OPINII  »  EDITORIAL

Pericolul G. Becali

Articol de - Publicat joi, 21 octombrie 2021 14:09 / Actualizat joi, 21 octombrie 2021 14:39

Deși cu întârziere, Comitetul de Urgență al FRF a detaliat lista restricțiilor adoptate în lupta pentru combaterea pandemiei cu obligația ca toți fotbaliștii să prezinte dovada că s-au vaccinat ori că au trecut prin boală. Atașate carnetelor de joc, codurile respective trebuie verificate de către arbitri înaintea meciurilor. Ele devin astfel un fel de a doua viză medicală.

În condițiile unei crize sanitare fără precedent, când se discută despre un român ce moare de Covid-19 la fiecare 5 minute!, intervenția CU merită remarcată. 

Din păcate, sunt unii care nu doar că n-o salută, ba chiar o și condamnă! Antivacciniștii. Unul dintre liderii acestora, foarte înverșunat, e Gigi Becali, patronul FCSB, formație ajunsă, din pricina celui ce-o finanțează, principalul focar de infecție din Liga 1.

Pe considerentul că are un număr mare de bolnavi diagnosticați cu coronavirus, dar și de accidentați, FCSB n-a putut înscrie pe foaia de arbitraj decât 13 jucători la partida câștigată sâmbătă cu Mioveni. Iar acum ar dori amânarea meciului cu Farul de duminică.

Menită să-i sperie și pe adversarii vicecampioanei, vezi declarațiile lui Valeriu Iftime și nu numai, această situație dramatică a fost determinată de poziția lui Becali. 

Pericolul G. Becali
FCSB

Să fie clar, fiecare procedează cum crede de cuviință! Se vaccinează sau nu. Își asumă riscuri sau nu. Becali însă, deși susține că nu acționează împotriva vaccinării, chiar asta face în clipa în care își permite să afirme, la DigiSport, că "Decât să mă vaccinez, mai bine primesc un glonț în cap!".

Latifundiarul pretinde că nu le-a cerut băieților să nu se vaccineze. Nici nu i-ar fi îndemnat. Totuși, cum poate fi interpretată diatriba sa că vaccinul modifică ADN-ul și-l transformă pe om în, termen propriu lui GB, în "transom"?! Ipocrit, el nu spune, doar zice: "Dacă vreți să nu mai faceți copii, faceți vaccin!".

Evident că decizia Comitetului de Urgență nu i-a convenit. S-a supărat pe Burleanu, precizând că nu-l mai recunoaște. Îl privește. Insist însă că e dreptul oricărui cetățean, deci și al lui Becali, să fie pro sau contra vaccinului. E o treabă personală, iar răspunderea individuală. 

Atât că, montându-i pe jucători să nu se imunizeze, GB îi expune pe aceștia. Le pune sănătatea în primejdie. Plus că, grav sub aspect instituțional, sfidează o reglementare pe care, volens, nolens, va fi nevoit s-o respecte.

Obtuz și despotic, patronul FCSB parcă vrea răul propriei echipe. În momentul în care aceasta a obținut 6 victorii consecutive cu Edi Iordănescu pe bancă, Becali se leagă de antrenor (deși a promis că va tăcea) și se înfoaie că pe el îl preocupă nu rezultatul, ci jocul, posesia!

Fără îndoială că dacă Fl .Tănase et Comp. ar fi jucat frumos și-ar fi pierdut, Gigi ar fi sărit ca ars și-ar fi țipat că pe el îl interesează rezultatul! Orgoliul și gelozia, bată-le vina! Cum adică să se vorbească laudativ despre altul, în speță despre Edi, și nu despre el, tatăl antrenorilor, ba și buricul pământului?!

Scriam cândva că latifundiarul dărâmă cu o mână la FCSB ce construiește cu cealaltă. Acum însă, când provoacă tensiune și confuzie, impresia e că dărâmă cu amândouă. Că lucrează din ce în ce mai des împotriva lui însuși. Că se dușmănește singur. Pe nervii, dar și pe banii lui. 


Comentarii (26)
1788161314734333
Dzeco Marco  •  22 Octombrie 2021, 14:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1788161314734333
Dzeco Marco  •  22 Octombrie 2021, 14:50
Postat de Cornel Perju pe 22 Octombrie 2021, 10:34

fraiere. Oierul a cheltuit 600.000euro din banii lui ca sa cumpere medicamente pe care sa le doneze spitalelor din Romania dar criminalii care conduc tara asta i-au blocat medicamentele in vama 6 luni. Pana la urma le-a donat spitalelor din Republica Moldova. Becali, la clinica lui privata, a salvat multi oameni bolnavi de covid asa ca nu mai vorbi aiureli

A salvat pe *** ***, de *** ce esti !!! Din cauza prostilor si *** ca tine, acest ANTIHRIST numit ***, a ajuns sa conduca fotbalul romanesc !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10155633308976552
Cornel Perju  •  22 Octombrie 2021, 10:34
Postat de jean_gabin pe 21 Octombrie 2021, 17:20

Felicitari pentru modul in care descrieti personajul. Sunteti printre putinii jurnalisti care au curaj de a il descrie pe oier exact asa cum este el in realitate. Cu bune si mai ales cu rele.

fraiere. Oierul a cheltuit 600.000euro din banii lui ca sa cumpere medicamente pe care sa le doneze spitalelor din Romania dar criminalii care conduc tara asta i-au blocat medicamentele in vama 6 luni. Pana la urma le-a donat spitalelor din Republica Moldova. Becali, la clinica lui privata, a salvat multi oameni bolnavi de covid asa ca nu mai vorbi aiureli

Vezi toate comentariile (26)
Comentează