OPINII  »  GAZETA SPORTURILOR

Trist și nedumerit

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 09:05 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 09:10

Închiderea ex abrupto a Gazetei tipărite mă doare mai tare decât pe mai tinerii mei colegi. E ca o rană, ca o arsură. Normal să sufăr așa din moment ce aici am publicat în decembrie 1967, nefiind încă angajat, primul meu articol. 

Era despre juniorul Anghel Iordănescu, Antrenorul Secolului de mai târziu. Numele ziarului tocmai se schimbase, opera lui Emanuel Valeriu, din Sportul popular în Sportul, care, la rându-i, avea să se transforme după '89 în Gazeta Sporturilor.

Trist și nedumerit
Ovidiu Ioaniţoaia și-a scris de mână toate editorialele

Indiferent cum s-a chemat, el a însemnat pentru mine un serviciu și un salariu, modul de a-mi câștiga pâinea. Dar nu numai atât, ci și locul de care m-am legat profesional și sentimental pentru totdeauna, cel de care nu mă voi dezice niciodată. Cu oamenii de-acolo am plecat la drum și sper să merg cu ei până la capăt.

Recunosc că mă încearcă azi o tristețe fără margini, dar și o imensă nedumerire. Fără a contesta dreptul patronatului de a lua orice decizie, în genul lui Gigi Becali la FCSB, dacă admiteți comparația, nu pricep sub nicio formă reproșul, nu-l înțeleg, că GSP ar fi în pierdere, din care pricină s-a și închis printul. 

Conform Registrului Comerțului, Gazeta a încheiat anul 2022, ultimul cu date financiare oficiale, pe plus, cu profit de 500.000 de euro!

Și-atunci, mă întreb cum să pedepsești pe cineva pentru c-ar fi făcut ceva ce n-a făcut?!, iată ceva ce chiar mi-e greu să înțeleg. Ba chiar imposibil. 


Comentarii (59)
jean_gabin
jean_gabin  •  06 Noiembrie 2023, 14:45

Beeei danglumetu cum le stii tu pe toate ca un om mare. Spune, cand ai terminat 7 clase si unde? La seral sau la ff?

danglumetu
danglumetu  •  04 Noiembrie 2023, 13:23

in 23 decembrie '89 ziaristii de la ''sportul'' si-au rebotezat, cu de la ei putere, ziarul ''gazeta sporturilor''! care e suportul juridic al insusirii vechii denumiri, a istoriei gazetei si a calitatii de continuatori???

danglumetu
danglumetu  •  04 Noiembrie 2023, 13:16
Postat de tictictic pe 03 Noiembrie 2023, 20:19

Interesant este ca toti prostii gen vanbasteni isi imagineaza cum ar fi impachetat ei oua sau peste in hartie de ziar, desi in viata lor n-au cumparat vreodata asa ceva de la taraba (ca de citit, nici vorba!). De unde deducem ca astia n-au avut (efectiv!) niciodata la indemana material de ambalaj sa-si impacheteze ouale sau pestele... :))) Altfel, e de remarcat ca nea Ovi, spre lauda sa, isi scrie inca articolele de mana, pe coala de hartie. Ii inteleg pe deplin pasiunea; si eu scriu exclusiv cu stiloul (am, printre altele, un Mont Blanc de colectie, de prin anii '75, o raritate astazi, pe care-l folosesc zilnic de peste 45 de ani); nu utilizez mai deloc pixul. In fine, daca le-as pune un stilou in maini vanbastenilor de pe site-ul asta, ar intepa foaia de hartie si ar indoi penita... :) P.S.: Respect, Ovidiu Ioanitoaia!

nene tictictictictic......tic, conteaza CE scrii, nu CU CE scrii!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează