OPINII  »  EDITORIAL

Hazardul nu cere explicații

Articol de - Publicat vineri, 06 mai 2022 09:24 / Actualizat vineri, 06 mai 2022 09:53

Realul a avut noroc și punct. Nu-l denigrez.

Nu știu cum să încep, nu vreau să fiu nedrept cu acest 3-1 al Realului, recunosc că nu pot fi perfect obiectiv, pixul meu ținând cu City, dar pot face un efort de sinceritate și să fiu de acord cu acel fan perfect Realist care, în entuziasmul său, la 3-1 arăta cu un deget cerul, adică tot ce era mai explicit după această răvășeală a scorului; exact, cerul, hazardul, necunoscutul, norocul.

La fel de răvășitor ca turul, acest retur scapă totuși oricărei explicații, precum zicea și Gabi Balint. Nu văd nici de ce am căuta explicațiile... Din respect pentru frumusețea fotbalului, hai să îndrăznim să nu-i dezlegăm răsucirile, misterele acestei povești tumultuoase, proprie oricărui meci măreț de fotbal.

Acest 3-1 a fost scorul unui meci de neuitat, cu un destin inanalizabil, misterios cutez să scriu. Nu cred sută la sută în nicio explicație precisă, rezonabilă, nici în ce analizează Gică Craioveanu (City ar fi jucat finalul prea aproape de careul ei), nici în indignarea lui Florin Bratu, ca și a mea (de ce Pep l-a înlocuit pe De Bruyne?...). L-a înlocuit cu Gundogan, de la care a pornit golul de 1-0 al lui Mahrez, înlocuit și el cu Fernandinho.

E cât se poate de straniu câte înlocuiri senzaționale au făcut și Ancelotti (5), și Guardiola (tot 5), aproape cât jumătate de echipă! Cum? Modric schimbat cu Camavinga? Care îl găsește, în minutul 90, pe Benzema cu centrarea acestuia spre Rodrygo pentru 1-1.

Hazardul nu cere explicații
Rodrygo, omul care a dus-o pe Real Madrid în finala Ligii (foto: Imago)

Repetam aiuritor ieri dimineață: 1-1 în minutul 90, după ce City în minutul 86 are minge de meci, minge de 2-0, după cursa splendidă a lui Grealish, minge scoasă de pe linia porții de Mendy, Courtois fiind „bătut”.

Cum să cred în prăbușirea lui City în câteva minute, la golul penibil din minutul 90+1? (e cifra Gazetei - transmisia nota 90+3) A lucrat aici hazardul - e punctul meu de vedere, cu toată convingerea. Cum să analizăm hazardul? Arabii zic că hazardul e umbra Domnului peste toate cele... Să-l respectăm și-n fotbal!

Realul a avut noroc și punct. Nu văd cu ce l-am denigra. Tot respectul față de mister și în fotbalul care - orice mi s-ar spune - nu-l poate ignora. Fără exagerare, după ce s-a întâmplat pe „Bernabeu” devine un mister și ce va juca Liverpool la Paris, în finală.

Deocamdată, remontada de 0-2 la 3-2 cu Villarreal e pusă în umbră de City - Real, care a fost și mai dramatic. Nu am văzut-o pe Liverpool să ne dea o repriză mai slabă ca prima cu un Villarreal debordant, cum parcă nu a pățit niciodată în Premier League. Numai că s-a prăbușit Villarreal și aia da, prăbușire!

S-a dovedit încă o dată înțelepciunea moștenită pe hipodromul Băneasa Trap: clasa triumfă în handicapuri. La Paris nu va fi aplicată, nu vor fi diferențe de clasă și desfid pe cei care știu de pe acum cum va fi. M-aș mulțumi dacă finala se va ridica la nivelul celor două semifinale. Nu am alt final.


Comentarii (11)
francescoli1974
francescoli1974  •  08 Mai 2022, 15:48

Ce unora li se pare noroc alții ar zice mentalitate de echipă mare ,spirit de sacrificiu și umilință.

francescoli1974
francescoli1974  •  08 Mai 2022, 15:46

Ce unora li se pare noroc alții ar zice mentalitate de echipă mare ,spirit de sacrificiu și umilință.

francescoli1974
francescoli1974  •  08 Mai 2022, 15:44

Nu e vorba de noroc,au fost trei duble manșe cu abordări similare (PSG, Chelsea și acum City),nu poți să -ti recunoști neputința și iei din meritele învingătorului.Asta nu e obiectivitate.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează