OPINII  »  EDITORIAL

Jucătorii ignoră slujitorii

Articol de - Publicat duminica, 19 martie 2023 12:22 / Actualizat duminica, 19 martie 2023 14:01

Edjouma a marcat împotriva Craiovei și apoi a profitat de interviul de după meci ca să-i vorbească lui Becali, singura persoană din club de care depind titularizarea lui, numărul minutelor petrecute pe teren, postul

A început playoff-ul. FCSB mai amenință o dată sportul profesionist, pe care încearcă să-l învingă cu un reality-show. Diferența dintre un club serios și FCSB e aceea dintre boxul real și wrestling.

Oamenii lui Becali au remizat cu Craiova, 1-1, și vor avea de tras ca să prindă măcar un loc de Conference League, deși popularitatea echipei face ca ea să pară o favorită la câștigarea campionatului. Are cei mai mulți suporteri, are un lot foarte bun, sunt specialiști care îl consideră chiar cel mai bun din competiție! 

Nu are antrenor pe teren sau pe bancă, dar tocmai acesta e specificul, e singura formație din Europa care funcționează în televizor. Becali anunță la TV deciziile cele mai importante, iar când nu vorbește el, ține cont de ceea ce spun comentatorii, invitații din studiouri și își modifică echipa în funcție de opiniile din televizor.

Jucătorii ignoră slujitorii
Edjouma a înscris în FCSB - CSU Craiova

Jucătorii s-au prins că așa funcționează clubul și au ajuns să discute și ei cu antrenorul-stăpân tot la TV. Edjouma a spus după partida cu Universitatea, una în care el marcase golul egalizator: „De obicei, dacă nu dau gol în primele 45 de minute sunt înlocuit. Acum am prins mai mult de o repriză și am înscris în a doua”.

Dacă Edjouma ar fi avut un antrenor, el n-ar fi simțit nevoia de a transmite așa ceva într-un interviu de după meci. Știind că „tehnicianul" nu apare pe teren în antrenamente, nu e pe bancă în timpul meciurilor, că îl poate găsi doar prin televizor, francezul a ales să-i transmită un mesaj în singurul mod posibil.

Ilie Dumitrescu, unul dintre puținii susținători ai lui Becali dintre gloriile Stelei, a descris la DigiSport „ciclul săptămânal", așa cum îi spun antrenorii perioadei de pregătire de dinaintea unui meci: „Antrenamentele le conduc Pintilii, Filip și Neubert. Gigi le dă echipa de start cu o săptămână înainte, pentru ca ei să poată lucra tactic cu titularii".

Lui Pintilii, lui Filip și lui Neubert ar trebui să li se alăture în curând un om cu o licență Pro. Regulamentul obligă clubul să bifeze condiția aceasta a calificării „principalului".

Dacă antrenorii ar fi solidari și și-ar iubi meseria, niciunul nu ar mai accepta să gireze batjocura care-i afectează pe toți, fiindcă și alți patroni văd ceea ce face Becali și se simt împuterniciți să se joace și ei de-a schimbările, de-a tacticile. 

Gigi a formulat clar anunțul de angajare: „Caut slujitor cu licență Pro, care să slujească pentru bani, că nu faci, tu, antrenorule, ce vrei!". Care nu aveți demnitate înghesuiți-vă la coadă!


Comentarii (39)
Gabriel3101
Gabriel3101  •  21 Martie 2023, 18:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  21 Martie 2023, 01:06
Postat de Averroes pe 20 Martie 2023, 00:40

Tu esti, categoric, cel mai prost, nu te mai izmeni :)

Va doare adevarul, becaliotilor, nu? Prostia si gigismul sunt surori. Nimeni si nimic nu poate contesta asta.

concret
concret  •  21 Martie 2023, 01:04
Postat de anticenzuralasport pe 20 Martie 2023, 09:46

Ăstuia GSP de i se permite să jignească suporterii unui club ?

Te doare adevarul, nu? Ala nu e club, ba, e circ. Si numai un prost poate sustine circul unor ex-puscariasi.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează