OPINII  »  EDITORIAL

Vinovat fără vină

Articol de - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 15:54 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 16:22

În majoritatea cazurilor, sunt de acord cu Ilie Dumitrescu. Nu și de data asta, când rezultatul de egalitate dintre FCU Craiova 1948 și Sepsi Sf. Gheorghe, 1-1, i s-a părut echitabil. Mie, nu. Eu merg pe mâna lui Cristiano Bergodi cum că "Am pierdut două puncte. Au marcat la singura lor ocazie". Și eu cred că Sepsi a fost mai aproape de victorie.

Ambele formații au oferit un joc cursiv și energic. Plăcut, peste locurile ocupate în clasament, 12 și, respectiv, 13, ultimul de baraj. Ele au aliniat însă, bilă neagră, numeroși străini, FCU 8 (6 titulari), Sepsi 9 (5), de unde observația că niciuna nu prea ajută fotbalul românesc. De altfel, e notorie preferința lui Mititelu sr. pentru jucătorii străini. Pasămite, autohtonii ar fi neserioși. La o adică, ar ceda mai ușor, chiar ar trăda.

Surprinzător, la meciul cu Sepsi a asistat și Adrian Mititelu jr., recent interzis pentru un an să intre pe vreun stadion. Rămas la comandă, fiul patronului închis în Penitenciarul Pelendava a folosit un subterfugiu, invocând că încă n-a primit hârtia de suspendare. 

Nici n-ar fi trebuit s-o primească, n-ar trebui, cât timp Jandarmeria n-a descoperit făptașul. Cât nu l-a identificat pe cel care a aruncat o sticlă în teren pe parcursul partidei Rapid-FCU, disputată la Mioveni pe 1 noiembrie.

Cert e însă că nu Mititelu jr. a aruncat-o. Adevărat că, bravând, erijându-se în lider, acesta și-a asumat incidentul, deși nici măcar nu s-a aflat în zona din care a zburat sticla! Cum nu s-au aflat nici jandarmii, nici observatorul federal, apăruți și ei mai târziu, după izbucnirea scandalului.

Cu toate că Adrian jr. n-a declarat și n-a dat scris că el ar fi autorul gestului huliganic, dornică să găsească un vinovat, Jandarmeria s-a grăbit să-l suspende! În opinia mea, și nu numai, în mod abuziv, fără temei legal. Probabil ca exemplu. Dar greșit, deoarece în materie de justiție nu există exemple. 

Vinovat fără vină
Adrian Mititelu jr, în timpul scandalului de la meciul cu Rapid Foto: Captură TV

Fiecare plătește pentru ce și cât a comis, atât. În ideea că un eventual proces ar dura luni întregi, probabil că AM nu se va adresa instanței. I-ar expira suspendarea înainte de pronunțarea unei decizii definitive!

Altfel, nu-i în regulă ce se petrece la și cu Craiova 1948. Unde Mititelu sr. l-a concediat pe Flavius Stoican după doar 28 de zile de la instalare, pe motiv că nu i s-au respectat indicațiile! Portarul R. Popa n-a ascuns că "Luni și marți ne-am antrenat cu Mister Stoican, iar miercuri am citit în presă că a fost schimbat!".

Pe bancă a fost readus Eugen Trică, el însuși mazilit de Mititelu sr. în două rânduri, deși promovase echipa din L3 în L2 și din L2 în L1! Mititelu jr. a mărturisit că "lui Trică i s-a făcut o nedreptate (n.a. nu două?!) și a venit vremea să reparăm greșeala". Vorbim despre același tehnician, alintat Jose, ce promisese că în veci nu se mai întoarce la FCU!

Nesuportând să fie contrazis, cerând supunere oarbă, Mititelu sr. calcă apăsat pe urmele lui Gigi Becali. Ba îl și întrece uneori. De admirat că o ține pe Craiova 1948 din banii familiei, discutăm despre costuri uriașe, Mititelu nu-i de înțeles, sub nicio formă, de ce se manifestă așa. Nechibzuit, fără măsură, chiar fără logică. Adesea contra propriilor interese.

Ca și Becali mai demult, patronul lui FCU 1948 dărâmă cu o mână ce construiește cu cealaltă. Mai nou, parcă încearcă să dărâme cu amândouă. Și, iată, crește riscul să reușească!


Comentarii (17)
pamparam21
pamparam21  •  09 Noiembrie 2021, 09:21

De ce e atât de cert că nu juniorul a aruncat sticla ? Aveți vreo filmare care sa îl urmărească pe tot parcursul partidei să vedeți ce a făcut ? NU, NU AVETI ! Convingerea dumneavoastră vine după declarațiile inculpatului, nu ? Pai daca e așa, probabil jandarmeria l-a învinovățit din declarațiile martorilor prezenți la meci. Sunteți formator de opinie domnule Ioanitoaia, iar opiniile d-voastră sunt tot timpul pro familie, e ceva suspect ...

tzintaru
tzintaru  •  08 Noiembrie 2021, 11:59

Și pe cine mira abuzurile făcute împotriva familiei Mititelu și a Universității Craiova? Când spuneți de Mititelu că preferă jucătorii străini,sa nu uitați un lucru:câți jucători români tineri a promovat Mititelu,cel puțin echipa de tineret a României era jumătate de la el.Si cu ce folos.....in momentul când au devenit certitudinii,au avut alții grija sa profite !

addytzu
addytzu  •  08 Noiembrie 2021, 00:02

Pe Corleone cand il baga la închisoare că a furat patru milioane de la Ligă?O grămadă de bani nemunciți pe care acest impostor și-i i-a băgat ilegal în buzunar.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează