OPINII  »  EDITORIAL

Și care a fost cel mai frumos gol al campionatului?

Articol de - Publicat vineri, 17 decembrie 2021 09:36 / Actualizat vineri, 17 decembrie 2021 09:59

Golul lui Torje - Sorescu din meciul cu Voluntari. Ești cu-cu?!!

FCSB - Rapid 3-1 a fost scorul și meciul cel mai extravagant al etapelor 19 și 20; e singurul meci în care echipa victorioasă a dat 3 goluri. Nu se obișnuiește!

Uite că m-a apucat s-o dau pe statistică!

Scorul obsesiv în meciurile decise sau albe nu depășește cifra 1: în ordine descrescândă, au fost 4 meciuri de 1-0, 3 de 0-0, unul de 1-1.

Două mai originale: Rapid - Argeș 2-0, Botoșani - Gaz Metan 2-1. Și mai „original” este acest FCSB - Rapid, un 3-1 care nu e decât, în fapt, un 1-1, definitivat în prelungiri prin carențele condiției fizice a Rapidulețului.

Ce m-a apucat s-o dau pe statistică - când asta nu-mi stă în pix? Fiindcă între aceste 10 meciuri (în care nu s-au marcat decât 12 goluri „rata de infecție” de 1 gol și ceva de meci) a avut loc un eveniment și anume, o minune de Crăciun, Dinamo a învins cu 1-0 Chindia - cu cât altfel?

Și entuziasmul de pe pagina 1: Există Moș Crăciun! contaminase și a 2-a, unde Eduard Apostol intitula „Desfaceți șampania!”, cu o poză mare a lui Rednic mulțumind Cerului.

Cucul angoasat

Nu mi s-a părut exagerat, deși nu sunt fan dinamovist, cred însă că locul ultim în clasament și amenințările retrogradării sunt anormale fotbalistic vorbind și simțind; după cum e anormal acest ceas cu cuc cumpărat de curând, care ce credeți că emite la fiecare înregistrare a trecerii timpului, din oră în oră?

Emite 3 sunete clare și alarmate: Di-na-mo! Un prieten dinamovist, după ce a plecat de la mine, m-a sunat de pe stradă: „Știi că ai dreptate? Cucul tău emite angoasat Dinamo, Dinamo!”.

Un secret greu

Ca să nu se creadă că vreau să fiu cu orice preț ridicol, după evenimentul Chindia, m-am hotărât să dau pe față ceea ce am ținut secret de la meciul lui Dinamo cu Voluntarii.

Cred că cel mai frumos gol, de valoare Euro, demn de orice Premier League sau LaLiga Santander - este cel marcat în minutul 5 de Torje - Sorescu: pasă impecabilă Torje în adâncime, voleu Sorescu dintr-o bucată, de pe o latură a careului, gol imparabil. 1-0, dar nu rămâne așa și nimeni, niciun montaj nu va relua faza.

Arbitraj impecabil!?

Păi, de ce s-o reia, n-au luat bătaie, nu le-au dat Voluntarii 3?; cum să dea cel mai frumos gol ăia de pe ultimul loc? Ești cu-cu?!! Da, sunt cu-cu!

Trebuia, oare, s-o învingă pe Chindia ca să repet că cel mai frumos gol al campionatului a fost acela al lui Torje - Sorescu? (Atenție: arbitraj impecabil!, zice Săndoi după acest meci) Chit că au luat bătaie și nu-și vor aduce aminte de ei decât aceste ceasuri cu cuc care nu suportă nimic macabru...

Or fi ele mai deștepte decât noi? Mai anxioase? Personal, dacă mă luați din scurt, recunosc că nu aș vrea să dispară, să dispere nici Chindia lui Săndoi. Nu sunt obiectiv? Wow, asta îmi mai lipsea...


Comentarii (3)
107889588095945
George George  •  03 Ianuarie 2022, 17:08

La Multi Ani cu sanatate!

gicu
gicu  •  17 Decembrie 2021, 12:44

Sanatate, maestre!

189254898748309
Claude SH  •  17 Decembrie 2021, 10:51

Cred ca a lui Ronaldo Deaconu în meciul cu Dinamo!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează