OPINII  »  EDITORIAL

CFO, joacă din adâncul inimii!

Remus Răureanu
Remus Răureanu

Articol de - Publicat miercuri, 10 mai 2023 11:58 / Actualizat miercuri, 10 mai 2023 12:41

Dinamo are șanse mici să promoveze, fiindcă echipa nu arată ca una capabilă s-o învingă la baraj pe vreuna din prima ligă, oricât i-ar fi făcut Burcă pe ”câini” să progreseze. Acționarii nu sunt și investitori, contabilul-șef e CFO, nepricepuți în fotbal caută know-how.

Tragedia în care se găsea Dinamo a fost înlocuită cu o comedie al cărei scenariu e scris într-un limbaj corporatist-păsăresc. Acțiunile erau la Șerdean, le voiau suporterii, părțile luptau în media și în tribunale, iar clubul se îndrepta către dispariție.

Direcția spre care merge societatea este aceeași, doar că modificările din acționariat au schimbat terminologia într-una care face ca toată desfășurarea să arate ca o parodie.

Eugen Voicu, unul dintre acționarii principali, a spus că nu e de ajuns să ai bani ca să primești acțiuni, trebuie să te și pricepi la fotbal. Să ai know-how. După câteva ore, el a trimis o scrisoare către toate redacțiile de sport ca să-i prezinte scuze lui Apreutese, investitorul universal pe care nimeni din fotbal nu-l primește. Amicul lui Ilie Dumitrescu nu reușise să intre nici la Dinamo, așa că nepriceperea părea să fi fost defectul care-i compromisese inițiativa de data aceasta.

Voicu a revenit cu o explicație: nu despre Apreutese era vorba, el și partenerii săi din club caută un fond de investiții priceput la fotbal. Nu e de ajuns să apară o societate cu bani, trebuie să probeze know-how-ul. Dar cum arată un fond de investiții specialist în fotbal? Becali, Hagi pot fi tratați ca niște fonduri de investiții? Ar putea Voicu și Nicolescu, șefii de acum ai lui Dinamo, să îi curteze pe ei!

CFO, joacă din adâncul inimii!
Eugen Voicu și Dan Gătăianțu

Emiratele Arabe Unite au know-how pentru fotbal? E suficient de clar că nu au, dar Manchester City e cea mai bună echipă de club din lume acum, un statut pe care urmează să i-l confirme câștigarea Champions League.

Arabia Saudită e un miez al fotbalului? Nu este, însă de când saudiții au preluat-o pe Newcastle, o formație care se salva cu greu sau retrograda se pregătește să participe în Champions League.

Acționarii nu au transformat cluburile acestea cu priceperea lor, le-au schimbat cu bani mulți cu care au angajat oameni care chiar știau despre ce era vorba și cu investiții în achiziții, în infrastructură.

Dinamo procedează invers: acționariatul și conducerea executivă chiar că nu au tangențe cu fotbalul, singurul din club care se pricepe cu adevărat la sportul acesta e antrenorul Burcă. Cine conduce acum fixează, pentru trierea investitorilor posibili, un criteriu pe care "actualii" nu îl îndeplinesc!

Pentru că nu au schimbat mai nimic în bine de când au ajuns, noii dinamoviști împrumută termeni din corporații ca să pară că ar face ceva extrem de serios. După ce a vorbit despre know-how, Voicu a menționat cooptarea în acționariat a unui angajat, CFO Dan Gătăianțu. CFO ar fi directorul financiar, contabilul-șef. Dar sună mai neclar și mai pretențios CFO. Un UFO a existat deja la Dinamo, a fost Cortacero, spaniolul cu care Negoiță a accelerat spre faliment. CFO, UFO, tot felul de funcții și de obiecte neidentificate clar, denumiri și pretenții într-un scenariu în care e și de râs de oamenii aceștia, și de plâns pentru Dinamo.


Comentarii (25)
alexalex
alexalex  •  11 Mai 2023, 14:43
Postat de Mazavalt pe 11 Mai 2023, 13:52

Tinere ia cutata singurel CertInvest si vezi cat de falist este domnul Voicu. Sau ce a realizat el....Ca sa intelegi despre ce este evorba

Lăsând la o parte numeroasele greșeli gramaticale domnul meu, nu am ce să văd la cert Invest mai ales că România are o istorie tristă cu fondurile de investiții, ceea ce este în schimb vizibil pt oricine.. problemele economice sunt aceleași, bani împrumutați pt obținerea licenței și același vânt de sărăcie lucie, este frumos să speri din păcate speranța este c.. vă mare, se dă la toată lumea și la sfârșit îi lasă pe toți cu ochii în soare

Mazavalt
Mazavalt  •  11 Mai 2023, 13:52
Postat de alexalex pe 10 Mai 2023, 22:19

Ce să coaguleze domnul meu, atunci când cumperi acțiuni se presupune logic că ai bani de investit nu că tu ești falit ca altfel și tu cumpărai acțiunile apoi dădeai anunț "caut investitori", plus de asta vrajeala asta cu trebuie să aibă know how.. trebuie să aibă bani că așa specialiști de canapea întâlnești cu zecile pe site aici, cand tu ești rupt de foame mai ai pretenții

Tinere ia cutata singurel CertInvest si vezi cat de falist este domnul Voicu. Sau ce a realizat el....Ca sa intelegi despre ce este evorba

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  11 Mai 2023, 12:55

Cezar Petrescu i a carecterizat foarte bine zicandu le bucuresteni destepti ...

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close