OPINII  »  EDITORIAL

Spre tratative Becali - Zhang?

Articol de - Publicat vineri, 16 aprilie 2021 10:16 / Actualizat vineri, 16 aprilie 2021 16:34

Și lui Moruțan i se va cere, ca lui Man, să aibă un ochi de tigru?

Cu tot respectul pentru acest cuvânt, RESPECT, înscris nu o dată pe toate tricourile - pixul dintre degete pretinzându-mi să am respect chiar pentru humorul inerent vieții noastre -, „sferturile” Ligii Campionilor, cu cele 5 goluri în 4 meciuri, m-au lăsat în preajma umilinței. Cum am putut scrie că nu văd cine ar putea s-o bată pe Bayern?

Respect pentru exagerări

Nimic nu mă consolează - nu știam că Lewandowski se va rupe după un meci cu Andorra, pare-se...-, nu mă consolează nici că un bun specialist în fotbalul francez și mondial mă asigurase că Bayern o va spulbera pe PSG la Paris, Bayernul fiind capabil să le dea cu terenul în cap...

Din cauza humorului meu am acest respect pentru exagerațiunile abracadabrante ale acestui priceput universal de cert talent în evocarea copilăriei sale, a profesorilor și a gumei de mestecat. Recunosc: nu are rival în contestarea năprasnică a gloriilor din fotbalul mondial de azi.

Pentru dânsul, Neymar, Mbappe, dar și Thomas Muller sunt gloabe. Îi respect opiniile, dar cu tot humorul, nu îl admir, îi acord acea libertate de a înjura pe care mulți oameni inteligenți o confundă cu libertatea de expresie. S.O.S. Salvați Sufletele Noastre!

Serios, chiar la Inter?

Spre tratative Becali - Zhang?
Olimpiu Moruțan (foto: Cristi Preda/GSP)

Luându-mă la rost pentru eroarea mea cu Bayernul incapabil să facă o diferență de măcar două goluri, m-am concentrat totuși pe ceea ce am considerat cea mai originală știre din fotbalul nostru, ca să nu scriu și european, ferindu-mă cât pot de exagerațiuni. Și anume: Moruțan la Inter!

Un fotbalist român nu la o retrogradată, ci la... pixul meu nu vrea să încheie fraza. Moruțan la Inter? Serios? Sigur că ceva e serios dacă ni se spune și suma: 20 de milioane! E prea mult? Există o perspectivă în tratativele Becali - Zhang, președintele chinez de la Milano care nu poate să nu știe că după Moruțan ar alerga și Galatasaray, și Leverkusen...

Ce poți să speculezi cu privire la ceea ce e în mintea unui președinte chinez al unui club italian gata să ia titlul?

Mai mult fum decât substanță

Nu speculez, mă gândesc doar la Moruțan al nostru... și, desigur, la Mihăilă și Man. De ce? Păi, ce va face Moruțan cu ziariștii italieni, cu observațiile lor minuțioase de după fiecare meci?

De câteva etape din Serie A, strâng ceea ce au scris ei despre băieții noștri de la Parma. Nu au mai citit ei, dar nici noi, cei de acasă, asemenea obiecții.

Man: „Deși se vede că are o tehnică excelentă, îi lipsește experiența. Este energic, dar nu a finalizat de 3 ori, aici e călcâiul lui Ahile. Îi lipsește ochiul de tigru”. Nota 5.

Mihăilă: „... a combinat puțin, mai mult fum decât substanță”. Nota 5,5 în Gazzetta di Parma, 6 în Gazzetta dello Sport care îi apreciază accelerările.

Verticalizând printre pamfletele noastre vulgare, printre adjectivele noastre, printre notele din casetele noastre tehnice - cine să-i fi cerut vreodată lui Man un ochi de tigru? Mult noroc, Moruțane!


Comentarii (17)
dragan
dragan  •  22 Aprilie 2021, 21:41

p.s. cred ca o traducere e bine venita: laporta pune ideea unei super ligi pe seama- citez- meritocratiei sportive! probabil, meritocratia sportiva e si motivul pentru care isi doreste- pentru echipa sa- o competitie din care- prin statut- sa nu poata retrograda! nu-i bine, domnule Cosasu, sa faci ce spune becali, dar nici sa faci ce crede laporta ca e corect nu e indicat! simt ca astia doi pot duce niste tratative- dar asta doar daca un medic isi ia raspunderea si risca sa-i lase singuri!

dragan
dragan  •  22 Aprilie 2021, 10:34

ultimul si ultima? lupul O(mega!)? cu sfirsitul asta terminam si haita si alfabetul grecesc, domnule Cosasu! comentatorul ALUNA! din cei sapte pitici au ramas gemenii george- aka pavele-pavele (domnul di livio dixit!), gigi buzu, branzea_2021 si nelipsitul vlad-liniuta jos-tepes! aluna e indestructibil-bine, si ajutat de colegii d-voastra de publicatie: cind i-am facut o programare la o policlinica de cartier (si de specialitate!) au sarit (toti) ca arsii, ca individul e numai bun ca numar si, fireste, forma- de sunet si de pacanele! bun! ramineti cu vlahul asta izvorit din suspine si incercati sa va pastrati seninatatea! cit mai e!

107889588095945
George George  •  21 Aprilie 2021, 16:59

Maestre, am postat un material duminica, insa vad ca nici acum nu a aparut! Cred ca nu este vina dvs., bineinteles... Spre deosebire de dvs., ma bucura eliminarile a 2 cluburi care-mi sunt antipatice, desi nu dintotdeuna; ma refer la Bayern si la Liverpool. Nu-mi sunt simpatice din motive subiective, dar si pentru ca exista tendinta de a li se supraestima valoarea; "cormoranii", de pilda, erau creditati cu prima sansa de a invinge la Madrid, dar rezultatul a fost cu totul altul, in deplina concordanta cu realitatea din teren! Iar in meciul retur, Salah a ratat precum o "gloaba" (ca sa-l parafrazez pe Banciu), singur cu portarul! Si Neymar a ratat o ocazie similara, dar a facut-o cu stil, sutand in bara, desi era indeaproape flancat de un aparator advers! Nu stiu cate goluri ar fi marcat Lewandowski in acea "dubla", dar eliminarea bavarezilor mi se pare justa! Revenind la Banciu, ne-a cam indus in eroare pe vremea cand comenta Le Tour alaturi de celalalt Radu, pentru a-si arata adevaratul caracter abia in ultimii ani, pe la televiziunea fara preocupari pentru sport si prin lipsa de obiectivitate a comentariilor sale!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează