OPINII  »  FCSB - DINAMO 6-0

SOS Dinamo!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 13 septembrie 2021 15:59 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 16:45

Scorul cu care a cedat Dinamo în derby-ul cu FCSB, cea mai severă înfrângere suferită vreodată de "câini" în campionat, nu îndeamnă la multe comentarii. Căzută pe locul 14 și aflată în insolvență, formația din Ștefan cel Mare nu pare să reziste în Liga 1. Doar Torje, abia reîntors și insuficient informat, mai crede că "Dinamo va lupta pentru play-off!". Vrabia mălai visează, nu?

Să convenim că trupa lui Bonetti a avut și ghinion duminică. În sensul în care a întâlnit un adversar decis și antrenat, în a cărui organizare s-a văzut priceperea lui Edi Iordănescu, inspirația și seriozitatea acestuia. Lăsat de patron să lucreze în liniște, fără imixtiuni din lojă, Edi arată că știe ce și cum să facă. L-au servit și noile achiziții, căci Keșeru și V. Gheorghe au convins din primul meci. S-au acomodat din mers, fiecare cu gol, ambii de nota 8.

Prin comparație, și la transferuri FCSB a ieșit pe plus. În timp ce ea a băgat mâna în buzunar și a adus fotbaliști, Dinamo a apelat la amintiri, la Torje de 3 și la C. Matei de nota 2! Când 6 dintre băieții tăi primesc 3, iar ceilalți chiar 2, nu poți emite pretenții, taci și înghiți în sec. Concret, cu Giafer, cu Amzar, cu A. Radu și cu alții ca ei va fi greu de evitat retrogradarea. 

Poate că aceștia vor crește și se vor impune, le-o doresc sincer. Momentan însă, nu-s de nivelul primului eșalon. Sunt de avarie, de umplutură.

SOS Dinamo!

Deși regulamentul pedepsește violența, dar și intenția de violență, încercarea de intimidare a adversarului, apreciez și eu că Istvan Kovacs l-a eliminat ușor pe St. Filip, faza ducând la prăbușirea definitivă a "câinilor". 

În ansamblu însă, arbitrul mai degrabă i-a ajutat pe dinamoviști, deoarece putea, ori chiar trebuia, să-i elimine și pe Sorescu, și pe Răuță pentru faulturi dure. Oricum, nu din pricina lui Kovacs a pierdut lamentabil Dinamo.

Nu mă pronunț asupra valorii lui Bonetti, din ce în ce mai contestat, dar admit că nu există vreun croitor în stare să facă frac din stambă. Și-apoi, în haosul care domnește în "Groapă", ce tehnician cu ștaif ar veni la o echipă fără lot, fără vistierie și plină de datorii?! Și pe care o țin în viață la propriu, nu doar la figurat, numai niște suporteri cu adevărat minunați?! Care chiar suferă precum câinii.

Nu vă supărați, cine să alerge spre un club a cărui șefie i-a fost încredințată unei persoane care, înainte de a se alătura lui Dinamo, a acționat întreaga carieră contra lui Dinamo?! O avea el gura mare, dar Dănuț Lupu nu greșea în privința neîncrederii în Iuliu Mureșan.

În sfârșit, dacă-i real zvonul, și pare că e, conform căruia Nicolae Badea conduce din umbră, atunci acest businessman de succes trebuie să găsească urgent soluții pentru depășirea impasului. Cum Dinamo e în criză, cu apa la gât, nu-i mai ajung vorbele. Angajamentele și promisiunile mereu amânate. Scuzați, vrăjeala ieftină.

Dinamo are nevoie de bani, de mulți bani. Firește, fanii pot contribui la buget, îl pot rotunji, completa. Dar ei nu vor reuși niciodată și niciunde să salveze de unii singuri o corabie ce riscă să se scufunde. Cum e, din păcate, cea roș-albă.


Comentarii (17)
1678029639035744
Nicolae Nedelcu  •  16 Septembrie 2021, 22:45

Chiar nu este clar ca dinamo inseamna numai falsitate si minciuna ?!

dragdim
dragdim  •  14 Septembrie 2021, 02:40

Tare aia cu “mai degrabă arbitru i-a ajutat pe dinamoviști”! Pe bune? Adică la 6-0 elimina încă 2 dinamoviști și se termina 27-0? Problema cea mai mare la Dinamo o reprezintă lipsa unui antrenor și a unui staff competent, dam vina pe copiii aia dar uitam ca pana ieri, nimeni nu se interesa de ei. N-au valoare? Cu siguranța! Dar valoarea se Creează in timp, de către oameni care știu cum sa creeze, sa învețe aceasta “valoare”. Bonetti încă nu a aflat (după 8 etape!!!!) ca poate face mai mult de 2 schimbări!!!! La 4-0 trebuia sa scoată obosiți din teren și sa bage 5 puști care lustruiesc banca și ne miram ca nu au “valoare”. Pai antrenorul nostru are valoare? Șomer timp de 5 ani!!!!! Așteptăm de la el minuni? Nu banii și nici transferurile vor ridica Dinamo, ci oameni profesioniști aduși la nivelul de copii și juniori care sa nu stea cu portbagajul deschis, un antrenor capabil la echipa mare care sa știe sa îi așeze in teren pe copiii ăștia. Unul capabil sa îi spună lui Filip ca nu are ce caute in fotbal, care sa îl trimită pe Sorescu la U15 unde va putea sa strice el toate fazele in liniște, pe Torje la atletism sa reînvețe sa alerge……Probabil ca falimentul este singura noastră salvare, cu un program adevărat de socios, cu oameni angajați in club doar pentru competentă lor, cu un stadion nou, cu un parteneriat serios între FC și CS Dinamo, cu sponsori care să fie atrași de proiect…..

1399649516810329
Popa Ionel  •  14 Septembrie 2021, 01:02

Cred că declarația lui Steliano este unica in istoria fotbalului. " Arbitrul îmi strigă sa nu faultez, eu nu faultez și luam gol. Mulțumim frumos". Oricum pe fața lui se citește inteligenta. Daca ne uitam la faza, Steliano intră la rupere. Mingea era plecată, nu e vorba de joc bărbătesc. Faptul că a ratat la mm sau fracțiuni de secundă ruperea adversarului nu înseamnă că nu merita roșu. Și cum spune articolul, Sorescu și Rauta trebuiau eliminați. Iar legat de inferioritate numerică, meciul merge mai departe. In weekend Stuttgart a egalat în 10 oameni. Și sunt sute de exemple. Când pierzi cu 6 0 sa cauti scuze externe....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close