OPINII  »  EDITORIAL

Povești din zilele noastre

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2022 09:20 / Actualizat sambata, 08 octombrie 2022 10:42

Ziua când, în Gazeta noastră, nu s-a cerut demiterea lui Dan Petrescu

Nu cred că se impune, la acest 0-5 al FCSB-ului cu Silkeborg, mai mult decât ce le-au strigat acolo, în Danemarca, spectatorii români în limba maternă.

Mai bine să deschidem o Gazetă de-a noastră de după înfrângerea de la Cluj, cu Sivasspor, în ziua aceea când potopeau telegramele care cereau demiterea lui Dan Petrescu.

Ovidiu Ioanițoaia și încă unul (nu-i dau numele, sunt timid) nu erau de acord cu această decapitare. Ba chiar stătea scris negru pe alb: „Demisia? Sunt de altă părere. Cred că pe Dan Petrescu l-ar salva o victorie asupra Slaviei Praga”. Uite-o! Concret: incredibilă, deși în același stil hulit pe Gruia.

Între suflet și Scuffet

Nu mă hazardez să scriu că Slavia de azi nu mai e cea de ieri, aceea care se desprindea greu de CFR... Azi e în copac, de ajuns de opacă. Dar CFR a avut suflet (am vrut să scriu Scuffet...).

Povestea dificilă rămâne returul de la Cluj. Iar nu mă hazardez, fiindcă sunt nu numai timid, dar și sceptic, poate chiar mai sceptic decât Dan Petrescu.

Povești din zilele noastre
Dan Petrescu și-a văzut visul cu ochii, adică o victorie cu 1-0, cu mare chin, pe terenul Slaviei Praga (foto: Imago)

O declarație obsedantă

Altfel, îmi place și mie câte un 1-0 triumfal, italienesc, a la Herrera, ceea ce mă duce imediat la Mancini, antrenorul care poate plânge nestânjenit în public la eliminarea Italiei în preliminariile Mondialului 2022.

Mă obsedează această declarație a lui: „În viața mea nu am văzut fotbaliști mai buni ca Messi, Maradona și Ronaldo”. De când am citit-o, m-am gândit ce crede el de Haaland, acest fenomen aproape meteo (comparat cu un uragan), anunțat de pe acum că-i va depăși pe Messi și Ronaldo.

O grijă pentru Haaland

Nu cred că exagerez dacă scriu că sunt curios la maximum ce gândesc ei despre Haaland, un Ronaldo în tribună pe Old Trafford, tăcând și contemplând „tripla” lui Erling, sau ce gândesc Messi, Mbappe, Neymar, Lewandowski, inexistent în Barca-Bayern.

Chiar acum Haaland e peste ei, ca geniu al eficacității și al poziționării. Problema lui, la forța cu care lucrează, este accidentarea. Fără a-i fi un fan necondiționat, iată încă o grijă care ne lipsea la ora asta când România, în clasamentul FIFA, a urcat de pe locul 54 pe 53.

P.S. Un internaut, numindu-mă tandru „Măi tataie”, mi-a imputat că nu l-am pus pe Oblemenco ca bombardier celebru lângă Bazil Marian. Avea dreptate. Voi încerca să mă reabilitez cât mai curând.


Comentarii (4)
coordonator.de.joc
coordonator.de.joc  •  11 Octombrie 2022, 16:47

Stimate domnule Cosașu, mă bucur că sînteți sănătos și în formă. Probabil că știți deja că aveți un coleg în presa spaniolă pe nume Paulo Futre. Ei bine, autorul nostru, care tocmai și-a revenit după un infarct, publică în ziarul de astăzi următorul articol: https://www.mundodeportivo.com/futbol/atletico-madrid/20221011/1001879827/leo-messi-segundo-autografo-mi-vida.html M-aș bucura foarte mult să cunosc opinia dumneavoastră despre confesiunile confratelui portughez. Vă mulțumesc și vă doresc toate cele bune.

caponnehhk2
caponnehhk2  •  08 Octombrie 2022, 22:24

Tataie, te ador! Așa pix cum ai, nu se mai încumetă nimeni să aibă, poate nea Ovidiu câteodată. Și atât de șugubăț cum rar mi-a fost dat să văd! Să ne trăiești!

Cormiz
Cormiz  •  08 Octombrie 2022, 14:22

Maestre, te citesc cu multa placere, de pe vremea lui Belphegor, deci am vechime suficienta. Îmi place ironia fina la adresa izgonitorilor lui Dan Petrescu. Asa e, aveți dreptate, meciul cu Slavia de la Cluj este problematic. Dar sunt optimist și sper ca Dan Petrescu sa mai facă o jumătate de minune. Spre disperarea unora. Unul se știe, este omul cu cutia.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează