OPINII  »  EDITORIAL

Regele Americii

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 16:22 / Actualizat luni, 04 martie 2024 19:23

A mai existat în Statele Unite un interes deosebit în jurul unor fotbaliști celebri ajunși acolo. Pe rând, Pele, Beckenbauer și Cruyff, ulterior Beckham și, ultimul, Ibrahimovici au captivat publicul american și au făcut ca stadioanele să devină neîncăpătoare.

Nimic nu se compară însă cu interesul stârnit în prezent de Messi, unul ce depășește orice imaginație, adevărată nebunie, nu altceva! Vorbind despre modul în care America, parcă hipnotizată, se înghesuie să-i aplaude pe Messi și, atrași de acesta în Florida, pe Suarez, Busquets și Jordi Alba, presa de dincolo de Ocean se referă la un fenomen fără precedent. Pe care-l numește Messimania.

Deși echipa celor 4, Inter Miami, e mai degrabă modestă, după chipul și asemănarea întreg campionatului nord-american, meciurile disputate de ea sunt toate, fără excepție, sold-out.

În ciuda faptului că biletele costă destul, e bătaie pe ele și de regulă sunt vândute pentru toată stagiunea. Legat de asta, vă provoc cu o întrebare: cât credeți că a costat cel mai ieftin bilet la duelul Los Angeles Galaxy - Inter, terminat recent 1-1? Răspuns: 668 de dolari, la o medie (average) de 2.734.

OK, dar cel mai scump? Nu încercați să ghiciți pentru că nu veți reuși în veci! S-a plătit pentru el, incluzând taxele, exact 79.084 de dolari, preț uriaș, neverosimil! Totuși, Dignity Health Sports Park din Carson, 25 de mile distanță de LA, capacitate 27.000 de locuri, s-a umplut până la refuz.

Se justifică astfel demersul unui spectator, priviți imaginea alăturată, care le cere lui Messi et Co. tricourile, atrăgându-le atenția, în glumă ori în serios?, că a trebuit să-și vândă mașina ca să cumpere bilet!

Ca să nu mă suspectați că exagerez, aflați că Daily Mail, zice-se că tabloidul (britanic) cel mai citit de pe planetă, a publicat în 24 februarie curent lista celor mai scumpe bilete puse în vânzare la întâlnirile lui Inter Miami, lider fiind cel de la confruntarea cu LAG. După care, 43.825 de dolari cu New England Patriots, 37.023 cu Philadelphia, 18.030 cu New York City, 17.461 cu Toronto FC etc, etc.

Regele Americii
Americanii sunt îndrăgostiți de Messi

De acord că americanii câștigă bine, peste europeni, în general. Dar trebuie să ai ceva bani, o grămadă, ca să-ți permiți să mergi la meciurile formației din Miami.

În vremea aceasta, Messi mai mult se distrează pe teren. Se bucură. Nici adversarii nu-l solicită foarte tare, nici el nu se omoară cu firea. Doar din când în când luminează terenul cu o pasă sau cu un gol de geniu.

Atunci tribunele iau foc și-l ovaționează minute în șir pe cel supranumit Regele Americii, țară care n-a avut rege niciodată în istorie, dar care a tânjit mereu după el. În fine, l-a găsit!

În rest, cei care-l căinează pe argentinian că, refuzând-o pe Al Hilal, a ratat 1,6 miliarde de dolari să nu uite de contractele acestuia, pe viață, cu Apple (exclusivitate pentru drepturile TV ale lui Inter pe glob) și cu Adidas, deal-uri a căror valoare s-ar apropia de două miliarde! Indiferent dacă Messi a ieșit în pierdere, deși se aude că nu, parcă discutăm despre o altă realitate, nu vi se pare?


Comentarii (35)
pdirac59
pdirac59  •  07 Martie 2024, 05:48

Domnule Ioanitoaia: V'am multumit respectuos pentru efortul facut cu trimiterea unei echipe de jurnalisti in Canada pentru a investiga "fabrica de suplimente". Un moment mare in Ziaristica Romana. Va rog respectuos sa considerati - Dumneavoastra si Echipa de Decizie a ziarului - care ar fi consecintele normale pentru acei care au scris cu aere de atotcunoscatori ca vina Domnisoarei Halep, ca si interpretarea pasaportului biologic data de ITIA erau incontestabile. Daca ar aparea niste consecinte transparente si palpabile in CV-urile acestor persoane "atotstiutoare", niste consecinte publice - acesta ar fi un al doilea moment mare in Ziaristica Romana. Multumesc.

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  06 Martie 2024, 14:44

America, America,...! Parcă în această țară de dincolo de gârlă s-a turnat filmul „Idiocracy”, o comedie satirică, care ne avertizează asupra pericolului de a subestima importanța inteligenței și a educației în viitor. Nu degeaba mulți consideră America țara cu cei mai proști oameni din lume. Stați să-i vedeți peste 20-30 de ani. Mă rog, care (mai) apucați.

mattteo
mattteo  •  05 Martie 2024, 20:00
Postat de Georgegeorge2022 pe 05 Martie 2024, 13:56

Maestre, dupa titlul mondial din Qatar si titlurile individuale obtinute (unul nemeritat, cel de la FIFA), Messi a intrat in "era castigurilor financiare usor obtinute", adica fara eforturi fizice si risipa de fantezie! Nu trebuie sa insistam in mod deosebit asupra entuziasmului exagerat al americanilor, ale caror comptetente in domeniul fotbalului sunt limitate! Preturile platite pentru a-l vedea pe Messi la apusul carierei sunt oneroase, argentinianul fiind acum un fotbalist cu nimic mai bun decat "pensionarii" (unii cu varste care le-ar fi permis sa ramana inca 2-3 ani la cluburi precum Inter sau Lazio) care s-au retras in Arabia Saudita! Ca sa-i vad pe uni dintre marii fotbalisti precum van Nistelrooy, Overmars, Robben, Seedorf, Davids, Buffon, Pirlo, Nesta, Del Piero sau Berbatov in 2004 am platit preturi modice, nicidecum sume astronomice pentru a-l vedea la lucru intr-un campionat de nivel modest pe fostul mare fotbalist Messi!

Numai 1 titlu nemeritat?!???!!!???!?

Vezi toate comentariile (35)
Comentează