OPINII  »  EDITORIAL

„Un nimeni mincinos”

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2022 16:38 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 16:39

La finalul Comitetului Executiv de miercuri, președintele FRF a catadicsit să iasă în public și să încerce să explice cum de-a ajuns fotbalul nostru atât de jos. În sensul în care, pierzând alte 6 locuri, a căzut pe 54 în ierarhia FIFA. Foarte aproape de minimul său istoric, 57, ce datează din 2012.

Evident că șefii nu se înghesuie la cuvânt când nu-i de bine. De laudă. De aceea Răzvan Burleanu a și tăcut mâlc după seria neagră din Liga Națiunilor, care a culminat cu rușinosul 0-3 de la București cu Muntenegru. 

Miercuri însă, pe lângă un val de banalități, RB a recunoscut că e dezamăgit, că avea așteptări mult mai mari. A rostit și o frază cu adevărat memorabilă, anume că „Nu v-aș dori să fiți în locul meu!”.

Pare-se că, în sfârșit, Burleanu începe să înțeleagă că fotbalul s-a prăbușit sub înțeleapta și competenta lui cârmuire. O altă dovadă fiind aceea că, avându-l pe el în frunte, s-au ratat 10 calificări din 14! Europene și mondiale.

„Un nimeni mincinos”
Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu, șefii FRF, pe stadionul Giulești, la România - Muntenegru 0-3, foto: Imago

Dar despre toate astea, ca și despre faptul că actualul președinte a fost parașutat (de cine și în ce scop?!) într-un fenomen de care a rămas străin, am scris și rescris aici. Sincer, am obosit și eu să mă tot repet. Cum e posibil să vă fi plictisit și dumneavoastră, conștienți că, stăpân peste un sistem clientelar eficient, RB nu va putea fi urnit ușor din jilțul său.

Tocmai de aceea, că să nu mai pun aceeași și aceeași placă, am decis ca azi să-i las să se exprime pe unii dintre suporterii care au comentat pe GSP.RO ultimul discurs prezidențial. Respectând ad litteram ortografia mesajelor, precizez că niciunul dintre acestea, niciunul, nici măcar unul!, nu i-a fost favorabil șefului FRF. Citiți-le și convingeți-vă!

Așadar, 

Păi, dacă e greu, demisia și valea Burlane, aceste rezultate dezastruoase sunt suma acțiunilor tale și ale echipei pe care o conduci.
- (Mirstelistu);

Un nimeni mincinos acest bramburit. Face analiza dezastrului creat de el și, culmea, el e nevinovat.
-  (Maselutza);

Imaginea eșecului în fotbalul românesc.
-  (rotwailer);

Cât tupeu are omul ăsta.
-  (sorin10);

E greșit când se spune că toți bărbații se pricep la fotbal. Burleanu nu se pricepe.
- (Jambo Bwana);

Este exact ce ne-a lipsit pentru a ne duce dracului cu fotbalul. Echipa masculină a României a murit. În curând nu va mai fi nimeni curios să transmită meciurile ei.
-  (tartarindintarascon);

Burleanu risipește banii fotbalului românesc.
-  (ionescugeorge77)

etc etc.

Nu mai insist, mă opresc. Poate că, descoperind cât de tare îl simpatizează publicul larg, Burleanu va înțelege de ce nimeni n-ar vrea să-i ia locul. În ciuda salariului și a unor diurne faraonice.


Comentarii (46)
birdibel
birdibel  •  04 Iulie 2022, 22:09

Dl. Maselutza l-a caracterizat perfect pe Burleanu: un nimeni mincinos. Un alt adjectiv nu poate lipsi: nepriceput. Un mincinos nepriceput se numește impostor. Impostorul e inconjurat însă de o garda pretoriană care e obligată să-l apere de bobarnacele administrate de Ioanitoaia sau oricare alt ziarist.

gigi44
gigi44  •  03 Iulie 2022, 13:44

Cu burleanu, fără burleanu, cu altul, tot aici ajungeam. cum bine a scris cineva...dar nu pot sa nu observ obsesia lui nea Ovi cu banii cu cat castiga omul "Burleanu va înțelege de ce nimeni n-ar vrea să-i ia locul. În ciuda salariului și a unor diurne faraonice."...bre..matale cat castigi? net si brut? diurna ai?...faza cu banii e obsesiva la matale si disgratioasa

Analiza
Analiza  •  02 Iulie 2022, 20:30
Postat de cosmo pe 02 Iulie 2022, 16:11

Cu burleanu, fără burleanu, cu altul, tot aici ajungeam. Baiul e mai profund și mai vechi decât persoana lui burleanu. Ii știm pe prietenii lui Ovidiu, sunt la fel de varza ca burleanu, doar ca nu sunt luați în șuturi la fel.

Mai bine fără președinte (al federației romane de fotbal) decât cu dl Burleanu!

Vezi toate comentariile (46)
Comentează
Close