OPINII  »  RAPID - FARUL 1-1

Un egal norocos

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 21 octombrie 2022 22:52 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2022 22:52

Desfășurat pe un Giulești arhiplin și frenetic, derby-ul Superligii a început împotriva afișului, care anunța duelul dintre cel mai productiv atac (Farul) și cea mai solidă apărare (Rapid). Încurajate de un public furibund, gazdele s-au năpustit peste adversari de parcă ar fi vrut să-i devoreze. Să încheie repede socotelile. Asaltul s-a limitat însă la bara lui Sefer, iar iureșul vișiniu s-a potolit după un sfert de ceas.

Atât au așteptat „marinarii” lui Hagi. Aceștia au înscris la cea dintâi incursiune, un Alibec mai mobil ca oricând fructificând excepționala pasă, de maestru, servită de Grameni. Farului i-a aparținut și ultima mare ocazie a reprizei, irosită de L. Munteanu la capătul unor schimbări de direcție derutante. 

Un egal norocos

Impulsionată de Al. Ioniță, același dribleur fin, dar uneori prea atașat de minge, Rapid a avut posesie, nu și inspirație. Rezumând, o primă jumătate generoasă, cu fotbal de calitate, mult peste nivelul campionatului.

După pauză, Rapid a continuat să preseze și, logic, a restabilit egalitatea prin neobositul Săpunaru. Au urmat o ratare a lui Alibec și o bară a lui Albu, cel mai util om al giuleștenilor, apoi partida a revenit la aspectul inițial. Cu Rapid forțând din răsputeri și bombardând poarta lui Aioani, cu Farul strângând rândurile și absorbind presiunea. Contând însă din ce în ce mai puțin.

Băieții lui Mutu au mai înscris un gol, salutat cu entuziasm de public, dar anulat corect de Istvan Kovacs (arbitraj de clasă, calm) după ce s-a consultat cu colegii din camera VAR. Așa s-a încheiat, nedecis, un meci frumos, jucat de două formații care au dovedit că nu întâmplător se află în fruntea clasamentului.

Spre lauda lor, oferind o partidă de zile mari, spectaculoasă, dramatică, ambele echipe au onorat și au respectat un derby care i-a adus liderului un egal totuși norocos. Grație căruia Farul păstrează însă cele 5 puncte avans.


Comentarii (12)
gege01
gege01  •  23 Octombrie 2022, 10:41
Postat de jean_gabin pe 22 Octombrie 2022, 12:05

Asa este bimbi, iti trebuie cap de pisica pentru a judeca asa. Norocul tau e ca il posezi.

Dacă Hagi nu a făcut nimic pt fotbalul romanesc,atunci Ioanițoaia ce a făcut???Cum poate vorbi asa urat despre simbolul fotbalului romanesc???cine este acest prost gazetar!!!ce a făcut el pt fotbal,pt România???rușine ție Ioanițoaie,nu lui Gagi!!!!tu nu ști să dai o pasă și îți dai cu părerea despre fotbal??? Mă faci să rad,iar despre articolul tău,,,este de ***!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

optheo29
optheo29  •  23 Octombrie 2022, 07:06

Norocul ,,marinarilor,,care nu au nicio legătură cu denumirea asta ,a fost ca Rapidul este furat la fiecare meci . Marele ,,împărat,rege,,sau ce dracu s ar declara el ca este, nu are nici onoare și nici caracter. De Educație și scoala nici nu mai vorbesc. Eu nu m as mândri cu ceva ce nu am câștigat corect dacă as avea constiinta. Îl ajuta arbitrii la fiecare meci. Iar suporterii lor care au strigat aproape tot meciul ,,*** ,,iar nu au fost auziți de nimeni ptr a lua masurile care trebuiesc. RUSINE GICA marele mic rege

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Flocea
Flocea  •  22 Octombrie 2022, 17:42
Postat de jean_gabin pe 22 Octombrie 2022, 09:49

Farul a scapat ca prin urechile acului. Bine folosit de Dl Ioanitoaia cuvantul bombardament. Asta a fost in repriza secunda la poarta lui Aioanei portar bun dar norocos.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează