OPINII  »  EDITORIAL

Să cânte fanfara!

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2023 14:55 / Actualizat joi, 02 martie 2023 22:09

Gazeta a deschis discuția, iar ProSport a reluat deunăzi subiectul. E vorba despre firma de consulting sportiv a președintelui CCA, înființată la București în 2019. Numită chiar așa, Key Sport Consulting&Events SRL, ea îl are ca unic acționar pe Kyros Vassaras, dar niciun angajat! Cu toate astea, a raportat o cifră de afaceri de 128.000 euro în perioada 2019-2021 și un profit net de 87.800.

Firmă mică, de apartament, situată într-un bloc vechi din zona Dristor, profit mic. Menit să întregească veniturile lui KV, plătit din vistieria federală, cifră neoficială, cu 8.500 de euro lunar. Ca să stea mai mult în Grecia decât în România, povestea e cunoscută, nu mai insist.

Ca atare, părea să nu fie nicio problemă cu Key Sport, Vassaras sau oricine altul având dreptul să posede o firmă ori o sută și să câștige o căruță de bani. Totuși, o problemă putea să apară dacă, așa cum s-a și zvonit, șeful CCA ar fi realizat profit vânzând servicii unor cluburi ori unor arbitri. Provocând un conflict de interese.

Să cânte fanfara!
Andrei Chivulete

Tocmai pentru a spulbera orice suspiciune, era de datoria lui Vassaras, ca și a FRF, să vină cu explicații. Cu lămuriri. Să nu lase lucrurile în ceață. Surprinzător însă, KV a refuzat inițial să dea curs întrebărilor din ProSport. Iar Federația, evident, nu s-a simțit vizată în vreun fel.

Cu întârziere, una justificată pueril, Vassaras a răspuns, precizând că "nu lucrez cu niciun club de fotbal sau cu vreo persoană din fotbalul românesc". Scurt și la obiect, de ce-a mai fost nevoie ca Departamentul de comunicare al FRF să se bage în seamă și să transmită că grecul nu vrea să răspundă?!

Întrucât logic e ca starostele arbitrilor să fie crezut pe cuvânt, capitolul s-a închis, nu? Iar articolul de față nu-și mai avea rostul, de acord. Nici nu l-aș fi scris dacă Vassaras nu și-ar fi încheiat răspunsul festivist și ditirambic: "Numele meu este legat de cea mai înaltă dezvoltare a arbitrajului românesc, cel care se află azi la cel mai înalt nivel european". I-auzi, să cânte fanfara!

Citești și te freci la ochi! Nu-ți poți închipui că așa vede lucrurile KV într-un moment în care arbitrii noștri, mai degrabă stânjeniți decât ajutați de VAR, greșesc pe cât de des, pe atât de grav. Influențând ori chiar viciind rezultate, meci de meci și etapă de etapă, realitate pe care șeful lor o ignoră. Ba o și ridică în slăvi, de parcă noi, ceilalți, am trăi pe altă planetă!

Jos pălăria pentru ascensiunea lui Istvan Kovacs, lângă care e de așteptat să revină curând Ovidiu Hațegan, dar atât. Cum rămâne cu colegii lor, obișnuiți să calce în străchini?! Și ei, majoritatea, sunt "la cel mai înalt nivel european", Kir Vassaras?!


Comentarii (9)
itu52
itu52  •  02 Martie 2023, 20:34

"nu lucrez cu niciun club de fotbal sau cu vreo persoană din fotbalul românesc”, ceva nu sună bine. În cea ce privește cluburile, este clar, avem un răspus sec. La persoane plutește ambiguitatea, pare că sunt excluse persoanele juridice. Adică, nu are deaface cu arbitrii, dar FRF i-ar putea fi partener? I-ar putea onora facturi? Vom vedea, dacă fumul e gros fanfara nu cântă, suflătorii pot deveni sufleori. Mai mult, parcă, logica articolului lasă loc de - va urma.

jean_gabin
jean_gabin  •  02 Martie 2023, 19:48

Cand il vezi pe acest Rusandru cat de prost arbitreaza la CFR cu UTA te simti obligat sa ii dai dreptate Dlui Vasaras ca arbitrajul romanesc si-a asigurat locul in topul european. Dl Vasaras este un grec pus pe glume.

birdibel
birdibel  •  02 Martie 2023, 19:29

GSP ar trebui sa sape un pic si sa vada daca lucrurule chiar stau asa cum “precizeaza” Vassaras, anume ca firma lui, Gaura Cheiii sau cum i-o spune, nu are clienti din fotbalul romanesc. Poate nu e niciun conflict de interese, dar grecul nu trebuie crezut pe cuvant. Dacă vrea, GSP poate afla daca firma lui KV nu e decât un consultant pentru pretul maslinelor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează