OPINII  »  EDITORIAL

Vinovatul numărul 1

Articol de - Publicat vineri, 11 februarie 2022 14:36 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 14:52

Învingătoare cu 6-1 în Ștefan cel Mare, Universitatea Craiova a bătut-o pe Dinamo, dar a și umilit-o. I-a administrat cea mai drastică înfrângere pe teren propriu în 74 de ani de istorie admirată de unii și contestată de alții, nu puțini. Care înseamnă însă, de netăgăduit, 18 titluri de campioană și 13 Cupe ale României.

Veți fi de acord cu mine că există în fotbal echipe bune și echipe proaste. Din păcate, Dinamo de joi seara nu s-a încadrat în aceste categorii. Deoarece ea n-a arătat nicio clipă ca o echipă, ci ca o adunătură de băieți deranjați de la alte treburi. Astfel se și explică de ce 10 dintre cei 16 „câini” au primit nota 2, iar portarul Chesneau chiar 1!

Personal, nu-l consider pe Stoican țap ispășitor pentru ce se întâmplă în „Groapă”. Putea face mai mult, dar nu-i el, opinia mea, principalul vinovat. I-aș reproșa însă, chiar apăsat, că nu l-a schimbat pe Chesneau, care a gafat ca un începător la golurile 1 și 3. 

Mai grav, a lăsat impresia că l-a silit cineva să intre în poartă, că l-a condamnat să tot scoată mingea din plasă! Să fi uitat Stoican, altminteri obligat să lucreze cu materialul clientului, că Figueiredo se află pe banca de rezerve?!

Greu de precizat cine-i responsabil pentru prăbușirea unui Dinamo ajuns atât de jos. Sufocat și jalnic, la 12 puncte distanță de baraj și la 15 de salvarea directă. Neîndoios că s-au comis multe și impardonabile erori în „Groapă”. Pe gazon și, poate mai numeroase, în birouri.

Vinovatul numărul 1
luliu Mureșan alături de Florin Răducioiu (foto: Cristi Preda/GSP)

Cea mai mare a constat însă, mă asociez unei păreri mai largi, în îndepărtarea lui Rednic după numai 11 meciuri. Într-adevăr, învinsă de 7 ori, echipa nu mergea. Rămânea însă șansa, oare mă înșel?, ca ea să-și revină și să se ridice. Atât că administratorul special, dr. Iuliu Mureșan, practic, directorul executiv al clubului, și-a umflat mușchii și, în ciuda opoziției majorității suporterilor cotizanți, l-a demis pe „Puriu” în Ajunul Crăciunului!

Trântindu-i ușa în nas lui Rednic, totuși ultimul tehnician cu care Dinamo a cucerit titlul, în 2007, Mureșan a demonstrat că n-are încredere nici în acesta și nici în jucătorii aduși ori propuși de el. Surprinzător însă, doctorul însuși a continuat să achiziționeze fotbaliști pe bandă rulantă, 12 de la 1 ianuarie încoace, care vor dezamăgi toți. Fără excepție. După chipul și asemănarea lui Chesneau, altminteri un tip simpatic, al treilea portar al Concordiei Chiajna din liga secundă!

Evident, declinul lui Dinamo nu-i „opera” unui singur om. Fie el nepriceput, ghinionist ori ambele. Apreciez însă că vinovatul numărul 1, cel mai vulnerabil, merită socotit Iuliu Mureșan. Acesta a făcut numai alegeri neinspirate. Greșite. Anapoda. De aceea el și trebuie să plece primul. 

Veți zice că nu, că el (sau și el) l-a convins pe Răducioiu să accepte funcția de team-manager. Probabil, dar cu efect zero pentru redresarea echipei. O operațiune de imagine și atât. Un fel de, îmi cer scuze, injecție la un picior de lemn.

Când e nevoie de o analiză mai amplă pentru a explica picajul lui Dinamo, tot trebuie să te întrebi, fie și în treacăt, dacă-i normal să pui șef în Ștefan cel Mare pe unul care o viață întreagă a lucrat, fiind președinte la CFR Cluj, împotriva lui Dinamo?! E logic să pui, admiteți exagerarea, lupul paznic la oi?!


Comentarii (25)
112651963934596
Neagu Mihai  •  12 Februarie 2022, 05:00

Vinovatul principal e Negoita,cel care i-a dat clubul unui falit precum Cortacero ! sau poate Negoita stia ca spaniolul n are dupa ce bea apa ?acolo s au facut jocurile.O echipa finantata de suporteri n are cum sa reziste in Liga1.Dupa ce se va incepe construirea noului stadion,Dinamo va redeveni atractiva si vor veni si investitorii.Depinde insa ,in ce Liga va fi in acel moment...!

ali.bec
ali.bec  •  11 Februarie 2022, 22:34
Postat de mzm1 pe 11 Februarie 2022, 20:02

Principalii vinovați de dezastrul de la Dinamo sunt toți cei care s-au perindat pe acolo in ultimii 15-20 de ani, in calitate de „investitori”si care, după ce si-au umplut buzunarele, au băgat echipa in insolvență (odată pe vremea lui Badea și de 2 ori pe timpul lui Negoiță)! Gurile rele spun că, de fapt, niciun „investitor”, persoană fizică, nu a investit la Dinamo din banii proprii, ci firmele lor au primi contracte de lucrări publice, urmând ca o parte din banii incasați să ajungă la Dinamo. Cornel Dinu, la finalul jocului Dinamo-Craiova (1-6) a sugerat (nu pentru prima oară!) că la Dinamo s-au produs in timp „inginerii financiare” si complicații juridice mari, nerezolvate incă, si care sperie orice investitor adevărat. Doctorul (Mureșan) a fost chemat prea târziu, când pacientul era sub perfuzii. El nu este nevinovat, dar a da vina doar pe el este o naivitate, ca să nu spun altfel.

Ha ha ha! Sa-l pui pe Muresan la Dinamo e nimic pe lângă a pune in ITBist jurnalist!

craiovamaxima
craiovamaxima  •  11 Februarie 2022, 20:56

1-7 ar fi fost mai aproape de adevar. Acel adevar care ne-ar fi adus aminte de campionatele pe care ni le-au furat sau au incercat sa ni le fure.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează