OPINII  »  EDITORIAL

Speranța e cât unghia!

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2023 15:51 / Actualizat vineri, 17 februarie 2023 15:51

Deși a jucat în superioritate numerică din minutul 15, CFR a cedat la Roma, 0-1, în fața lui Lazio. Din păcate, omul în plus nu s-a simțit, partida fiind dominată de formația gazdă (61% posesie), învingătoare pe merit. Fără dubii. 

Cum n-a reușit să-și creeze nicio ocazie de gol, chiar niciuna!, ba a și tras pe poarta adversă doar un șut în tot meciul, CFR nu putea emite pretenții.

Nu se poate spune însă că Dan Petrescu n-a avut curaj. Dimpotrivă, parcă a îndrăznit mai mult decât de obicei. Dovadă că l-a scos la pauză pe mijlocașul Deac și l-a introdus în locul lui pe atacantul Petrila, mai tânăr, mai rapid și mai fâșneț. A schimbat ceva, dar nu destul.

Curajul le-a lipsit însă celor din teren, iar asta e de explicat, simplu, prin diferența de valoare. Una ușor de anticipat din moment ce numai unul dintre laziali, mijlocașul sârb Milinkovici-Savici, e cotat la 60 de milioane de euro, dublu în raport cu întreg lotul „Bursucului”! 

Ca atare, n-a mirat pe nimeni că a câștigat echipa mai bună.

De acord însă că, în condiții de 11 contra 10, CFR trebuia să obțină mai mult. S-a întors acasă cu puțin din pricină că, exceptându-i pe fundași și, parțial, pe Krasniqi, ceilalți au dezamăgit. În frunte cu Yeboah, Bârligea, Malele și, chiar în ziua în care a împlinit 37 de ani, Deac. Umbre, figuranți.

Nu că aceștia n-au vrut. Nu, s-au străduit și au transpirat. Dar atât au putut, atât pot. Deoarece ei, comparativ cu elevii lui Sarri, intră într-o altă categorie de fotbaliști, inferioară. 

Au o clasă în minus, măcar una, dacă nu vom recunoaște asta, vom continua să ne furăm căciula singuri. Cât vom crede, vai!, că noi suntem cei mai cei, ne vom îmbăta cu apă rece și, rupți de realitate, vom bate pasul pe loc.

Revenind la meci, e dureros că tocmai campioana României, socotită mare specialistă în materie de lovituri libere și învățată să beneficieze de pe urma lor, a primit gol la o asemenea fază! Cum să-l pierzi din marcaj pe Ciro Immobile când știai, trebuia să știi!, că el e golgheterul lui Lazio di tutti i tempi, goleadorul ei. 

Speranța e cât unghia!
Lazio Roma - CFR Cluj, prin vizorul fotoreporterului GSP Raed Krishan

În măsura în care, citez din Dan Petrescu, micile detalii despart victoria de înfrângere, atunci oricare dintre italieni putea fi scăpat din ochi, numai Immobile nu!

Să privim însă și la sfertul plin al paharului. Adică să considerăm eșecul de pe "Olimpico" onorabil. Constatând că, în general, defensiva clujeană a acoperit atent spațiile și a închis culoarele. Așa a împiedicat-o pe Lazio să ajungă în situații de gol. 

Concret, formația biancoceleste a mai ratat doar o ocazie, atunci când, în debutul întâlnirii, Scuffet a respins cu piciorul șutul lui Milinkovici-Savici. De notat și că omul în plus a apărut ca o consecință a pătrunderii lui Krasniqi, care ar fi rămas singur cu portarul dacă Patric nu l-ar fi luat cu fulgi cu tot.

În cazul în care Lazio va alinia la Cluj, ca și la Roma, o garnitură apropiată de cea folosită în Serie A, CFR va păstra o șansă de calificare mai degrabă teoretică. Întrucât, haideți să fim realiști!, Lazio e, individual și colectiv, o echipă mai tare. 

Ceea ce în fotbal atârnă greu, dar nu garantează succesul, adevăr care-i permite formației din Gruia să spere. Speranța e însă mare cât unghia, nu vă supărați!


Comentarii (32)
mzm1
mzm1  •  18 Februarie 2023, 12:22

La diferența de investiții dintre fotbalul italian și cel românesc, înfrângerea la limită cu Lazio, pe terenul acesteia, mi se pare un rezultat rezonabil. Chiar dacă CFR a avut un om în plus 75 de minute. Și mai este și jocul retur de a Cluj. Nu se stie niciodată!

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  18 Februarie 2023, 10:16
Postat de danut.petnaise pe 17 Februarie 2023, 21:24

Nea Dan s-a menajat pentru meciul din campionat.

Nu cred. Garnitura din primul 11 e cea mai buna. Atat putem in Europa. Nu trebuie sa fim suparati. Camora pierduse startul cu Immobile. Diferența de nivel de care spunea Dan Petrescu.

valentindragobete
valentindragobete  •  17 Februarie 2023, 22:22
Postat de VanBasten pe 17 Februarie 2023, 20:47

Dragobete, spaima la fetele bete, acum si teroarea lui Ovidiu.

Îți trebuie multă odihnă chiar dacă, la cat ești de prost, ești și tu convins că nu-ți folosește la nimic, valea !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează
Close