OPINII  »  EDITORIAL

Politicoasa bancă Morgan

Articol de - Publicat vineri, 30 aprilie 2021 10:02 / Actualizat vineri, 30 aprilie 2021 10:02

Ziua când JP Morgan și-a făcut autocritica.

Și unde am ajuns? Am ajuns să nu-i mai dăm atenție, să-l ignorăm, pe cine?, pe purtătorul de cuvânt al băncii americane JP Morgan, "un monstru" bancar american care urmărea să finanțeze o Super Ligă, "dar nu pe bani publici", cum îl descria în săptămâna trecută TRU de la Londra trăgând tare și în UEFA "bandă de hoți perdanți" (TRU, autorul cândva al unui articol antologic despre Milner de la Liverpool).

Lumea fotbalului

Sigur, nu o voi apăra vreodată pe UEFA, totuși acel purtător de cuvânt (nu chiar un nimeni) al monstrului bancar a declarat fără echivocuri: "(Super Liga) a fost o greșeală, am apreciat în mod eronat cum va reacționa lumea fotbalului (așa numește dânsul UEFA? - nota mea) în fața acestui acord și cum va afecta viitorul (aha!...- nota mea). Vom învăța din ce s-a întâmplat". 

Politicoasă foarte, pentru banca Morgan, UEFA și fanii ei fac parte din "lumea fotbalului", începând, desigur, cu Prințul William și până la ultimul fan - City sau United - și al lui Premier League. 

Mă număr cinstit în această lume a fotbalului, având grijă să fiu foarte critic față de blatter-iile UEFA, "banda de hoți perdanți" care a avut totuși buna inspirație să nu-i sancționeze pe trădătorii ei sponsorizați de Morgan.

Elementul Gazprom

Și apropo, cine e sponsorul în materie de Euro al UEFA, al Champions? Are un nume, îl găsești popularizat abundent pe toate stadioanele Europei, inclusiv ale Angliei, căci nu există respect mai solid decât cel față de sponsor. Gazprom se numește pe toate reclamele și, uneori, pe tricourile altor europene (Schalke 04). 

Din câte am citit, nu am găsit o replică Gazprom la atentatul anti-UEFA al băncii americane. A tăcut inteligent, cum e de atâtea ori o tăcere. 

În schimb, în mintea mea, când dau peste Gazprom, văd finalul Mondialului din 2018, din Rusia, cu Franța - Croația, și unde, sub o ploaie torențială, coboară din loja oficială în iarbă Putin, sub o umbrelă uriașă, Macron, președinta super a Croației și nelipsitul Infantino, în mintea mea aprinzându-se lumina unui sarcasm: "Gazprom, făr' de care în Europa nu mișcă niciun atom".

Politicoasa bancă Morgan

Un Kante prodigios

Tăcut, Gazprom a decis să nu-i pedepsească pe puciști și așa am ajuns la o semifinală Real - Chelsea, unde lumea a descoperit un Kante prodigios, la nota 7,5 în Gazzetta dello Sport (scandaloasă exigența italiană!) și la un Benzema fascinant care îi mai dă Realului o șansă în retur. 

City al lui De Bruyne - pe care l-am pus odată lângă Lewa - a învins Parisul cu două goluri de portar, caraghios de norocoase chiar și pe la Chindia.


Comentarii (8)
gesepescu
gesepescu  •  09 Mai 2021, 12:05

UEFA e o greseala. Benzema nu e fascinant

gesepescu
gesepescu  •  09 Mai 2021, 12:03

UEFA e o greseala. Tot o greseala e sa-l consideri pe Benzema fascinant, afara de cazul in care ai fantezii cu el noaptea ce autorul acestui articol pare sa aiba.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  03 Mai 2021, 17:42

Prea multe paranteze, maestre! Greu de citit.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează