OPINII  »  EDITORIAL

Cu sau fără Mitriță la națională?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 14:36 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 15:04

Dincolo de scandalul de la Rapid, se apropie amicalele cu Irlanda de Nord (București, 22 martie) și Columbia (Madrid, 26), așa că-i logic să ne preocupe din ce în ce mai serios chestiunile legate de națională.

De la un timp, selecționerul vorbește mai puțin. Edi Iordănescu nu prea mai apare în public, fără ca asta să însemne că e foarte liniștit.

Mai degrabă nu e. Din considerentul că mulți dintre cei cu care a realizat calificarea la Euro 2024, chiar prea mulți!, n-au cu ce se lăuda. Dimpotrivă, traversează perioade nu tocmai faste. Nu-s de invidiat.

Sunt cunoscute cazurile lui Moldovan (Atletico), Rațiu (Rayo), Hagi (Alaves) și Drăgușin (Tottenham), lăsați rezerve la formațiile de club. Într-adevăr, profitând de accidentarea lui Van de Ven, Drăgușin a intrat cu Aston Villa încă din minutul 49 și va fi probabil titular și în partidele din martie contra lui Fulham (16) și Luton (30).

De presupus însă că, odată cu însănătoșirea stoperului olandez, internaționalul român de 22 de ani se va întoarce pe bancă. Spre a căpăta experiență.

Din păcate, nici altor posibili "tricolori" nu le merge mai bine. În Turcia, de pildă, atât Moruțan la Ankaragucu, locul 16 din 20, cât și Cicâldău la Konyaspor (14) au cam pierdut echipa.

La fel, nici "șeicii" Alibec (Al Muaiter, Qatar), Burcă și Fl. Tănase, ambii în Arabia Saudită, la Al Akhdoud, nu stau pe roze. Formația lui Alibec e penultima din 12, iar Al Akhdoud ocupă poziția 14 din 18, la doar două puncte de retrogradare. Lesne de imaginat că niciunul dintre cei 5 nu va veni la lot cu moralul foarte sus.

În condițiile în care Iordănescu jr. a obținut calificarea la CE grație grupului, unității și forței acestuia, se întrevede că el va apela tot la „băieții săi”, verificați și, în concepția lui, de încredere, devotați. Care au învățat lecția și nu mișcă în front.

Cu sau fără Mitriță la națională?
Universitatea Craiova - Rapid 1-1. Alexandru Mitriță, marcatorul oltenilor, a declarat că a jucat ușor-accidentat cu giuleștenii/ foto Raed Krishan (GSP)

Ca atare, întrucât n-a jucat niciun minut în recentele preliminarii, dispărut din națională după 4 iunie 2022, de la 0-2 cu Muntenegru în Liga Națiunilor, craioveanul Mitriță pare să aibă șanse minime de a fi convocat. Concurenții lui pe post, în banda stângă, sunt redutabili, Fl. Coman, Mihăilă și Drăguș.

Nu va fi ușoară alegerea selecționerului, informat că, autor a 11 goluri și 10 assist-uri, ba și cel care a scos 3 penalty-uri, Alex Mitriță e fotbalistul cu cele mai multe contribuții ofensive din întregul campionat!

Va ține ori nu cont Iordănescu de recomandarea respectivă?, iată un răspuns dificil. Indiferent cum va suna, Edi nu va scăpa de critici, ceea ce știe și el foarte bine. Doar că cine se teme de lup nu intră în pădure, așa-i?


Comentarii (38)
mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  17 Martie 2024, 13:59

Nea Ovi, tragedia este alta. Ce ne facem cu așa-zișii jurnaliști precum Adrian Duță care scriu...„După ce s-a întâmplat CHESTIA asta, tu nu mai SUSȚI echipa şi practic vrei să afectezi. Dar nu echipa...Asta îmi dă mie impresia.”?!

ckhristian
ckhristian  •  17 Martie 2024, 12:24
Postat de bozo76 pe 15 Martie 2024, 18:05

Eu cred ca mitritsa tre sa isi puna cenusa in cap public fata de echipa aia nationala cand a jucat. Edi era suparat pe el. Dupa ce face asta s.ar putea sa fie chemat. Dar si daca va fi chemat si va fi bagat tre sa manance jar pe teren. Ca maestrul Lacatus.

Maestrul Lăcătuș??? Zi te rog ceva și de Lupescu dacă tot ai început!!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  17 Martie 2024, 07:25

...normal ca bucurestenii nu l vor pe Mitrita ...ei au facut rege dintrun jucator penibil care ne a pierdut singur toate meciurile ...mai bine se nastea in Turcia ...

Vezi toate comentariile (38)
Comentează