OPINII  »  EDITORIAL

Victorie de serviciu

Articol de - Publicat duminica, 26 martie 2023 15:26 / Actualizat duminica, 26 martie 2023 15:45

Deoarece Andorra e nimeni pe lume în fotbal, o echipă arțăgoasă, dar lipsită de talent, nu m-aș grăbi cu concluziile după izbânda de sâmbătă. Băieții noștri au învins clar pentru că i-au obligat niște adversari care n-au amenințat niciodată serios poarta lui I. Radu. Chiar niciodată.

În ciuda unui succes ce n-a stat o clipă sub semnul întrebării, nu suntem pe deplin mulțumiți și mulți strâmbăm din nas. Le reproșăm „tricolorilor”, mai ales asta, că n-au mai înscris în ultima jumătate de oră, interval în care andorrezii au jucat în 10 după eliminarea cam ușoară a lui Rebes. Nu-i în regulă să ai un om în plus și să nu fructifici asemenea avantaj!

Sigur, acest dolce far niente e de criticat. Adică de spus și de reclamat că așteptam mai mult de la Stanciu et Comp., a căror evoluție a lăsat adesea de dorit. N-a convins, iar entuziasmat nici atât.

Dar nu trebuie omis nici faptul că, mai montați decât altădată, elevii lui Iordănescu jr. au vrut și s-au implicat. Chiar dacă jocul unora a șchiopătat, inclusiv al căpitanului Stanciu, prezent peste tot și nicăieri, niciunul n-a ars gazul. N-a tras la umbră. 

Să notăm schimbarea de atitudine și să sperăm că-i numai un început. Că se va continua pe acest drum.

Victorie de serviciu
România n-a impresionat în Andorra FOTO: Cristi Preda (Andorra)

Personal, aș deschide lista remarcaților cu autorii golurilor, cei doi Denis, Alibec și Man, lângă care l-aș așeza pe Moruțan, cel mai inventiv dintre toți. Mai creativ. Mi-au mai plăcut Burcă și, uneori, R. Marin, după cum consider că Sorescu n-are ce căuta pe stânga și că Rațiu e sub Cr. Manea. 

În general, fundașii laterali n-au urcat suficient. Drăgușin ar mai trebui văzut, nu m-aș hazarda în superlative. În stilul obișnuit, Olaru s-a zbătut și a transpirat, dar fără mari realizări.

Ca unii care ne-am propus 6 puncte din "dubla" Andorra-Belarus, logic ar fi să atingem ținta. În sensul în care, zdrobită de Elveția cu 5-0 la Novi Sad, Belarus pare o Andorra mai puțin bătăioasă. Aparținând unei clase superioare, Elveția s-a desprins fluierând la 3-0 în nici jumătate de ceas, apoi n-a mai insistat.

Din ce în ce mai des se aude dinspre Nyon că naționala Belarusului va fi suspendată din preliminariile Euro 2024, decizie cu atât mai justificată cu cât, mai nou, Rusia a anunțat oficial că va muta în apropiere de Minsk arme nucleare strategice.

În consecință, Congresul UEFA din 4 aprilie ar urma să voteze excluderea Belarusului din cursa pentru CE. Totuși, ciudată abordare, nu? Deoarece alianța Rusia-Belarus e mai veche, unii o numesc cârdășie, pare de neînțeles cum de UEFA o lasă pe Belarus să joace două partide, cea socotită acasă în Serbia și fără spectatori, ca să se gândească s-o dea afară după?!

Mai departe însă, în etapele viitoare, crește riscul ca treburile să se încurce, iar Edi Iordănescu să se agite și mai tare. În ideea că atât Israelul, cât și Kosovo, egale sâmbătă la Tel Aviv, 1-1, au arătat bine. Chiar au impresionat, gazdele dominând copios prima repriză și ospeții ratând în prelungiri, prin Rashica, o ocazie uluitoare.

Nu cobesc, Doamne-ferește!, dar dacă România, Israel și Kosovo ar repeta prestațiile de sâmbătă, ar exista puține șanse ca „tricolorii” să câștige vreo partidă. Să ne păstrăm însă luciditatea și să calculăm că, nu-i așa?, fiecare meci e alt meci.


Comentarii (33)
Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  28 Martie 2023, 14:20
Postat de opinez pe 26 Martie 2023, 19:53

Si a lu’ ala trasnet de la Farul. Care e peste Oct. Popescu. Face 30 de milioane. Pe onoarea mea.

Daca spui de Mazilu, eu certific ca va ajunge mare fotbalist. Mai mare decat Alibec sau altii ce s-au dat vedete. Ideea e sa plece cat mai repede afara si sa prinda o echipa din Belgia, Olanda, aceia vand bine.

Chris.Dumitrescu
Chris.Dumitrescu  •  28 Martie 2023, 14:18
Postat de anticenzuralasport pe 27 Martie 2023, 10:46

Macar s a străduit să vorbească despre fotbal...GSP o cotește tot mai des spre orice altceva ,viețile amoroase a foștilor fotbaliști devin cică de interes...Recent Ilie Dumitrescu,astăzi Stelea...+++ Andorezi au părut de câteva ori periculoși...O data datorita pasei la adversar a lui Radu in care s a șutat la poarta noastră ...o data un andorez a ridiculizat că recent Markovici...de multe ori la centrări simple în careul nostru mingea era bramburita pe acolo...Bine că am jucat cu Andora ...

Care e doleanța ta? Despre ce ai vrea sa se vorbeasca? Uite da-mi niste titluri ce ar trebui sa cuprinda editia de maine.

conicor2008
conicor2008  •  27 Martie 2023, 19:27
Postat de opinez pe 26 Martie 2023, 19:53

Si a lu’ ala trasnet de la Farul. Care e peste Oct. Popescu. Face 30 de milioane. Pe onoarea mea.

Mah, voi astia doi, stiti bancul cu 2 mai ? 2 mai prosti ca voi n-am vazut! Aveti o problema cu jucatorii Stelei din Liga 1, ca si cum ceilalti au jucat precum Beckham sau Cruyff in vremurile si cand traia! Nimic despre balbele Burca-ului din aparare? Nimic despre realizarile "calcaiate" ale Ali-becului? La echipa nationala si la Steaua din liga 1 sunt doi "neinspirati": Edy si JJ! Nu ar trebui sa mai aduca/lase nici un jucator la nationala, macar intr-o campanie de calificari! Toti ar trebui declarati accidentati, sa vedem cu cine si mai ales cum/ce ar juca "ailalti"! Cu Petrila si Camora-n frunte vom avea victorii multe! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează