OPINII  »  EDITORIAL

Refuzul

Articol de - Publicat miercuri, 01 septembrie 2021 15:34 / Actualizat miercuri, 01 septembrie 2021 15:38

După 8 ani petrecuți la Giurgiu, 2 ca jucător și ultimii 6 ca oficial, Dani Coman s-a despărțit recent de Astra, cu care câștigase Cupa României în 2014 și Liga 1 în 2016. A plecat, a mărturisit, cu inima strânsă. 

Silit însă de situația disperată a formației dunărene, retrogradată în această primăvară, plină de datorii, ba și amenințată cu desființarea. A descris plastic deranjul de acolo: „E exact cum ai ține un cal nemâncat 3 luni și apoi ai vrea ca el să tragă la căruță!”. Nu insist, sigur cunoașteți detaliile.

Prin iunie, s-a auzit că, apreciat pentru pricepere și echilibru, Coman va ocupa un post în conducerea Rapidului. Mișcarea ar fi fost normală, întrucât Dani a apărat poarta „vișiniilor" în peste 140 de meciuri. Pe lângă un dublu succes în Cupă și unul în Supercupă, Rapid l-a propulsat și la națională, unde a avut 14 prezențe.

Zvonul însă nu s-a adeverit și Coman a luat drumul Ardealului, instalat președinte la Hermannstadt, grupare picată în eșalonul secund odată cu Astra. A declarat că l-au atras proiectul sibienilor, seriozitatea și căldura acestora.

Hermannstadt a început promițător sezonul și Coman își vedea de treabă când a primit propunerea, evident foarte tentantă, de a fi președinte la CFR Cluj, de la care tocmai fusese demis Marian Copilu. Dani nu s-a ascuns și a confirmat oferta. Numai că, de-a dreptul șocant, n-a acceptat-o!

Politicos, a mers la Cluj și a discutat cu Neluțu Varga. I-a mulțumit, dar l-a refuzat, în ciuda faptului că s-ar fi dus la mai bine. Probabil la mult mai bine. Deoarece, să nu se simtă nimeni jignit, e o diferență între a fi șef la campioana României ori șef la o divizionară B. Alte condiții, nu? Altă poziție, altă putere și, deloc de neglijat, alt salariu. Mult mai mare. Pe scurt, altă viață.

Refuzul
Dani Coman

Încântat de ofertă, Coman i-a explicat lui Varga și de ce o respinge. Pentru că nu poate trece peste promisiunea făcută sibienilor că le va sta alături în încercarea de a promova. Că nu vrea să-i decepționeze: „Cuvântul dat este mai important decât faimă, bani, trofee, deși provocarea de a lucra la clubul momentului a fost una greu de refuzat”.

Acest răspuns m-a emoționat și m-a îndemnat să dezvolt subiectul. Să-l laud pe unul care într-o lume a fotbalului (și nu numai) dominată de orgolii și de interese materiale, obsedată de funcții și de onoruri, înțelege să prețuiască mai tare cuvântul dat și să-l respecte. Să fie moral înainte de a fi bogat cu orice preț.

Poate am devenit patetic, dar îmi asum riscul, pentru că sunt din ce în ce mai puțini cei care gândesc și acționează precum Dani Coman. Iată de ce nu cred că greșesc dacă-mi scot pălăria înaintea lui sau a unuia ca el .


Comentarii (20)
ali.bec
ali.bec  •  02 Septembrie 2021, 22:33
Postat de jean_gabin pe 01 Septembrie 2021, 22:45

Alibece fara ranchiuna insa eu de la tipi bolnavi de ura nu primesc sfaturi de nici un fel. Sunt totusi curios sa aflu cu ce te ocupi tu in viata in afara sa versi venin. ***.

Gabene, stai liniștit. Ptr tine orice sfat e de prisos.

dubluv
dubluv  •  02 Septembrie 2021, 09:04
Postat de jean_gabin pe 01 Septembrie 2021, 17:29

Brava dubluv pentru consecventa cu care citesti una si intelegi alta. Articolul spune clar de ce Coman nu a acceptat postul oferit de Varga dar tu o tii pe a ta. Pai ce te impiedica cinva…

domnule Ioanitoaia, articolul spune clar o prostie. Inca o data, Danut Coman a participat la negocieri cu CFR. Ba chiar s-a dus la Cluj pentru asta.

jean_gabin
jean_gabin  •  01 Septembrie 2021, 22:45

Alibece fara ranchiuna insa eu de la tipi bolnavi de ura nu primesc sfaturi de nici un fel. Sunt totusi curios sa aflu cu ce te ocupi tu in viata in afara sa versi venin. ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează