OPINII  »  EDITORIAL

Arca lui Nole

Articol de - Publicat joi, 06 ianuarie 2022 10:08 / Actualizat joi, 06 ianuarie 2022 12:03

Eu îl înţeleg pe Djokovici. Îl înţeleg perfect. Creierul uman cu greu mai poate susţine bombardamentul de informaţii care curg din toate direcţiile, încărcate cu toate adevărurile şi tâmpeniile, noţiuni interschimbabile funcţie cărei biserici te închini. 

În trecut trebuia să fii prost ca să nu crezi în ştiinţă. Azi e pe dos, şi e vina tuturor, aici planeta în întregime e responsabilă precum cu încălzirea globală. Cei mai puţin educaţi şi mai creduli sau cei educaţi şi creduli sunt aşa pentru că aşa au fost crescuţi. Cu prea mult zahăr în alimente şi în ştiri. Suntem diabetico-informaţi, halim ca haplea tot ce zboară în jurul nostru.

În apărarea demonilor

Sfârşitul acestei nesfârşite polemici îl află doar cei din coșciugele sigilate, de care n-ai voie să te apropii. Cu toţii ştim pe cineva. Dar nici moartea nu mai e un argument, e contraatacată cu altă moarte, morţii "noștri" de Covid contra morţilor "voştri" de vaccin. 

Statistici false, omisiuni voite, trasul numerelor pe spuza ta, vedeţi comentariile ultimelor două texte pe această temă. Totul e bun ca să-ţi aperi demonii din cap. În acest război, Nole şi-a ales tabăra, arca, cruciada. Îl înţeleg. În lumea lui totul trebuie să arate perfect logic. Îl înţeleg perfect. Ce nu înţeleg e logica celeilalte lumi.

Şi s-a făcut cu ochiul

Ni s-a părut simpatic când Halep a fost instalată anul trecut într-o carantină de lux, alături de mai sus numitul, Nadal, Thiem, Osaka, Barty. Craig Tiley, the big boss of AO, a zis-o clar de atunci: "Regula mea e că dacă eşti în top, beneficiezi de condiţii mai bune. E pur şi simplu natura businessului". 

Ce ne mai mirăm?! Australia e un teritoriu paradoxal, în care regulile apărării democraţiei şi neregulile cele mai strigătoare la cer coexistă demult. 

De la smulgerea copiilor de aborigeni din familiile lor pentru a fi plasaţi în cămine de albi până la sacrificiile făcute în apărarea lumii civilizate în conflagraţiile mondiale. O altă lume. Nole, totemul Openului Australiei, ştia acest lucru. A bătut la o uşă pe care unii o credeau blindată. Numai că el avea parola. "Money!", a şoptit. I s-a deschis. Şi de aici s-a deschis infernul.

Arca lui Nole
Jucător excepțional, sârbul Djokovici a fost deseori în mijlocul unor controverse. Pe terenul de tenis și în afara lui

Ipoteză nebunească?

Openul Australiei e definitiv compromis şi aici logica se opreşte, pentru că prostia cea mai mare e ca lăcomia să-ţi omoare afacerea. Şi imaginea, ceea ce azi e totuna. Revolta împotriva acestei aberaţii a cuprins nu doar tot Universul. Marţienii ăia mici şi roşii ai lui Musk trebuie să fi râs şi mai tare de pământeni, înainte de a se face verzi de ciudă că trebuie să-şi bage rachetele Tesla în revizie. 

Djokovici ar trebui să sufere de boli îngrozitoare ca să poată intra fără vaccin în ţara-continent. Sau să se fi îmbolnăvit (şi vindecat) de Covid în ultimele 6 luni. Opa! Ia staţi puţin! Păi, dacă sârbul a fost îmbolnăvit şi vindecat aşa, repede, pe şest în scop de participare la AO? Vi se pare imposibil, de negândit, reprobabil, nebunesc?

Cine e la serviciu?

Înseamnă că nu aţi trăit în Est şi nici nu aveţi habar de ce sunt capabil campionii absoluţi, cei care caută recordurile absolute. Ia vedeţi Armstrong, buşiturile sub centură din F1 ori goana frizând ridicolul a Serenei după numărul nepereche de Mari Şlemuri câştigate! Nu, pe Novak îl poţi pricepe. 

Unii cred în umanitatea zeilor arenei, ceea ce e o contradicţie în termeni. Ce nu e în ordinea normală e orbirea şefului turneului. Treaba e atât de aiurea încât premierul Australiei a sărit în mijlocul dezbaterii: "Dacă nu e vaccinat (nu e, dom'le, ce tot bateţi câmpii! - n.a.) va trebui să aducă un motiv acceptabil, altfel va fi tratat la fel ca ceilalţi". Adică Nole va trebui să se dea în vileag. Mi se pare că primul meci de la Openul Australiei va fi între el şi Tiley, cine cade mai de măgăruş. Game, set şi marş! 


Comentarii (28)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  16 Ianuarie 2022, 13:34

Il intelegi pentru pentru ca aveti o (i)moralitate asemanatoare! Ceea ce a facut el la AO e cam ce-ai facut tu cu Coltescu in direct!

sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  10 Ianuarie 2022, 06:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

467172200283078
Dan Mitre  •  09 Ianuarie 2022, 07:26
Postat de ntmarcel4 pe 08 Ianuarie 2022, 10:52

esti prost gramada !

Oare dacă nu ai lucra la Digi-TV și ai fi la o companie "libera", neatarnata, ai avea aceasi părere despre situația de acolo și despre Djokovic...??!! Dacă și R. Paraschivescu, pe care-l știam și credeam un om echilibrat și obiectiv, a ajuns să vorbească împotriva firescului...?! Despre tine, ce să spun, ești o slugă ideală, un ipocrit.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează