OPINII  »  EDITORIAL

Sărbătoare stricată în Giulești

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat duminica, 07 aprilie 2024 15:24 / Actualizat duminica, 07 aprilie 2024 15:43

Surclasată marți la Hunedoara de o divizionară B în Cupă, CFR și-a revenit din pumni sâmbătă, când a zdrobit-o pe Rapid chiar în Grant, 4-1 după un neverosimil 4-0 la pauză! Cu atât mai neașteptat a părut succesul ardelenilor cu cât aceștia, despărțiți de Mutu, i-au avut pe bancă, în premieră, pe neexperimentații Hoban si Dican.

Care însă, Cezarului ce i se cuvine, au gândit exemplar meciul. Ideea lor de a folosi 3 mijlocași a adus superioritate numerică în fața apărării. Implicit și victoria.

De spus despre CFR că n-a aliniat în Giulești garnitura de la Hunedoara. Unde a jucat în 10 încă din minutul 11 și, pe lângă că n-a beneficiat de 5-6 titulari, a rămas pe parcurs, accidentați, și fără Mogoș și Camora. Ceea ce nu a umbrit izbânda "siderurgiștilor".

Dintre absenții de marți, sâmbătă au reintrat Matei Ilie, Abeid si Avounou. Fără improvizații, cu fiecare la locul lui, pe postul consacrat, CFR a arătat altfel. Altă față, altă forță.

Înțelegând că partida reprezintă una dintre ultimele șanse, dacă nu chiar ultima, de calificare într-o cupă europeană, clujenii au început mai serios ca de obicei. Cu motoarele ambalate la maximum.

Adesea nu foarte vizibil, Bârligea și-a trecut în cont un hattrick reușit în numai 36 de minute!, în timp ce inepuizabilul Deac, veșnic tânăr, a mai oferit 2 assist-uri. Cu care a ajuns la 11 și co-lider alături de Mitriță, 10 dintre ele datând din 2024! L-aș mai remarca și pe Avounou, congolezul alergând și recuperând cu folos.

Nu trebuie omis amănuntul că pe învingători i-au ajutat și învinșii. Le-au ridicat, cunoașteți expesia, mingea la fileu. Aioani a ieșit aiurea la golul 2, Săpunaru a pasat greșit la golul 3, marcajul a scârțâit rău și așa mai departe.

Sărbătoare stricată în Giulești
Cristi Săpunaru, dărâmat după Rapid - CFR Cluj 1-4

Fără succes în play-off, rapidiștii au prins încă o zi neagră, de aceea vreme de o repriză nu le-a ieșit nimic. Chiar nimic, zero! După pauză, și grație înlocuirilor, au mai legat ceva. Au înscris golul de onoare și au dominat, dar târziu și haotic. Dezordonat, la întâmplare.

Noul eșec i-a îndemnat pe mulți să identifice, argumentat, "criza din Giulești", să ceară demisia lui Bergodi și să îl vadă instalat antrenor pe Dan Petrescu, tocmai demis în Coreea de Sud.

Ar trebui să existe vreo 3-4 Dan Petrescu, atât e de dorit "Bursucul", a cărui plecare, vă mai amintiți?, a fost însoțită de aplauze, deoarece echipele lui nu prea mai produceau spectacol! Puncte da, show-uri nu.

Revenind la acest 1-4 cu CFR, Rapid a confirmat iar că e capabilă să bată pe oricine, inclusiv pe FCSB cu 4-0, dar și să piardă în fața oricui. "Farmecul vieții", nu-i așa? Istoria se schimbă greu ori deloc.

Înfrângerea de sâmbătă i-a stricat sărbătoarea lui Săpunaru, care împlinise vineri 40 de ani, la cât mai mulți! Măcar pentru devotament și longevitate, căpitanul Rapidului nu merita o asemenea tristă aniversare. Doar că fotbalul, tot repet asta, e pe goluri, marcate ori salvate, nu pe merite. Niciodată pe merite, pe impresii.


Comentarii (36)
Ernest20
Ernest20  •  12 Aprilie 2024, 11:30

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Laspalmas
Laspalmas  •  08 Aprilie 2024, 21:17

Dragane iti faci iluzii crezand ca isi pierde cineva timpul cu un tip marginal ca tine. Iar faptul ca ti se permit aici toate obrazniciile constituie dovada ca nu prezinti nici cel mai mic interes.

dragan
dragan  •  08 Aprilie 2024, 20:15

ioanitoaio, saptamina trecuta te-am sfatuit sa-ti schimbi vasalii! n-ai facut-o! azi, am inteles ca n-ai cu cine sa-i inlocuiesti: trist final, onorificule- ramin la parerea ca meritai altceva! noapte buna!

Vezi toate comentariile (36)
Comentează