OPINII  »  EDITORIAL

Un refuz deghizat

Articol de - Publicat duminica, 01 mai 2022 15:54 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 15:54

N-a surprins faptul că solicitarea lui Gigi Becali de a disputa eventualul meci decisiv cu CFR Cluj în Ghencea a primit răspuns chiar din partea ministrului apărării. 

Era de așteptat să se întâmple așa, din moment ce stadionul Steaua, inaugurat în iulie 2021 după ce a costat circa 100 de milioane de euro, bani publici, banii contribuabililor, e dat în organizarea MApN. În gestiunea acestuia. Iar ministrul reprezintă, firește, cea mai autorizată voce să se pronunțe în numele MApN.

E lăudabil că profesorul universitar de sociologie Vasile Dîncu, actualul ministru, n-a evitat discuția și a dorit să lămurească lucrurile. Cu tot respectul însă, nu le-a lămurit, ci mai degrabă le-a băgat și mai tare în ceață prin aceea că a oferit un punct de vedere confuz. Vag, încurcat. 

Din care s-a dedus, mai puțin înțeles, că FCSB poate juca în Ghencea, dar nu se știe dacă și când, în ce condiții! Că are acest drept, oricine îl are în democrație, însă e posibil să nu se folosească de el! Practic, un refuz deghizat, ambalat într-o exprimare prolixă.

Acum, să convenim că nici postura ministrului nu-i foarte comodă. Indiferent de ce gândește, e obligat să apere interesele Armatei, deci și pe cele ale CSA Steaua. Care a respins din start și irevocabil accesul FCSB pe noua arenă din bulevardul Ghencea, ba și fără să recurgă la prea multe explicații.

În plus, în calitate de clujean, Vasile Dîncu trebuie să fie cu atât mai atent la formulări, mai circumspect, cu cât riscă oricând să fie suspectat, chiar și fără motiv, că urmărește s-o avantajeze pe CFR. Probabil că de-asta a și ales s-o scalde. Să nu fie foarte clar, să lase loc la interpretări.

Un refuz deghizat
Stadionul Steaua

Sugerând că FCSB n-are ce căuta în Ghencea, șeful MApN a invocat ca argument solid opoziția fanilor CSA. Care nici nu vor să audă despre așa ceva. Recent, i-am văzut pe aceștia, o mie, o mie și ceva, la Chiajna și m-au impresionat prin atitudine. Deși favoriții lor au izbutit să egaleze abia în prelungiri, s-au comportat frumos, civilizat. 

Au scandat, au cântat, au fluturat steaguri, n-au ieșit nici măcar o dată în decor. Personal, mă îndoiesc că ei, majoritatea tineri, n-ar putea fi convinși că nu-s proprietari peste ceva ce nu le aparține.

În fond, dacă s-a putut la Craiova, unde echipa lui Rotaru și cea a lui Mititelu au ajuns să joace pe același stadion, deși suporterii celor două nu-s adversari, ci de-a dreptul vrăjmași, de ce nu s-ar putea găsi o soluție și la București?

Evident că opinia ministrului nu i-a picat bine lui Gigi Becali, care s-a simțit dus cu zăhărelul. Plimbat. Ca atare, latifundiarul n-a pierdut prilejul unui alt derapaj verbal, ripostând nervos că „Eu îl admiram pe Dîncu, dar am văzut că vorbește și el perversități”.

Părerea mea, oare numai a mea?, e că Becali greșește apelând la asemenea cuvinte. În chestiunea în sine însă, dincolo de exprimare, chiar are dreptate. 


Comentarii (44)
forumer.47
forumer.47  •  03 Mai 2022, 00:41
Postat de anticenzuralasport pe 02 Mai 2022, 11:20

Prost informat esti tu...Becali investise in stadion milioane de euro...Desi Becali a fost fortat sa plece in 2011 nu i s a dat un banut inapoi pentru investitiile in stadion desi CSA inchiriase stadionul si la terti...Deci folosise investitiile lui Becali si a facut banuti ...Ca doar nu exista stadion fara nocturna si fara loje,turnicheti....Cand CNI a demolat stadionul CSA a dat nocturna ,lojele...lui Becali....Este cam ce a facut si Nicusoar Dan...Becali a investit in gazon pentru a redeveni functional iar primaria dupa ce din cauza ei se deteriorase gazonul nu a mai recunoscut banii primiti....Un control al statului trebuia sa vada ca Ghencea din 2011 s a degradat ....Ce sa mai spun de bani primiti pentru inchiriere....Deci spor la radio Erevan !!!

Ai ratat subiectul, gigistule! Comentariul la care ai replicat initial era centrat pe ideea ca un fost chirias RAU-PLATNIC nu mai are ce cauta in Ghencea! Iar investitiile in stadionul STEAUA facute de Jijel erau OBLIGATORII conform contractului de inchiriere! Nicaieri, insa, nu scria ca ar trebui sa primeasca banii investiti conform contractului in stadion. P.S. erau bani investiti ca sa poata face el de 10 ori mai multi, sa joace in UCL (conditii obligatorii pt a putea juca acolo in grupe), nu de dragul de a infrumuseta stadionul si a face experienta platitorului de bilet mai placuta. P.P.S. a fost data afara prin 2011-2012 pt ca nu isi platise chiria de aproape un an de zile! Exact ce ziceam, fost chirias RAU-PLATNIC, deci nu mai are ce cauta in Ghencea nici el, nici clona sa infiintata in 2003. Stai jos, 4, nimic nu sti!

142725131659230
Paul Coasa  •  03 Mai 2022, 00:14

Daca orasul Nasaud este situat in judetul Cluj,atunci si idiotul de Dancu e clujean!!Altfel,nu prea cred!!!Sa ma iertati pentru termenul ***..Trebuia sa-l scriu cu majuscule!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

orlick
orlick  •  02 Mai 2022, 14:56
Postat de birdibel pe 01 Mai 2022, 22:17

Infractori, de-o parte si de alta. Iar oierul înscăunat latifundiar nu intelege ca dacă joaca in Ghencea va juca de fapt in deplasare. Vor venii steliștii cu mic cu mare si-i vor huidui pe Tanase, Popescu si Olaru mai Dubai de cât ai făcut-o - RUȘINOS! - la meciul echipei naționale.

Stelistii țin cu FCSB. Fanii echipei cazarmei nu reușesc să umple o peluză nici dacă vin cu părinții și cu fanii (boxele) CFR.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează