pește. Totuși, în pofida unei căderi vizibile, CFR trebuie considerată principala candidată la titlu, dar și, părerea mea, principala favorită la izbânda finală.

Plus c-ar fi nedrept s-o urechem pe campioană pentru parcursul dezamăgitor din Conference League, deoarece asta ar însemna să uităm că ea e ultima reprezentantă a fotbalului nostru rămasă într-o competiție europeană. Premianții unei clase mai pot fi dojeniți. Niciodată însă arătați cu degetul. Iar puși la colț, nici atât. 


Comentarii (17)
dodo001
dodo001  •  24 Octombrie 2021, 14:46
Postat de sibelius pe 24 Octombrie 2021, 11:32

Performanta= sferturi, semifinale, finale in Cupele Europene. X punctulete in grupa= bani marunti pentru patron.

Accederea intr-o grupa de Champions League e echivalentul finalei de la Sevilla a Stelei. Steaua a jucat 3 meciuri cu echipe modeste, abia al 4-lea, cel cu Anderlecht din semifinale, poate fi asemănat cu un play off de calificare intr-o grupa europeana. Ca sa vezi diferența între ce a fost și ce e în zilele noastre. Diferența mare de fotbaliști, de bugete...nu poți compara. Acum cine intră în Champions League e o performanță

sibelius
sibelius  •  24 Octombrie 2021, 11:32
Postat de dodo001 pe 22 Octombrie 2021, 23:17

Tu gandesti ca un patron veros...gata sa dea lovitura cu un fotbalist pe care sa il vanda bine, precum oaia la târg. Performanța nu mai contează? Doar buzunarul gros al patronului? Sincer, pe mine ca suporter ma încântă victoriile, titlurile de campioana, de Cupa României (CFR a fost chiar o specialista a Cupei chiar in insolvență) si participarile in cupele europene.

Performanta= sferturi, semifinale, finale in Cupele Europene. X punctulete in grupa= bani marunti pentru patron.

dodo001
dodo001  •  22 Octombrie 2021, 23:17
Postat de sibelius pe 22 Octombrie 2021, 18:10

La ce le-au folosit titlurile? Au vandut jucatori, au crescut nivelul echipei, a crescut numarul de spectatori? Nimic din toate astea. Invata sa "traduci" succesul in mai mult de mica ciupeala din liga I.

Tu gandesti ca un patron veros...gata sa dea lovitura cu un fotbalist pe care sa il vanda bine, precum oaia la târg. Performanța nu mai contează? Doar buzunarul gros al patronului? Sincer, pe mine ca suporter ma încântă victoriile, titlurile de campioana, de Cupa României (CFR a fost chiar o specialista a Cupei chiar in insolvență) si participarile in cupele europene.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează