OPINII  »  EDITORIAL OVIDIU IOANIȚOAIA

Principalii vinovați

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 24 iulie 2023 14:55 / Actualizat luni, 24 iulie 2023 18:49

Deoarece s-a ajuns ca așa-zisul "Derby de România" să se dispute pe stadionul "Arcul de Triumf" și în fața a numai 6.123 de spectatori, când el ar fi putut umple chiar și Arena Națională, sunt mai mulți vinovați. Începând cu LPF, care trebuia să evite programarea meciurilor directe dintre echipele bucureștene în primele 5 etape ale SuperLigii, știind că AN e indisponibilă în perioada respectivă. Angajată pentru două concerte.

Rămânea atunci ca partida FCSB - Dinamo să se joace în Ghencea, pe "Steaua", stadion capabil să primească 31.000 de oameni. Părea soluția cea mai indicată și într-un fel salvatoare.

Principalii vinovați
FCSB nu i-a dat prea multe șanse lui Dinamo / foto: Cristi Preda (GSP)

Numai că, poveste cunoscută, CSA Steaua și forul său tutelar, MApN, au făcut tot ce le-a stat în putință ca să refuze ferm, fără drept de apel, accesul FCSB într-o bază sportivă construită de stat. Adică din banii contribuabililor. Și destinată, evident, folosinței publice. Bază pe care însă entitățile menționate mai sus o consideră, abuziv, feuda lor și se poartă în consecință. Deși le-a fost încredințată spre administrare, CSA și MApN se cred stăpâne pe un bun ce aparține statului.

Haideți să admitem că, la câtă râcă o desparte pe CSA de FCSB, și invers, dacă nu și ură, atitudinea șefilor din Ghencea poate fi înțeleasă până la un punct. Ca și cea a ultrașilor lor. Asta în ideea că între cele două cluburi există probleme nerezolvate de identitate, de palmares, de marcă etc, multe duse în justiție. Caz în care firește că te opui ca "dușmanul" să intre în ceea ce tu apreciezi, greșit, fals, că e casa ta. Sub nicio formă însă, nu ți-e permis să încalci legea, aspect asupra căruia așteptăm să se pronunțe Corpul de control al primului-ministru. "Garda pretoriană" pe care, el însuși deranjat de veto-ul militarilor, premierul Ciolacu a trimis-o în Ghencea să verifice.

Dincolo de atitudine, maniera în care, încurajați de colonelul Talpan, personaj din ce în ce mai vocal, au procedat cei de la CSA a stârnit nedumerire și chiar indignare. Exagerând peste măsură, ei au pretins garanții peste garanții, unele mai aberante decât altele!

N-ai cum să ceri un milion de euro pentru eventuala deteriorare a unui gazon când înlocuirea completă a acestuia costă de 5-6 ori mai puțin! Ori să vrei, între altele, poliță de asigurare pentru vandalism și terorism, de parcă partida urma să se joace pe front, în Irak sau în Afganistan?!

Faptul că fanii prezenți sâmbătă pe "Arcul de Triumf" n-au creat incidente, ba chiar au produs cele mai mici pagube pe arena de la Șosea, vreo 40 de scaune rupte, evidențiază încă o dată absurditatea solicitărilor CSA. Lipsa de respect a gradaților din Ghencea, chiar disprețul lor, față de iubitorii fotbalului.

Și dacă FCSB ar fi reușit să îndeplinească tot ce i s-a impus, ziua și restricția!, CSA ar fi inventat noi clauze, apoi altele și altele, astfel încât meciul să nu se joace pe "Steaua"! Pentru că Talpan et Comp și-au bătut joc de mii și mii de suporteri, ei trebuie socotiți principalii vinovați. Și, de ce nu?, trași la răspundere.


Comentarii (115)
Karaganda_forever
Karaganda_forever  •  27 Iulie 2023, 00:05
Postat de Dobermannul pe 25 Iulie 2023, 13:41

Crezi ca iti raspund Becali, MM si Argaseala?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  25 Iulie 2023, 18:18
Postat de parpalache pe 24 Iulie 2023, 20:02

Poate ca Talpan și MAN se considera doar niște aparatori cinstiți ai unui bun al statului- de rapacitatea unui„investitor”-care nu se sfiiește sa faca uz de politicieni-la fel de lipsiți de scrupule-și de o mass medie in lipsa de„bombe”,ca sa nu zic aservita!

In zadar!Numai daca ar avea vreo pila la ambasada„partenerului strategic”pot reuși fața monstruoasei coaliții:bani-politicieni josnici-***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Quem
Quem  •  25 Iulie 2023, 17:44
Postat de Dobermannul pe 25 Iulie 2023, 13:33

Cred ca esti Ion Iliescu.

Iliescu a fost o vulpe bătrână și vicleană care a păcălit multă lume, eu sunt doar un pițigoi zgribulit înconjurat de motani flămânzi și vagabonzi. După cum merg lucrurile, personajele absurde de tipul romanelor lui Kafka 'Becali și Talpan’ vor prospera în continuare. Mai ales cei care reprezintă armata română. În curând dacă sunt băieți de treabă sau eficienți și vor îndeplini obiectivele sau ‘target-urile’ de profit stabilite de Nato, cei din armata română vor primi cadou și stadionul, emblema și palmaresul lui Dinamo Kiev, ca să le administreze sau să facă comerț cu de-a amănuntul cu acele produse. Dacă sunt adevărate “știrile" venite dinspre Vest(-ul sălbatic).

Vezi toate comentariile (115)
Comentează
Close