OPINII  »  EDITORIAL

Toată lumea știe, Șumi se lasă de meserie!

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 13:04 / Actualizat joi, 20 mai 2021 13:22

Poți să fii foarte pasionat de o meserie, să muncești ani la rând pentru bani și pentru a-ți alcătui o carieră și apoi să arunci la gunoi toată strădania și toată istoria?

Poate Șumudică? Rapidiștii speră să nu-l vadă la FCSB, dar nu numai rapidismul lui Șumi e în joc. Negocierea cu Becali și știrile despre iminența unei colaborări îi topesc de tot imaginea de rebel imposibil de stăpânit.

Șumudică l-a enervat pe Ioan Niculae, care-l amenda când Astra câștiga titlul, i-a supărat pe toți turcii și pe toți arabii pentru care a lucrat. Comportamentul lui a amestecat comedia și scandalul și a obținut astfel rezultate, bani și conflicte care i-au subminat postul.

Am mers în Gaziantep la începutul sezonului din Turcia, înaintea unui meci al lui Șumi cu Fatih Karagumruk. De la oaspeți îi știam din Serie A pe portarul Viviano, pe fundașul central Zukanovici. 

Am asistat la ședința de analizare a adversarului și materialele pe care le pregătiseră secunzii Cristi Petre și Gabi Mărgărit m-au făcut să-l mai rețin și acum pe Alassane Ndao. 

O extremă despre care nu aș fi auzit niciodată, un fotbalist dintr-un club submediocru. Dacă pe mine m-au determinat Șumudică și oamenii lui să-l țin minte pe Ndao, îmi dau seama că jucătorii lor rețin și mai clar caracteristicile adversarilor subliniate după ore de studiu.

Toată munca aceea nu o să mai conteze deloc dacă Șumudică ajunge la FCSB. Petre și Mărgărit pot să stea liniștiți sau să-și expună analizele la Palat, de unde adevăratul antrenor principal îi va conduce cu telecomanda pe ei, pe Șumi și pe jucători.

Toată lumea știe, Șumi se lasă de meserie!
Gigi Becali și Marius Șumudică

În ședința aceea din care l-am reținut pe Ndao ajunseserăm să vorbim despre fotbaliști foarte buni folosiți în campionatul turc. Hagi, Pancu, Sergen. 

Unul dintre asistenții turci ai lui Șumudică a spus o poveste cu Sergen, un Lupu al Turciei, un talent fantastic nerafinat. Se știa că el era dependent de pariuri și că miza pe fotbal, pe cai, pe oricare eveniment.

"Sergen a fost într-o emisiune și moderatorul i-a spus «ai vreun sfat pentru tinerii din ziua de azi?». «Da, chiar am: nu luați meciuri din Bundesliga, că se dau prea multe goluri!»".

Am râs toți. Pentru Șumudică n-o să mai fie de râs dacă va ajunge pe banca FCSB-ului, conectat la mesajele pe care le transmite Becali de acasă. E ca și cum i-ai castra umorul lui Seinfeld.


Comentarii (27)
paolo11
paolo11  •  21 Mai 2021, 06:11

Publici putin, rar si nu de calitate...

1618597915124142
Alexandru Chis  •  20 Mai 2021, 16:54

Intrigi, fitile, minciui! Estu unlul din cei trei "Crai ai Apocalipsului" din fotbalul romanesc!

2284730755005067
Gabriel-Ciprian Gheorghe  •  20 Mai 2021, 16:41
Postat de crangasi_visiniu pe 20 Mai 2021, 15:34

Ce-au sarit toti branzarii pe aici :))) Stati linistiti, ca oricum nu vine Sumi, merge la CSU, cel mai probabil. De Raureanu nu va place ca spune lucrurilor pe nume.

Sunt multi antrenori care au trecut pe la FCSB și au performant apoi.Cei care au valoare antrenează.Ideea că FCSB este capăt de drum ...este doar a lui Răureanu.Si citind din articolele lui ,o face din răutate nu din neștiință.Singura lupta interioara cu care se confruntă Sumudica...este rapidist,și unul adevărat!Nu știe dacă merită riscul,nu știe cum vor reacționa rapidistii

Vezi toate comentariile (27)
Comentează