OPINII  »  EDITORIAL

Vânzătorul de gogoși

Articol de - Publicat duminica, 13 noiembrie 2022 16:22 / Actualizat duminica, 13 noiembrie 2022 16:49

Pe 1 noiembrie, în finalul editorialului intitulat „Vassaras, te ascultăm!”, îl invitam pe președintele CCA să se pronunțe public asupra „arbitrajului catastrofal” din meciul Rapid-CFR, 2-1. La capătul căruia „centralul” piteștean Cătălin Popa a fost notat de GSP cu 3.

Starostele grec al arbitrilor români a acceptat să comenteze unele faze controversate din partida respectivă, dar a făcut-o în stilul său. În loc să organizeze o conferință de presă și să permită schimbul de păreri, Vassaras a apărut pe FRF TV, canalul federal de televiziune. Pe care firește că n-a putut fi contrazis. 

Ca atare, mult doritul dialog s-a transformat în monolog, trebuind ca iubitorii fotbalului să se declare mulțumiți. Și jumătățile de măsură, ori chiar sferturile, sunt mai bune decât nimic, nu?

Din păcate, dacă într-adevăr și-a propus să lămurească fazele fierbinți din întâlnirea menționată, Vassaras nu și-a atins scopul. Ba chiar ne-a băgat în ceață și mai tare deoarece, citez din internautul 1010 Reloaded, „A ascuns mizeriile trepădușilor săi și ne-a spus să vedem altceva decât am văzut cu propriii noștri ochi”.

Hotărât să-l apere pe Cătălin Popa, ca și pe colegii acestuia, în ideea că o cloșcă își protejează întotdeauna puii, Vassaras a analizat primul penalty primit de Rapid cum i-a convenit. 

A omis că, înaintea tamponării lui Luckassen de către Scuffet, rapidistul comisese fault asupra lui Yuri, brazilianul care, accidentat din acel duel, va fi silit să părăsească terenul.

Abil, grecul a explicat că „orice contact ușor nu are impact asupra fundașului care respinge mingea”. Doar că, amnezic, nu și-a mai amintit cine pe cine a împins! Luckassen l-a scos pe Yuri de pe traiectoria balonului, din care pricină, brazilianul fiind mutat de pe direcția ieșirii lui Scuffet, portarul a intrat în Luckassen și l-a busculat. 

Fault clar, numai că precedat de cel comis în atac de vârful giuleștean. E ceea ce au sesizat toți experții în materie de arbitraj, în frunte cu Crăciunescu, mai puțin Vassaras, care i-a dat dreptate lui Popa.

Vânzătorul de gogoși
arbitrul Cătălin Popa a comis erori uriașe la meciul Rapid - CFR Cluj, scor 2-1. FOTO: Cristi Preda

Oricât s-a străduit mai-marele CCA să ne ia de fraieri și să ne vândă gogoși, sperând, probabil, că le vom și înghiți, până și el a fost nevoit să admită că Popa a greșit, „Judecată incorectă”, când a acordat al doilea penalty pentru Rapid. 

Din care trupa lui Mutu a și câștigat meciul. În faza incriminată, după o ținere reciprocă între Burcă și Dugandzici, croatul a simulat grosolan și l-a păcălit pe arbitru! Unul prea sigur pe el, gata să jure, eronat, că a stăpânit duelul dintre cei doi.

Dacă Popa a părut de rea-credință și în clipa în care a fluierat sfârșitul meciului când CFR urma să execute un corner, deși din 6 minute de prelungire anunțate se jucaseră efectiv doar 4, la fel s-a prezentat și șeful său, Kyros Vassaras. 

Care și-a asumat rolul de avocat al unor cauze pierdute și s-a umplut de ridicol. Vorba altui internaut, a lui Clubman, „Ca să negi evidența, îți trebuie o imensă doză de nesimțire”. Vassaras și CCA s-au specializat în domeniu. Sunt niște campioni.


Comentarii (31)
Flocea
Flocea  •  14 Noiembrie 2022, 20:21
Postat de jean_gabin pe 14 Noiembrie 2022, 19:40

Noroc cu cei citati ca altfel Dl Ioanitoaia il lauda in mod exagerat pe Vassaras. Chiar il ridica in slavi. Fiecare intelege ce vrea si ce poate iar romanq e fruntas in productie.

Din pacate fiecare dintre noi te-a citit, cu mult timp in urma. Din pacate faci parte din istoria dictatorului roman, esti contemporan cu dictatorul Ceausescu. Esti mai rau ca orice infractor.

jean_gabin
jean_gabin  •  14 Noiembrie 2022, 19:40

Noroc cu cei citati ca altfel Dl Ioanitoaia il lauda in mod exagerat pe Vassaras. Chiar il ridica in slavi. Fiecare intelege ce vrea si ce poate iar romanq e fruntas in productie.

romanq
romanq  •  14 Noiembrie 2022, 18:45

Un articol scris pe baza unor citate din ” internautul 1010 Reloaded” și din internautul ”Clubman” . Sesizează cineva ridicolul ? În care autorul citează niște anonimi pentru a nu-și asuma el nicio răspundere ? Cum s-ar zice - vedeți, nu eu am zis că Vassaras e așa și pe dincolo, ci ” internautul 1010 Reloaded” ? De râsul ....

Vezi toate comentariile (31)
Comentează