OPINII  »  EDITORIAL

Victoria lui Neagoe

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2023 14:50 / Actualizat duminica, 12 februarie 2023 21:36

Cum însuși Dan Petrescu, obișnuit să caute noduri în papură, a recunoscut superioritatea Universității, „echipa mai bună”, nu mai insist asupra acestui aspect. Craiova a învins pe merit, iar asta s-a datorat, părerea mea, mai ales curajului lui Eugen Neagoe, cu siguranță susținut în demersul său de Mihai Rotaru. 

Declanșată de concedierea lui Arlauskis și completată (deocamdată) de scoaterea din lot a lui Găman, Mitrea și Papp, oare definitivă?, „perestroika” din Bănie a început promițător.

Iată că s-au temut degeaba cei ce și-au închipuit că, titularizându-i pe anonimii Ndong și Zajkov, ba și pe portarul L. Popescu, aflat la a doua prezență în actualul sezon de L1!, Neagoe și-ar fi tăiat singur craca de sub picioare. Nici vorbă! Chiar dacă respectivii n-au sedus, ei nici n-au dezamăgit. S-au descurcat.

Victoria lui Neagoe
Eugen Neagoe (55 de ani)

Pe lângă curaj, antrenorul alb-albaștrilor a dovedit și inspirație. Mișcarea efectuată de el în minutul 60, când i-a introdus pe Al. Crețu și Nistor, a înclinat hotărâtor balanța partidei. Universitatea a trecut la catedră și a rămas acolo până la final.

După o oră de joc echilibrat, a ieșit în evidență Andrei Ivan, autorul ambelor goluri și, firește, MVP-ul întâlnirii. Întrucât el a înscris de fiecare dată și cu ajutorul adversarilor, care au deviat baloanele în proprie poartă, se poate spune că Ivan a avut și noroc. Dar nimeni nu-i în măsură, chiar nu e, să pună sub semnul întrebării măiestria golgheterului oltean.

Deschiderea scorului s-a produs după ce arbitrul a sancționat tacklingul lui Manea asupra aceluiași Ivan. Într-adevăr, clujeanul a lovit mai întâi mingea, din care motiv a și protestat. Imediat după aceea, a șters și gheata craioveanului, determinându-l pe Marcel Bârsan să fluiere fault. Corect. Nu se impunea, aici a greșit „centralul”, și acordarea cartonașului galben. O măsură excesivă.

La al doilea eșec consecutiv, CFR a continuat alunecarea pe tobogan. Din pricină că resimte lipsa unui coordonator, unde-i numărul 10?!, dar și a unui vârf eficient, poziție pe care Bârligea (cel mai periculos sâmbătă) și Yeboah mai trebuie să crească, să se maturizeze, CFR a încetat să mai fie principala candidată la titlu.

Cu un Deac sub nivelul din stagiunile precedente, într-un fel de înțeles căci el împlinește în această săptămână, pe 16, 37 de ani, formația din Gruia câștigă din ce în ce mai rar bătăliile din zona centrală. 

Observând că nici loviturile libere nu mai aduc golurile de altădată, unul singur la 11 cornere obținute în 2023, iar acela, cu Voluntari, fiind autogol!, CFR a devenit un simplu outsider, nu mai mult. Ca și Farul, FCSB, Rapid și, desigur, Universitatea.

Deși surprinzător, nici fanii clujeni și nici măcar Dan Petrescu nu par foarte îngrijorați.

Nu-s în apele lor, dar nici în alertă. În derută și mai puțin. Asta și pentru că-și reamintesc că echipa lor a început cu stângul și anul calendaristic 2022, la jumătatea căruia au cucerit din nou titlul. Atunci a strâns doar 4 puncte din primele 4 meciuri, toate terminate la egalitate. Acum, aviz celor interesați, a adunat 6.


Comentarii (16)
jean_gabin
jean_gabin  •  13 Februarie 2023, 14:28

Daca acest articol este un bilet de favoare pentru CFR Cluj atunci eu sunt papa sau Napoleon.

itu52
itu52  •  12 Februarie 2023, 20:03

Am văzut meciul, am citit cronica(aproape fidelă) și pentru că suntem la GSP să facem ceva completări. Musai, este din tenisul feminin și ne interesează. Ne interesează pentru că știrea nu mai încape de atâtea fete la care „s-a văzut tot ...”. Tot, mai puțin performanța sportivă. Nu mai contează drama turco-siriană, o realitate crudă în oceanul de făcături, această Osândă a Pământului care atrage atenția asupra instabilului existențial . Nu înțeleg de ce nu dați drumul la comentarii pe temele cu văzutul. În fine, Gabriela Ruse mai face un pas în calificările de la Doha, o învinge pe Teichmann J., cea care ieri a eliminat-o pe Cîrstea. Succes Gabriela!

birdibel
birdibel  •  12 Februarie 2023, 19:45

Căderea Clujului face finalul sezonului mai interesant decât in ultimii ani. Din păcate nu face si fotbalul romanesc mai bun.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează