OPINII  »  EDITORIAL

Rapid e în criză! Și Șucu o poate adânci

Sergiu Alexandru
Sergiu Alexandru

Articol de - Publicat miercuri, 20 decembrie 2023 22:28 / Actualizat miercuri, 20 decembrie 2023 22:38

Rapid e în criză! Nici fanii, nici Bergodi și nici Șucu nu o pot nega. Ține de decizia acționarului majoritar dacă totul se va nărui sau nu.

Giuleștenii încheie anul 2023 în genunchi. Anul centenarului. Iar "Sezonul Centenarului", cum numesc rapidiștii actuala ediție din Superligă, se poate termina și mai rău. Dacă Șucu face mutarea greșită.

Lui Bergodi îi e din nou greu

Fanii Rapidului, de lăudat pentru atmosfera pe care au făcut-o când echipa lega victorie după victorie, au început să-și exprime nemulțumirile. 

Prin tribune se aude tot mai tare "Demisia", cu ținta către Cristiano Bergodi, omul care a spus "Da" cu doar câteva zile înainte de noul sezon. "Am venit cu inima", spunea recent italianul, într-o conferință, întrebat fiind de scandările fanilor.

Și adevărul e că doar dacă ți-o spune inima poți accepta o asemenea provocare. Să îți asumi o asemenea presiune și să înfrunți cel mai pretențios public din România

Rapid e în criză! Și Șucu o poate adânci
Cristiano Bergodi // foto: Imago

A început greu, cu o victorie în cinci etape. Dar Bergodi a rezistat criticilor primite atunci, a închegat o echipă și a început să adune punct cu punct. Iar din august până în noiembrie nu a pierdut, răsplătind astfel încrederea lui Șucu.

Ce va face Șucu acum?

Acum, italianul trece din nou printr-o perioadă grea. S-au adunat șapte meciuri la rând fără victorie. Jocul scârțâie, echipa nu merge. Va mai rezista Bergodi? Așa ar trebui! Așa ar fi profesionist. Așa ar face un patron calculat.

Șucu are acum de ales. Merge pe modelul altor patroni din Superligă (Varga, Rotaru, Becali sau Mititelu) sau continuă să ne arate că vede altfel fotbalul?

Ne-a demonstrat până acum că are o altfel de viziune. A investit cu cap, a avut răbdare și nu a cedat presiunilor de a-l aduce pe Șumudică, în vară.

Acum are șansa să demonstreze din nou că are un plan pe termen lung. Și că la Rapid nu se iau decizii la cald. Dacă îi dă din nou încredere lui Bergodi, Rapid are șanse să iasă din criză în startul lui 2024. 

Demiterea italianului, lipsit de Petrila și Rrahmani în ultimele luni, ar fi o greșeală. Și ne-ar arăta și că Dan Șucu e ca rivalii săi.


Comentarii (33)
abogdan
abogdan  •  23 Decembrie 2023, 13:18
Postat de lefter_popescu pe 21 Decembrie 2023, 00:57

Amice, asta e cusurul tău...îți lipsește cultura fotbalului romanesc. Pe scurt : Poate ca ai invatat istoria după manualele lui Mihail Roller ( scrise la indemnul lui Dej). Afla ca Rapid nu are doar 3 titluri de campioana. A mai cucerit încă doua în 1942 și 1944 ( în 1943 FC Craiova - echipa desfintata) dar pt ca Uniunea sovietica ne -a luat cu forța Basarabia în 1940 , Antonescu venind la putere , prin oamenii sai , ca un demers de fronda la adresa sovieticilor , a numit campionatul național Cupa Basarabiei . În 1945 ( 6 martie) comuniștii lui Dej și Groza au ajuns la putere cu ajutorul lui Stalin ( Antonesxu fiind arestat - 23 august 1944) si ca sa nu-l supere pentru ca era iritat de tupeu lui Antonescu, au schimbat conducerea federației iar cele trei titluri nu au mai fost considerate titluri oficiale . Putem înțelege ca între anii '44-'89 am tremurat de frica , dar Ion Iliescu în 90 a semnat un nou tratat cu sovieticii , menținand frica. Celor de la FRF înca le este frica să recunoască cele 3 titluri. Ca sa înțelegi mai bine , primele campionate ( care aveau denumiri de persoane ) din 1909- 1912 s-au disputat între 3 ( primul ) 4 (al doilea) și 6 (al treilea și al patrulea ) echipe , câștigate de Olimpia București. au fiind recunoscute de către FRF. Rapid a făcut în demersuri pt recunoașterea celor doua ( ultima data de către Daniel Niculae, dar FRF inca studiază dosarul. Fiind un caz politic se trenează ... se pare ca încă ne este frica .

si cu inca 2 cucerite in fotbalul amator cand era bunica fata, ti se pare ca e ceva care sa conteze? si care sa-i faca pe suporteri atat de exigenti? toti care sunt acum in galerie au prins doar titlurile lui copos ana electronic, deci argumentatia ta e 0.

paolo13
paolo13  •  22 Decembrie 2023, 04:55
Postat de lefter_popescu pe 21 Decembrie 2023, 11:33

Amice, asta e cusurul tău...habar-na-i ca prezentele în B ale Rapidului au fost la ordinele lui Ghe DEj (1951- 1952; 1954-1955 ) și a familiei Ceaușescu în anii 70-80 . Atât primul cat și familia Ceaușescu au făcut TOTUL ca echipa stalinista adusa în România în 1947 pe tancurile armatei rosii- Tska ( csca-cca-steaua rosie) sa obțină titlurile in detrimentul celelorlalte echipe ( cărora le lua cu arcanul jucatorii) - evident în afara celeilalte surate staliniste Dinamo. Amice, trezeste-te și nu mai debita prostii pe aici pt ca te-ai facut de ras decât accepta bunul simt.

Piei, Satana!

username_2
username_2  •  21 Decembrie 2023, 12:15
Postat de paolo13 pe 21 Decembrie 2023, 05:12

Karatisti, muzicieni clasici, președinți de stat...

de par ex Napalion, fostul președinte al Franței Mari

Vezi toate comentariile (33)
Comentează