OPINII  »  EDITORIAL

Să vină pe jos!

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2021 21:51 / Actualizat miercuri, 31 martie 2021 21:55

Deși a schimbat 6 titulari față de meciul cu Germania, de ce numai atâția, nu mai mulți?!, Rădoi n-a reușit să schimbe și stilul mărunt al echipei. Împleticit, la ciupeală.

Echipă care s-a angrenat în jocul unui adversar iute și ambițios, dar rudimentar. În condițiile în care fiecare "tricolor" a așteptat de la celălalt, iar lui Man, lui Maxim și lui Pușcaș nu le-a ieșit nimic, formația noastră s-a văzut condusă nu numai la figurat ci și la propriu. Pe tabelă. Depășită ca viteză și ca determinare.

Grație unei "duble" a lui Cicâldău, realizată în decurs de numai 10 minute, România a răsturnat rezultatul și părea să aibă meciul în mână. L-a pierdut însă la fel de repede, ba și, din păcate, pe merit, Armenia dovedindu-se mai insistentă și mai inspirată.

Să vină pe jos!

Sigur, Rădoi ar putea invoca unele circumstanțe atenuante. Că a rămas în 10 după eliminarea lui Pușcaș și că golul de 2-2 al gazdelor s-a marcat din ofsaid. Numai că, să mă scuze, principalul vinovat pentru această înfrângere rușinoasă, prima din istoria întâlnirilor directe, e însuși selecționerul. El înaintea oricui.

Din pricina lui, una dintre multele erori comise, Stanciu a fost ținut în marginea careului lui Niță, pus să respingă, nu să construiască!

Ce pretenții să ai de la o echipă care a arătat iarăși rău? În cel mai fericit caz, ultramodestă, ștearsă. Cu o apărare fragilă, un mijloc previzibil și un atac șchiop. A mai scos-o portarul, a ținut-o în viață, Niță fiind din nou salvator, dar cât să reziste și acesta?!

Regret să scriu asta, însă Rădoi, dacă ar avea onoare, ar demisiona! În glumă, înaintea meciului, Dorinel Munteanu, decanul de selecții în națională, declara că, în situația în care nu vor câștiga la Erevan, Chiricheș și coechipierii lui ar trebui lăsați să vină acasă pe jos. Mai bine vorbea serios decât în glumă! 


Comentarii (49)
dubluv
dubluv  •  01 Aprilie 2021, 14:48
Postat de Alexandru Cucereanu pe 01 Aprilie 2021, 09:00

Domnule Ioanițoaia, dar jucătorii? Jucătorii nu au nicio vină? Oricare alt antrenor ar veni, baza de selecție este aceeași. Depășiti fizic și ca viteză de reacție până și de jucătorii din Armenia. Acum culegem roadele a ani și ani de dezorganizare a fotbalului. Și nu numai in fotbal. Vezi handbalul, vezi cam toate sporturile. Vina mare nu este a lui Rădoi, este a celor ce conduc Federația și Liga.

nu stiu daca e vina federatiei, cred ca nici a jucatorilor. Pana la urma nu cred ca s-au rugat de Radoi sa ii cheme la nationala. Adevarul este ca altii mai buni nu avem. Trebuie sa intelegem asta. Suntem slabi, putem schimba 100 de antrenori si 10.000 de jucatori, tot slabi suntem. Nu e nimeni de vina. Asa suntem.

1764922203526472
George Mirel  •  01 Aprilie 2021, 13:11
Postat de forza_dinamo pe 01 Aprilie 2021, 01:14

Ce am fost și ce am ajuns. Meciurile cu Lichtenstein vor decide dacă vom termina pe 5 sau pe 6. Asta înseamnă becalizarea fotbalului. Ce căuta Ovidiu Popescu la națională? Dar "perla" Man, un jucător care nu a marcat niciun gol împotriva vreunei echipe bune, nici când juca la FC FCSB, nici la U21. La Parma nici atât. Mă buseste râsul când îmi amintesc de clauza cu 15 goluri. Nici în 15 sezoane nu ar marca atâtea. I-ați umflat cu pompa pe toți, gazetarilor aserviți infractorilor fecesebisti. Numai perle, numai zeci de milioane. Dacă dă un fecesebist o pasă de 2 m e waw, senzațional, super reușită, perlă, nestemate etc etc când în realitate e vb de jucători banali, proști ca noaptea (vezi cazul Coman sau fața lui Ovidiu Popescu), care se afirmă doar prin tatuaje sau "bombe" sexy (în realitate niște *** ***). Voi, presa sportivă, când vă dați demisia?

Corect!

dubluv
dubluv  •  01 Aprilie 2021, 12:17

sa isi dea demisia Radoi ca sa vina din nou Piturca. Sau nea Puiu, sau Razvan. Sau Gurita. Numai prostii debiteaza nenea Ovidiu asta. Incepem si noi sa jucam fotbal dupa multe zeci de ani si dupa primul meci cu adevarat prost facut de echipa lui Radoi, hai sa il dam afara. Dupa logica asta in redactia GSP ar trebui sa fie numai scaune goale. Inclusiv cel mare, tapitat.

Vezi toate comentariile (49)
Comentează